Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 7. 2022,
8.00

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Colin Farrell

Nedelja, 10. 7. 2022, 8.00

1 leto, 9 mesecev

Ta film je igralca izstrelil med zvezde

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Colin Farrell | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Nocoj ob 21.30 si boste na Planetu lahko ogledali vojno dramo Dežela tigrov (Tigerland), v kateri je v glavni vlogi zablestel irski igralec Colin Farrell. Zanj ta vloga predstavlja pomembno prelomnico, saj se je na njen račun povzpel med zvezde. V intervjuju je spregovoril o tem, kako se spopada s slavo, razkril pa je tudi, kako se je pripravljal na snemanje.

Filmski kritiki vojne drame Dežela tigrov (Tigerland) so Colina Farrella primerjali z mladim Robertom De Nirom, Jamesom Deanom in Marlonom Brandom, takoj po izidu filma pa so mu napovedovali celo nominacijo za oskarja. Kljub zvezdniški predstavi se to sicer ni uresničilo, je pa igralec to napoved komentiral takole: "To se mi zdi prekleto smešno. Sploh nisem razmišljal, kaj vse bi mi lahko ta film prinesel. Sam sem se osredotočal samo na to, da čim bolje opravim svoje delo. Imel sem srečo, da sem na podlagi tega preskočil nekaj običajnih ravni v karieri igralca."

Nova priložnost
Planet TV Spremljajte novo nadaljevanko Nova priložnost

Colin Farrell s prepričljivim južnjaškim naglasom igra Rolanda Bozza, uporniškega nabornika, ki se skuša izogniti boju v vojni, v katero ne verjame. Ciničen in predrzen Bozz se pojavi kot vodja svoje skupine za usposabljanje, ki je del voda v taborišču v Louisiani. Tam se pripravljajo na bitko, preden se dejansko odpravijo na vojno območje.

Colin Farrell v prizoru iz filma. | Foto: IMDb Colin Farrell v prizoru iz filma. Foto: IMDb

To je bila igralčeva prva pomembnejša hollywoodska vloga, ki ga je hitro izstrelila med prepoznavne zvezdnike, saj je takoj za tem filmom prejel celo vrsto ponudb, pojavil pa se je tudi na naslovnicah več revij. Colin je zatrdil, da ima kot najmlajši od štirih otrok dovolj izkušenj, da se zna spoprijeti z izzivi, ki jih prinaša slava. "Še naprej bom delal, se smejal in se družil. Imam dobro družino, dobre prijatelje in ob vsem tem se še kako dobro zavedam, od kod prihajam. To bo vedno bistven del mene."

Moje sonce (alp navruz in aycca aysin turan)
Planet TV Ste vedeli? Turška zvezdnika sta par tudi v resničnem življenju.

Četudi se je preselil v Ameriko, še vedno zatrjuje, da je njegov dom v Dublinu, prestolnici njegove domovine. Bistveno spremembo, ki jo je opazil zaradi slave, pa je opisal: "Spremenilo se je samo okolje okrog mene. Jaz se še vedno v svojem tempu sprehajam po ulici, spremenilo se je le to, da so tisti, ki me srečajo, povsem vzhičeni."

Fern Sutherland, Neill Rea
Planet TV Ob mednarodnem uspehu te serije je igralcema zastal dih

Igralec je nato razkril še, da pred snemanjem ni imel pojma o dejanski zgodbi, ki jo prikazuje vojna drama Dežela tigrov (Tigerland). "Osem tednov sem potoval po Ameriki, usvajal naglas in vmes prebiral vojne knjige," je pojasnil svoje priprave in razkril, da mu je pri pripravi na vlogo pomagal tudi način, na katerega je bil vzgojen: "Mama mi je že v otroštvu vcepila, da moram slediti svojemu srcu. Tudi moj lik ostaja zvest samemu sebi in sledi svojemu srcu v okolju, ki je preprosto noro. Ne odziva se tako, kot mu je naročeno, ampak igra po svojih pravilih. In tega me je naučila tudi moja mama."

Vojno dramo Dežela tigrov (Tigerland) si boste na Planetu lahko ogledali nocoj ob 21.30! Pred tem pa ne zamudite še premiere Izginotje (Keepers), ki se bo začela ob 19.45! Še več vsebin vas čaka tudi na Planeteka.si.

Poroka na prvi pogled
Planet TV Hajdi in Anže sta svojo ljubezensko zgodbo ovekovečila na poseben način #video
Eva Longoria
Planet TV Igralka je do te vloge prišla po trnovi poti, čeprav bi ji lahko pomagal mož
Poroka na prvi pogled: Avstralija, Jessica in Daniel
Planet TV Izbranka ga je zapustila, tolažbo pa je iskal pri drugi kandidatki
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte