Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 8. 2022,
8.00

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Drama Nélisse Sophie Geoffrey Rush Watson Emily

Sobota, 20. 8. 2022, 8.00

1 leto, 8 mesecev

O tem vas želi mlada igralka podučiti s to dramo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Kradljivka knjig - Sophie Nélisse - Geoffrey Rush | Foto IMDb

Foto: IMDb

Na Planetu si boste lahko nocoj ob 21.45 ogledali dramo Kradljivka knjig (The Book Thief), v kateri bodo v glavnih vlogah nastopili Emily Watson, Geoffrey Rush in Sophie Nélisse. Glavni igralci so v enem izmed intervjujev spregovorili o svojem najljubšem načinu branja knjig, kako so se ujeli med snemanjem in pa kaj je glavni cilj, ki so ga želeli s snemanjem tega filma doseči pri gledalcih.

Zgodba drame Kradljivka knjig (The Book Thief) govori o mladem dekletu (Sophie Nélisse), ki je po izgubi družine poslana k rejnikom (Geoffrey Rush, Emily Watson) v nacistično Nemčijo. Tam svojo ljubezen do branja uporabi kot način za upor proti vzponu nacizma.

Obalna straža
Planet TV To je razlog, da je Pamela Anderson pristala v Obalni straži

V začetku intervjuja za Entertainment Tonight so glavni igralci sprva spregovorili o tem, ali imajo raje branje klasičnih knjig ali spletnih knjig na iPadu. Prva je spregovorila Sophie Nélisse: "Sama sem malce odvisna od uporabe iPada, ampak ne za branje knjig. Ljubše mi je namreč dejansko obračanje strani v knjigi in dejanski vonj knjige, zlasti nove. Zelo rada berem, ampak vseeno rada uporabljam tudi iPad za izdelavo videoposnetkov. Vseeno pa zagovarjam dejstvo, da je tudi samo branje zelo pomembno."

Geoffrey Rush jo je nato dopolnil: "Ko bodo lahko v branje na iPadu v aplikacijo zajeli tudi veter med obračanjem strani in vonj same knjige, bom mogoče razmislil, da bi tudi na takšen način prebral kakšno knjigo. Ampak sam se s tem novodobnim načinom branja nekako ne morem poistovetiti. To zame preprosto ni tako prijetna izkušnja."

Exatlon
Planet TV "Zaradi njega sem začel spremljati Exatlon" #video

Novinarja je nato zanimalo, kako so med seboj ustvarili pristno družinsko kemijo, ki se lepo odraža na filmskih platnih. Igralka Emily Watson je razkrila: "Z Geoffreyjem sva skupaj delala že prej, zato sem vedela, da se bova tudi tokrat dobro ujela." Geoffrey jo je nato dopolnil: "Imeli smo teden ali dva priprav, ampak v tem času lahko vadiš bore malo stvari. Imeli pa smo srečo, ker smo začeli s snemanjem veliko prizorov v kuhinji – glavnem prostoru za srečanje celotne družine, ki je obenem tudi zatočišče v hiši s toplim vzdušjem. Hitro pa se je prebudil tudi starševski nagon, saj je k nama prišla majhna deklica, za katero je bilo treba poskrbeti."

Geoffrey Rush in Sophie Nélisse med prizorom iz filma Kradljivka knjig. | Foto: IMDb Geoffrey Rush in Sophie Nélisse med prizorom iz filma Kradljivka knjig. Foto: IMDb

Novinar je mlado Sophie nato vprašal, koliko zgodovinskega ozadja o drami Kradljivka knjig (The Book Thief) ji je bilo poznanega že pred snemanjem. "Moje vedenje je bilo zelo okrnjeno. Morala sem pogledati veliko filmov s podobno tematiko. Vesela sem bila, ker smo snemali v Berlinu, kjer sem samo med sprehodom skozi mesto videla raznolike opomnike na to, kar se je tam dogajalo. To se mi je zdelo zelo zanimivo in je predstavljalo tudi glavni razlog, zakaj sem želela posneti ta film," je pojasnila.

Exatlon
Planet TV Posebni poročevalec s terena v Exatlonu Igor Mikič je zaskrbljen #video

Nato je Sophie dodala: "Želela sem si doseči predvsem to, da bi se vsi moji prijatelji, ki bi si film ogledali, iz njega tudi nekaj naučili. Zdi se mi namreč, da moja generacija nima dovolj znanja o tem velikem in pomembnem delu zgodovine. Če bom s tem filmom razširila znanje o tej temi, bom morebiti lahko pripomogla k temu, da se bo o tem vedelo še nadaljnjih 40 let."

Exatlon
Planet TV "Kot bi bilo včeraj, ko sem prvič oblekla dres Exatlona"

Za zaključek je besede mlade igralke potrdila tudi Emily Watson, saj je dejala: "Gre za izjemno pomembno zgodbo, ki bi jo moral vsak gledalec vzeti zelo resno. Sama menim, da če bomo s tem filmom izobrazili mlajše generacije najstnikov, bomo tako zmagali in dosegli zastavljen cilj."

Dramo Kradljivka knjig (The Book Thief) si boste na Planetu lahko ogledali nocoj ob 21.45! Pred tem pa ne zamudite še romantične komedije Monte Carlo, ki se bo pričela ob 19.45. Še več vsebin vas čaka tudi na Planeteka.si.

Exatlon
Planet TV Mali navijač je zaradi exatlonovca točil solze
Exatlon
Planet TV Exatlonovca odhajata na Japonsko #foto
Exatlon
Planet TV Tako kot Thorminator so proslavljali tudi v prvi slovenski nogometni ligi
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte