Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 8. 2023,
9.18

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Gašper Bergant Žan Papič Planet TV

Četrtek, 31. 8. 2023, 9.18

8 mesecev

Fejmiči na Planetu: komika sta se odpravila v središče katastrofe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

V okviru včera dobrodelnosti, ki bo na Planetu v nedeljo, 3. septembra, si boste ob 18.30 lahko ogledali tudi posebno humanitarno serijo priljubljenega podkasta Fejmiči, ki ga vodita komika Žan Papič in Gašper Bergant. Obiskala sta majhen kraj Luče, ki je nedavno doživel katastrofalne poplave, in prisluhnila zgodbam prebivalcev, ki so doživeli grozovito naravno nesrečo.

Milijonar
Planet TV Na Planetu večer dobrodelnosti za pomoč prizadetim v poplavah

Luče, idilično hribovito naselje ob Savinji, so se nedavno spopadle z nepredstavljivo naravno nesrečo. Močne padavine so povzročile poplave, ki so prizadele številne domove, infrastrukturo in kmetijska zemljišča.

Fejmiči | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

V podkastu Fejmiči so se odločili obiskati to prizadeto območje in prisluhniti zgodbam ljudi, ki so se soočili s to tragedijo.

Tina Gaber
Planet TV Za dober namen se bo v Milijonarju preizkusila tudi Tina Gaber

Prvi gost posebne oddaje je bil župan Klavdij Strmčnik, ki je delil svoje izkušnje in ukrepe, ki so jih sprejeli za obnovo kraja, spregovoril pa je tudi o težavah, ki jih bodo spremljale še nekaj časa. Poudaril je tudi pomen preprečevanja podobnih nesreč v prihodnosti.

Gašper Bergant, ki prihaja iz Luč, in Žan Papič. | Foto: Planet TV Gašper Bergant, ki prihaja iz Luč, in Žan Papič. Foto: Planet TV

Franček Strmniček, izkušen reševalec, je podrobno opisal svoje delo med poplavami. Poudaril je, kako pomembno je bilo hitro ukrepanje. Kljub težkim razmeram jim je uspelo rešiti številne ljudi in jim zagotoviti nujno pomoč.

Milijonar
Planet TV Saša Lendero: Tukaj res nisem mogla reči ne #video

France Kosmač, domačin, je Gašperja in Žana popeljal po vasi. Opisal je, kako je potekalo reševanje, hkrati je izrazil hvaležnost prostovoljcem, ki so priskočili na pomoč lokalni skupnosti.

Fejmiči | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Zadnja gosta, Dani in Marjeta Fale, sta bila lastnika kmetije, ki jo je uničil plaz. Pripovedovala sta o svojem boju ter o prvih dneh po katastrofi. Kljub težavam sta izkazala neverjetno vztrajnost in optimizem ter se zahvalila vsem, ki so jima pomagali v prvih dneh po katastrofi.

Fejmiči | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Obisk Luč v podkastu Fejmiči je razkril tragične posledice naravne nesreče, vendar je hkrati poudaril tudi moč in enotnost lokalne skupnosti. Oddaja je humanitarne note in poziva k zbiranju sredstev neposredno za občane Luč.

Posebna humantitarna oddaja Fejmiči z voditeljema Gašperjem Bergantom in Žanom Papičem bo na sporedu v nedeljo ob 18.30. Ob 20. uri bo na sporedu še dobrodelni Milijonar, v katerem bodo sodelovali Tina Gaber, Saša Lendero in Marko Miladinović.

Milijonar
Planet TV Tina Gaber se veseli izziva: To je oddaja, ki sem jo spremljala že kot mala punčka
L'Etape Slovenija by Tour de France
Planet TV L'Etape Slovenija by Tour de France s prenosom na Planetu
 
Red Bull 400
Planet TV Deseti tek na planiško letalnico tudi z neposrednim prenosom
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.   
Ne spreglejte