Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 3. 2022,
9.32

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Katherine Langford Josh Duhamel Jennifer Garner Nick Robinson

Sobota, 26. 3. 2022, 9.32

2 leti

Ta film se je vpisal v filmsko zgodovino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Miles Heizer, Nick Robinson | Foto IMDb

Foto: IMDb

Nocoj ob 21.30 si boste na Planetu lahko ogledali najstniški film Z ljubeznijo, Simon (Love, Simon). Gre za revolucionaren film, saj je v njem v vlogo glavnega junaka prvič postavljena istospolno usmerjena oseba. Pohvali se lahko z oceno 7,6 na IMDb, v njem pa so v glavnih vlogah nastopili Nick Robinson, Jennifer Garner in Josh Duhamel.

Film Z ljubeznijo, Simon (Love, Simon) je mešanica romantike, drame in komedije, režiral pa ga je Greg Berlanti. Film je močno presegel njegova pričakovanja, saj je samo s predvajanjem v Združenih državah Amerike prvi konec tedna po izidu zaslužil pet milijonov ameriških dolarjev več od pričakovanega. Sam je računal na okrog deset milijonov ameriških dolarjev, samo takrat pa jih je film zaslužil že 17.

Režiser Greg Berlanti. | Foto: IMDb Režiser Greg Berlanti. Foto: IMDb Film je predstavljal pomembno prelomnico v filmski industriji, saj gre za prvo romantično komedijo, v kateri je glavni lik istospolno usmerjen. Ob tem je režiser poudaril, da filmski studio tega filma ni podcenjeval v nobenem pogledu, ampak mu je posvetil enako pozornost, kot da bi šlo za povsem običajno romantično komedijo.

Zaliv škandalov
Planet TV Na Planetu nova serija Zaliv škandalov

Film Z ljubeznijo, Simon (Love, Simon) tako govori o glavnemu junaku Simonu, ki se odloči, da bo svetu, ki je sicer obseden z družbenimi omrežji, razkril, da je homoseksualec. Čeprav ima razumevajočo družino, dobre prijatelje in pravzaprav vse, kar bi si želel, sprva nima poguma tega deliti z nikomer. Ko skrivnost postane ogrožena, pa se mora spopasti z vsemi in se javno ter osebno sprijazniti s svojo identiteto. V vlogi Simona v filmu nastopa Nick Robinson, ob njem pa igrajo še Jennifer Garner, Josh Duhamel in Katherine Langford.

Miles Heizer in Nick Robinson. | Foto: IMDb Miles Heizer in Nick Robinson. Foto: IMDb

Greg Berlanti, ki je prav tako istospolno usmerjen, je poročen z nekdanjim igralcem ameriškega nogometa Robbiejem Rogersom, skupaj pa vzgajata sina. Tega filmskega projekta se je lotil, ko je izvedel, da želijo na podlagi knjige z naslovom Simon vs. the Homo Sapiens Agenda, posneti tudi film. Avtorskih pravic do te knjige režiser sicer ni pridobil, je pa vseeno iz nje črpal navdih.

Obalna straža
Planet TV Pamela Anderson je s svojim vročim domačim videom dvignila gledanost Obalne straže

Režiser je izdal tudi eno zanimivost z zakulisja snemanja filma: "Na snemanju smo velikokrat rekli, da ne snemamo več, prikrito pa pustili kamero prižgano. Filmska zasedba se je namreč tako dobro povezala med seboj, da so bili tako posneti vsi pristni skupinski objemi ter prizori, polni smeha in ljubezni."

Poroka na prvi pogled
Planet TV Šok na prvi skupni večerji: začudenih pogledov ni manjkalo #video

Omenimo pa lahko še eno zanimivost o glavnem igralcu. Nick Robinson namreč v resničnem življenju ni istospolno usmerjen. Ob začetku snemanja in produkcije filma pa je to razglasil njegov mlajši brat. Podobno izkušnjo pa je na družbenem omrežju Twitter razkril tudi oboževalec filma, ki je v objavi zapisal: "Danes sem si ogledal film in ljudje so v kinu kričali in ploskali od navdušenja, kot da še nikoli prej niso videli filma. Eden izmed otrok v občinstvu je priznal, da je med končnim aplavzom razkril svojo spolno usmerjenost svojim staršem. Hvala, Greg Berlanti, ker mi vlivaš zaupanje za prihodnost."

Film Z ljubeznijo, Simon (Love, Simon) si boste na Planetu lahko ogledali nocoj ob 21.30. Pred tem pa si lahko ob 19.45 ogledate še glasbeno-zabavno oddajo Pri Črnem Petru. Še več vsebin vas čaka tudi na Planeteka.si.

Karrueche Tran
Planet TV Ta igralka lahko v svoj popek spravi cel kovanec
Obalna straža
Planet TV Pamela Anderson razkrila, kako je potekal običajen dan snemanja Obalne straže
Poroka na prvi pogled
Planet TV Bi jo prepoznali? Udeleženka šova je nastopila v teh filmih #foto
Pri Črnem Petru
Planet TV Klemen Bučan brez dlake na jeziku: Franko Bajc in Jure Godler sta premajhna zanjo #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. 
Ne spreglejte