Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 9. 2024,
12.20

Osveženo pred

3 ure, 45 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Natisni članek

smrtne žrtve vojska napad Izrael Gaza

Sobota, 7. 9. 2024, 12.20

3 ure, 45 minut

V izraelskem napadu na šolo v Gazi več mrtvih in ranjenih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Nuseirat | Od danes zjutraj je bilo v palestinski enklavi skupno ubitih najmanj 18 ljudi, v petek pa so izraelske sile z zračnimi napadi po celotnem območju Gaze pobile najmanj 33 Palestincev, so sporočile tamkajšnje zdravstvene oblasti. Fotografija prikazuje napad na stanovanjsko zgradbo v Nuseiratu letos avgusta. | Foto Reuters

Od danes zjutraj je bilo v palestinski enklavi skupno ubitih najmanj 18 ljudi, v petek pa so izraelske sile z zračnimi napadi po celotnem območju Gaze pobile najmanj 33 Palestincev, so sporočile tamkajšnje zdravstvene oblasti. Fotografija prikazuje napad na stanovanjsko zgradbo v Nuseiratu letos avgusta.

Foto: Reuters

Izraelska vojska je danes napadla šolo na severu Gaze, pri čemer je bilo ubitih najmanj osem ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije. Napadi se nadaljujejo tudi drugod po palestinski enklavi, kjer je bilo v 11 mesecih od začetka izraelske ofenzive skupno ubitih skoraj 41 tisoč ljudi.

V izraelskem napadu na šolo Halima al Sadija na severu Gaze je bilo ubitih osem ljudi, še najmanj pet tudi v begunskem taborišču Nuseirat v osrednjem delu Gaze, poroča katarska televizija Al Jazeera.

Od danes zjutraj je bilo v palestinski enklavi skupno ubitih najmanj 18 ljudi, v petek pa so izraelske sile z zračnimi napadi po celotnem območju Gaze pobile najmanj 33 Palestincev, so sporočile tamkajšnje zdravstvene oblasti.

Izraelska vojska še naprej izvaja napade na številnih območjih v Gazi, kjer danes mineva natanko 11 mesecev od začetka ofenzive, s katero se je Izrael odzval na napad palestinskega islamističnega gibanja Hamas na izraelskem ozemlju 7. oktobra lani.

Od takrat je bilo v Gazi skupno ubitih 40.939 Palestincev, še najmanj 94.600 pa je ranjenih, je sporočilo tamkajšnje ministrstvo za zdravje.

Aysenur Ezgi Eygi
Novice Med protestom na Zahodnem bregu ubita ameriška aktivistka
Gaza
Novice Izrael izvedel nov smrtonosni napad na varno območje v Gazi
Gaza
Novice ZDA pozivajo k dokončnemu oblikovanju dogovora o premirju v Gazi
Blejski strateški forum - protest
Mnenja Srbsko orožje za genocid v Gazi
Talci, Izrael, Gaza, Hamas
Novice ZN pozivajo k preiskavi smrti izraelskih talcev v Gazi
Ne spreglejte