SiolNET. Planet TV Filmi in serije
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Uspešnica, ki je prinesla oskarja najmlajšemu režiserju v zgodovini

0,02

termometer

Nocoj ob 20. uri bo na Planetu odlični film Dežela la la, ki je bil nagrajen s kar šestimi oskarji. V glavnih vlogah blestita Emma Stone in Ryan Gosling.

Dežela la la (La La Land) je romantična glasbena drama, ki jo je režiral in zanjo spisal scenarij Damien Chazelle, avtor prav tako kritiško hvaljenega Ritma norosti. Z nepozabno plesno-glasbeno romantično glasbo o dveh sorodnih dušah, ki v Hollywoodu iščeta svojo prihodnost, pa je dokončno osvojil tako gledalce kot kritike.

Najmlajši režiser z oskarjem

Dežela la la je v letu po izidu prejela številne nagrade, tudi šest oskarjev (med njimi za režijo in glavno igralko), štiri bafte, sedem zlatih globusov in nagrado igralskega ceha. Damien Chazelle je postal najmlajši nagrajenec z oskarjem za režijo, saj je bil ob prejemu kipca star le 32 let. Film je navdušil tudi občinstvo, saj je v kinoblagajne prinesel skoraj 450 milijonov dolarjev, njegov proračun pa je bil 30 milijonov dolarjev.

Dežela La La | Foto:

V glavnih vlogah igrata Emma Stone in Ryan Gosling, v filmu pa imajo opazne vloge tudi oskarjevec J. K. Simmons, Rosemarie DeWitt in glasbenik John Legend.

Zgodba govori o mladi igralki Mii, ki se nikakor ne more prebiti preko avdicij, nadarjeni pianist Sebastian pa prav na božič dobi odpoved. Srečno naključje združi njuni usodi, kljub številnim razočaranjem pa sledita svojim sanjam, saj jima čarovnija ljubezni razkrije in tlakuje pot v nepredstavljive višave novih čustvenih doživetij in življenjskih spoznanj.

Film Dežela la la si na Planetu lahko ogledate NOCOJ ob 20. uri. Ob 22.20 sledi triler Chloe z Amando Seyfried, Julianne Moore in Liamom Neesonom. V nedeljo ob 20. uri si boste na Planetu lahko premierno ogledali biografsko dramo Tesla.

 

Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.

Še več vsebin vas čaka na Planeteka.si.

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin