SiolNET. Planet TV Novosti
0,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Dirka po Italiji

Roglič je izgubil prvo bitko, vojne še ne #video

0,11

termometer

Začel se je tretji, odločilni teden na kolesarski Dirki po Italiji, ki jo lahko v 30-minutnih vrhuncih vsak večer spremljate na Planet 2 in Planetu. V 16. etapi, ki je postregla s kar petimi vzponi v okolici Gardskega jezera, smo končno videli obračun med najboljšimi v skupnem seštevku, ki pa ni razveselil slovenskih navijačev.

Napovedi so se uresničile. Pet kategoriziranih vzponov za skupno kar 5.275 višinskih metrov plezanja je čakalo kolesarje na 203 kilometre dolgi etapi, speljani čez prelaze v gorah nad Gardskim jezerom v Trentu. Ubežniki so zdržali do zadnjega klanca na Monte Bondone, ki je bil dolg kar 22 kilometrov.

Riba, raca, rak Planet TV Tako so se gostje pošalili na račun Urške Vučak Markež in jo skoraj spravili v jok #video

Po dobri polovici so bili spredaj samo še kapetani in nekaj pomočnikov, razplet pa se je začel, ko je potegnil Joao Almeida, kapetan ekipe UAE Emirati. Kmalu se mu je pridružil Geraint Thomas, Primož Roglič pa kljub pomočniku Seppu Kussu ni imel moči, da bi ju ujel. Njegov zaostanek je bil že več kot pol minute, v zadnjem kilometru je omilil nekaj škode in v cilj prišel tretji, 25 sekund za Portugalcem in Britancem.

Joao Almeida Geraint Thomas Sportal Izpostavlja Rogliča, želel bi si Pogačarjevih nog

Slovenec je izgubil prvo bitko, vojne še ne. Ključne etape bodo v četrtek in petek v Dolomitih ter sobotni gorski kronometer na Višarje. Vse najzanimivejše trenutke lahko ujamete v vrhuncih etap vsak večer ob 19.45 na Planet 2.

Zadnjo etapo Dirke po Italiji, ki bo na sporedu v nedeljo, bo pospremila posebna studijska oddaja Giro po Giru. Ogledate si jo lahko v nedeljo, 28. maja, ob 20. uri na Planetu.    

Dirka po Italiji Planet TV Razgibana 15. etapa v okolici Bergama ni prinesla spopada favoritov #video Poroka na prvi pogled: Avstralija Planet TV Poroka na prvi pogled se nadaljuje z avstralskimi pari Jutro na Planetu Planet TV "Tragično vest smo prejele, ko smo bile skupaj" #video  
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.    
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin