Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 10. 2022,
18.54

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

1

Natisni članek

Bad Blue Boys Torcida Hajduk Split Jan Mlakar

Nedelja, 30. 10. 2022, 18.54

1 leto, 5 mesecev

Pretep navijačev v središču Zagreba, nato šok za strelca Mlakarja in Hajduk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

1

Torcida Split | Splitski Hajduk je pred sedmimi leti gostoval tudi v evropskem tekmovanju v Sloveniji in izgubil na gostovanju v Kopru (2:3). | Foto Vid Ponikvar

Splitski Hajduk je pred sedmimi leti gostoval tudi v evropskem tekmovanju v Sloveniji in izgubil na gostovanju v Kopru (2:3).

Foto: Vid Ponikvar

V hrvaški prestolnici je bilo v nedeljo zelo pestro. Najprej se je vnel pretep med pripadniki navijaških skupin največjih hrvaških klubov, Bad Blue Boys (Dinamo Zagreb) in Torcide (Hajduk). Policija je imela veliko dela. Priprla je prek 30 oseb, nato pa je Hajduk na gostovanju pri Lokomotivi tudi po zaslugi strelca Jana Mlakarja vodil že z 2:0, a v izdihljajih srečanja po izjemnem evrogolu gostiteljev v zadnjih sekundah ostal brez zmage.

Panathinaikos Andraž Šporar
Sportal Dva slovenska gola za rekordno zmago Panathinaikosa #video

Zagreb je bil v nedeljo priča huliganskim izgredom. Spopadli so se navijači zagrebškega Dinama in splitskega Hajduka. Po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina so navijači v pretepu uporabili palice in bakle, policija pa je dodala, da je moralo nekaj navijačev zaradi poškodb poiskati zdravniško pomoč. Zagrebška policija je že v jutranjih urah preprečila spopad teh dveh skupin v Novem Zagrebu, pred tem so jih prebivalci opozorili na zbiranje zamaskiranih oseb, ki so nosile palice za bejzbol, kije in druge podobne predmete.

Po navijaških incidentih se je dogajanje preselilo na stadionu na Kranjčevićevi ulici, kjer je splitski Hajduk gostoval pri zagrebški Lokomotivi. Čeprav je nastopil brez kaznovanega Marka Livaje, najboljšega igralca in strelca, se je spogledoval z dragoceno zmago v boju za vrh.

Zadetek Jana Mlakarja za Hajduk na gostovanju pri Lokomotivi:

Ko je slovenski reprezentančni napadalec Jan Mlakar v 66. minuti povišal prednost Dalmatincev na 2:0 in poskrbel za navdušenje številnih gostujočih privržencev, ki so napolnili stadion v Zagrebu, se je Hajduk spogledoval s pomembno zmago v boju za vrh. Ljubljančan je dosegel tretji prvenstveni zadetek v tej sezoni, dva je dodal še v pokalu. Idile Hajduka pa je bilo kmalu konec. Najprej se je poškodoval prvi vratar Lovre Kalinić, nato so domačini v 89. minuti znižali zaostanek, v peti minuti sodnikovega podaljška pa s prekrasnim zadetkom mladega albanskega reprezentanta Indrita Tucija izenačili na 2:2.

Izjemen zadetek Indrita Tucija za končnih 2:2:

To je bil velik šok za Splitčane, ki tako s tekmo več za vodilnim zagrebškim Dinamom zaostajajo štiri točke. Dinamo je v soboto prvič v tej sezoni ostal brez točk. Na gostovanju v Osijeku, pri katerem je slovenski branilec Mario Jurčević sedel na klopi, je izgubil z 0:1.

Ne spreglejte