Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 11. 2022,
13.14

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

11

Natisni članek

policija nesreča nesreča voznik

Sreda, 30. 11. 2022, 13.14

1 leto, 4 mesece

V Splitu obsedeno stanje, v bolnišnico vdrli specialci #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

11

Hrvaška Split | Med rutinskim nadzorom je policist hotel zaustaviti vozilo, a je neznani voznik zatem trčil v drugega policista in odpeljal. | Foto Hina/STA

Med rutinskim nadzorom je policist hotel zaustaviti vozilo, a je neznani voznik zatem trčil v drugega policista in odpeljal.

Foto: Hina/STA

Hrvaška policija še vedno išče neznanega voznika, ki je danes ponoči v Splitu med rutinskim nadzorom cestnega prometa namerno trčil v 20-letnega policista in ga pri tem huje poškodoval. Policija je objavila fotografijo črnega golfa, katerega voznik naj bi povzročil nesrečo. Med iskalno akcijo za pobeglim voznikom so policisti prejeli obvestilo, da je voznik obiskal splitsko bolnišnico, zato so tja napotili tudi enoto specialne policije.   

V Splitu in okolici že ves dan odmevajo sirene policijskih vozil, saj še vedno iščejo 29-letnega voznika golfa, ki je namerno trčil v policista in ga hudo poškodoval. Sredi dneva so, kot je poročala Slobodna Dalmacija, policisti prejeli tudi obvestilo, da je napadalec v splitski bolnišnici, čeprav uradno pri policiji tega niso potrdili. A so tja napotili več policijskih patrulj in enoto specialne policije.

Policisti pregledujejo vsako vozilo

Zaradi obsežne iskalne akcije so na vpadnicah proti Splitu in Solinu nastale daljše kolone, saj policisti podrobno pregledujejo vsak avtomobil, tovornjak in avtobus, še poročajo hrvaški mediji. 

"Na kontrolnih točkah prosimo za sodelovanje," so sporočili s policije, ki opravlja poostren nadzor prometa na določenih cestah v Splitu in okolici.

"Najslabše je v okolici Dugopolja v smeri izvoza iz Splita," še piše Dalmacija Danas. "Policijska kontrola se nahaja na izhodu iz Splita pri bencinskih črpalkah. Ustavijo prav vsako vozilo in gneča je ogromna. Kolona se vleče do polovice hitre ceste," je povedal bralec, ki se je znašel v koloni.

"Policija izvaja intenzivne ukrepe in akcije, da bi našla Ivana Božića. Iskanje vključuje tudi prisotnost na kontrolnih točkah. Razlog za naše ukrepanje je upravičen in jasen. Za nas je izjemno pomembno, da najdemo osebo, ki jo iščemo, zato občane prosimo za razumevanje in sodelovanje na kontrolnih točkah," še pravijo na policiji.

Namerno trčil v policista in pobegnil s kraja nesreče

Policist je okoli ene ure ponoči v Splitu med rutinskim nadzorom hotel zaustaviti vozilo. Voznik je kljub ukazu policista, naj ustavi, nadaljeval vožnjo in trčil v drugega policista ter se nato odpeljal s kraja nesreče, so danes sporočili s policijske uprave Splitsko-dalmatinske županije. 

Avtomoto Dars razkril največje neumnosti na naših avtocestah #video
Fotogalerija
1 / 3

Borijo se za življenje policista

Poškodovanega policista so prepeljali v splitski klinični center, kjer so sporočili, da je stabilen, a da se zdravniki na intenzivnem oddelku še vedno borijo za njegovo življenje. Ima namreč hude poškodbe več organov, predvsem v prsnem košu, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

S policije so sporočili, da so o primeru obvestili županijskega državnega tožilca in da je kriminalistična preiskava v teku. Sumijo, da je nesrečo povzročil voznik črnega golfa, in prosijo vse, ki imajo kakršnekoli podatke o njem, naj se nemudoma obrnejo na policijo.

železniški tiri SŽ
Novice Vlak do smrti zbil pešca
nesreča, Domžale
Novice Trčil v dve vozili in peš pobegnil z mladoletnim otrokom #foto
Ne spreglejte