Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 12. 2022,
9.19

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,79

8

Natisni članek

Hrvaška iskalna akcija bolnišnica poškodba policist nesreča nesreča voznik Avto Split

Četrtek, 1. 12. 2022, 9.19

1 leto, 4 mesece

Splitska policija aretirala 29-letnika, ki je zbil policista #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,79

8

V Splitu in okolici je v sredo ves dan in tudi v noči na četrtek potekala obsežna iskalna akcija za pobeglim 29-letnim Ivanom Božićem iz Solina, ki je z avtomobilom zbil policista in s kraja dogodka pobegnil. Črnega golfa, ki ga je vozil, so našli že kmalu po nesreči, po zadnjih informacijah pa so policisti prijeli tudi 29-letnika. Aretirali so ga v bližini nakupovalnega središča v Solinu.

Ivan Božić, fant, ki je včeraj z avtomobilom v Splitu zbil 20-letnega policista, je aretiran, poroča Slobodna Dalmacija. Aretirali so ga v bližini nakupovalnega središča v Solinu.

"Ni imel možnosti, poskušal se je skriti v hišo. Z operativnim delom smo ugotovili, kje je, in ga prijeli. Nobenih pogajanj ni bilo," je za Slobodno Dalmacijo povedal vir, ki je sodeloval pri iskanju ubežnika. 

Policija je kmalu zatem izdala uradno izjavo, v kateri je zapisala, da je bil okoli 16.40 z uporabo prisilnih sredstev najden in prijet 29-letni moški. Skupaj z njim so prijeli še tri osebe, so sporočili s policije in dodali, da so tri osebe, ki so bile z Božićem, odpeljali na kriminalistično preiskavo. Prijela jih je specialna enota policije.

"Sina pozivam, naj se preda" 

"Sina pozivam, naj se preda, to je zanj najpametnejša rešitev," je za Slobodno Dalmacijo v sredo zvečer dejal Ante Božić, oče Ivana Božića, osumljenega, da je z golfom v sredo ob 00.50 namerno trčil v 20-letnega policijskega pripravnika. Na družbenem omrežju Facebook je objavil tudi daljši zapis, v katerem je potrdil, da je Ivan njegov sin. 

"Da, Ivan Božić je moj sin. Moj sin, ki je zagrenil življenje mlademu policistu in preostalim, najprej pa samemu sebi," je zapisal in med drugim povedal tudi, da naj bi se sin rodil z diagnozo ADHD, motnjo hiperaktivnosti. "Težave so bile, a nikoli agresije," je sporočil.

Mladi policist je še vedno na oddelku za intenzivno nego splitskega kliničnega centra in ima hude poškodbe več organov, predvsem v prsnem košu, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina. V sredo so se borili za njegovo življenje, po najnovejših informacijah pa je njegovo zdravstveno stanje že stabilno in tudi komunicira z zdravniki.

Obsedeno stanje v prometu tudi danes 

Policijske patrulje so od nesreče brez počitka v Splitu in širši okolici iskale pobeglega voznika, kar je na cestah povzročilo zastoje in gnečo v prometu. Podrobno so pregledali vsak avtomobil, tovornjak in avtobus, a Božića niso našli.

Policija je po več prijavah, kje bi se ubežnik lahko skrival, preiskala tudi več stanovanj in hiš na območju Solina in v okolici. Iskanje 29-letnega Ivana Božića je bilo oteženo, pravijo na policiji, saj pri sebi ni imel mobilnega telefona, zato ga niso mogli izslediti prek signala in baznih postaj. 

Hrvaška Split
Novice V Splitu obsedeno stanje, v bolnišnico vdrli specialci #video #foto
Novice Hrvaška avtocesta: zamaskirani navijači stopili iz vozil in ustavili promet #foto #video
Novice V središču Splita težave povzročajo nelegalni bankomati #video
Torcida Split
Sportal Pretep navijačev v središču Zagreba, nato šok za strelca Mlakarja in Hajduk
Split
Novice V splitsko pristanišče vplula največja vojaška ladja na svetu

 

Ne spreglejte