Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 7. 2023,
20.32

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

Natisni članek

šola preiskava streljanje Srbija

Torek, 18. 7. 2023, 20.32

9 mesecev, 1 teden

Zaslišali 13-letnega strelca, ki je ubil devet učencev in varnostnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06
Srbija, napadi, policija | Vse od majskih strelskih napadov so medtem v Beogradu tedenski množični protesti proti nasilju, ki so se razširili tudi v druga srbska mesta. Na njih ljudje v luči napadov izražajo nezadovoljstvo z ukrepanjem oblasti. Od začetka tega meseca se jih sicer udeležuje manj ljudi, vendar so še naprej vsak teden. | Foto Guliverimage

Vse od majskih strelskih napadov so medtem v Beogradu tedenski množični protesti proti nasilju, ki so se razširili tudi v druga srbska mesta. Na njih ljudje v luči napadov izražajo nezadovoljstvo z ukrepanjem oblasti. Od začetka tega meseca se jih sicer udeležuje manj ljudi, vendar so še naprej vsak teden.

Foto: Guliverimage

Srbski parlament je danes ustanovil odbor, ki bo preiskal okoliščine majskih strelskih napadov v državi, poroča srbski spletni portal televizije N1. Medtem so danes na višjem tožilstvu v Beogradu v okviru preiskave proti njegovemu očetu zaslišali 13-letnega strelca, ki je na osnovni šoli Vladislav Ribnikar maja ubil devet učencev in varnostnika.

Za predsednico preiskovalnega odbora so izbrali vodjo poslanske skupine Združeni Mariniko Tepić. Odbor bo med drugim preiskal, kako je 20-letni mladenič iz vasi Dubona pridobil avtomatsko puško, s katero je v več vaseh okoli Mladenovca ubil osem in ranil 12 ljudi. Strelec je zločin priznal.

Odbor bo preiskal tudi primer 13-letnika, ki je nekaj dni pred napadom v okolici Mladenovca na beograjski osnovni šoli ubil devet učencev in varnostnika ter ranil še pet učencev in učiteljico.

Srbska policija
Novice Mati 13-letnega morilca hotela zapustiti Srbijo

Med drugim bodo preiskovali, zakaj je z očetom redno obiskoval strelišče. Njegov oče je namreč trenutno v priporu, grozi pa mu do 12 let zapora. Sumijo ga, da je sina uril za ravnanje s strelnim orožjem, prav tako pa je osumljen nevarnega skladiščenja orožja in streliva.

Trinajstletnika so danes v okviru preiskave proti njegovemu očetu zaslišali na višjem tožilstvu v Beogradu. Mladoletni strelec je izjavo kot priča podal prek videopovezave iz psihiatrične bolnišnice, kamor so ga odpeljali po aretaciji. Zaradi svoje mladosti ni kazensko odgovoren.

Preiskujejo tudi njegovo mater, ki jo bremenijo malomarnega ravnanja z otrokom in zanemarjanja pri vzgoji, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Strelec Kosta K. na beograjski osnovni šoli
Novice Masaker na šoli v Srbiji: so našli ključno pričo? #video
Beograd, protesti, 19. 5. 2023
Novice Na ulicah Beograda spet vre: Vučić, odidi! #video
Srbija, streljanje
Novice Prijeli še enega sorodnika napadalca iz Mladenovca
Streljanje v Beogradu
Novice Po streljanju v Srbiji: deček zaradi hudih poškodb na zdravljenje v ZDA

 

Ne spreglejte