Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 5. 2023,
12.59

Osveženo pred

10 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

Natisni članek

zdravljenje strelski napad Srbija

Četrtek, 25. 5. 2023, 12.59

10 mesecev, 4 tedne

Po streljanju v Srbiji: deček zaradi hudih poškodb na zdravljenje v ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96
Streljanje v Beogradu |  13-letni učenec je na svoji osnovni šoli Vladislav Ribnikar v Beogradu z očetovo pištolo ubil osem učencev in varnostnika, ranil pa jih je sedem, od katerih je kasneje umrla še ena deklica.  | Foto Guliverimage

13-letni učenec je na svoji osnovni šoli Vladislav Ribnikar v Beogradu z očetovo pištolo ubil osem učencev in varnostnika, ranil pa jih je sedem, od katerih je kasneje umrla še ena deklica.

Foto: Guliverimage

Enajst ranjenih v dveh majskih strelskih napadih v Srbiji, v katerih je bilo ubitih skupno 18 ljudi, je še vedno na zdravljenju v bolnišnici, je danes za srbsko nacionalno televizijo RTS dejal državni sekretar na ministrstvu za zdravje Mirsad Đerlek. En deček bo zaradi hudih poškodb vratu in hrbtenice najverjetneje nadaljeval zdravljenje v ZDA.

Đerlek je danes za RTS pojasnil, da že pripravljajo dokumentacijo za dečkovo zdravljenje v Chicagu, država bo krila vse stroške.

Pred bolniki dolga rehabilitacija

Vsi ranjeni so po besedah Đerleka stabilni in zunaj smrtne nevarnosti. Najslabše je stanje bolnice, ki so ji odstranili ledvico in ji bodo operirali tudi ožilje, sledi pa ji bolnica s poškodbo prsnega koša, ki čaka še na ortopedsko operacijo. Deklici z dvema strelnima ranama so odstranili ledvico. Ima poškodovana jetra, operirali so ji tudi črevesje, predvidenih pa je še več operacij.

Đerlek je ocenil, da bo minilo veliko časa, preden bodo okrevali vsi bolniki. Poleg rehabilitacije bodo po njegovih besedah potrebovali psihosocialno pomoč.

"Takšni stresni dogodki, ki jih nihče ni pričakoval, puščajo hude posledice na duševnem zdravju - za starše, učence, učitelje. Prepričan sem, da bomo zagotovili kakovostno zdravstveno oskrbo za vse, ki so to doživeli," je še dejal.

Aleksandar Vučić
Novice Vučić delavce sili, naj se udeležijo petkovega shoda

V dveh strelskih napadih v Srbiji sta 13-letnik in 20-letnik v začetku maja ubila skupno 18 ljudi. 13-letni učenec je na svoji osnovni šoli Vladislav Ribnikar v Beogradu z očetovo pištolo ubil osem učencev in varnostnika, ranil pa jih je sedem, od katerih je kasneje umrla še ena deklica. Dan kasneje je 20-letnik z avtomatskim orožjem in pištolo v treh vaseh blizu Mladenovca ubil osem, ranil pa 14 ljudi, večinoma mladih.

Ob tem so danes z državnega tožilstva v Smederevu sporočili, da je policija aretirala strica 20-letnega napadalca iz Kragujevca. Zaradi suma kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje, posedovanja, nošenja ter prometa z orožjem in eksplozivnimi snovmi bo pridržan 48 ur.

Beograd, protesti, 19. 5. 2023
Novice V Beogradu največji protest doslej, desettisoči zahtevajo Vučićev odhod

 

Ne spreglejte