Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 9. 2024,
15.43

Osveženo pred

2 uri, 36 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,75
tablete sojenje mož žena posilstvo Francija

Natisni članek

Torek, 3. 9. 2024, 15.43

2 uri, 36 minut

Groza v lastnem domu: ženo je več let omamljal in vabil druge moške, da jo posilijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,75

V francoskem Avignonu se je ta teden začelo sojenje 71-letnemu Dominiquu Pelicotu. Obtožen je, da je več let omamljal svojo ženo in vabil druge moške, da jo spolno zlorabljajo. Danes 72-letno žrtev Gisele naj bi posilili več kot 90-krat, a je za zlorabe izvedela šele leta 2020, ko so jo o tem obvestili policisti.

Enainsedemdesetletni Dominique Pelicot je obtožen, da je svojo ženo Gisele omamljal s pomirjevali, ki jih je dajal v hrano in vino, nato pa druge moške vabil v svoj dom, da jo spolno zlorabijo. Teh je bilo več kot 80. Našel jih je na spletu, med obtoženimi posiljevalci pa so se znašli tudi svetnik, vojak, gasilec in nekdanji policist.

Groza je trajala več kot deset let, danes 72-letna Gisele pa trdi, da se sploh ni zavedala, da jo v njenem lastnem domu zlorabljajo neznanci.

Policija je v preiskavi ugotovila, da je Pelicot zdrobljene uspavalne tablete in antidepresive svoji ženi Gisele dajal v večerjo ali vino na njunem domu v Mazanu v Provansi. Gisele naj bi posilili vsaj 92-krat.

"Sojenje bo zanjo pravo mučenje," je dejal njen odvetnik Antoine Camus, saj bo prvič videla posnetke trpinčenja.

Dvajset tisoč fotografij nezavestne žene 

Preiskava njenega moža se je začela po naključju leta 2020, ko ga je varnostnik v nakupovalnem središču ujel med snemanjem žensk pod oblekami. Policija je nato na njegovem računalniku našla 20 tisoč fotografij in videoposnetkov njegove nezavestne žene. Zlorabe naj bi se začele leta 2011.

Preiskovalci so našli tudi internetno komunikacijo, med katero je Pelicot neznane osebe novačil, da so prišle na njegov dom in posilile njegovo ženo. Da bi za to zahteval plačilo, ni razvidno.

Nekateri so prišli večkrat 

Obtoženi je policistom priznal, da je ženi dajal močna pomirjevala, med drugim tudi zdravila za tesnobo. V zgolj enem letu je kupil 450 uspaval.

Obtoženi posiljevalci so stari od 26 do 74 let, večina jih je Gisele napadla enkrat, nekateri so jo posilili tudi do šestkrat.

Med 50 moškimi, ki jim sodijo, so lokalni svetnik, zdravstveni tehniki, novinar, nekdanji policist, paznik v zaporu, vojak, gasilec in javni uslužbenec. Velika večina je živela v bližini Mazana, mesta s približno šest tisoč prebivalci.

Obramba je med sojenjem trdila, da so bile to le skupne spolne fantazije, a je izvedenec ugotovil, da žrtev ni spala, temveč je bila v stanju, ki spominja na komo.

Dominique Pelicot je sicer obtožen umora in posilstva leta 1991 ter poskusa posilstva leta 1999.

Žrtev je na sodišče prišla v spremstvu svojih treh otrok in zahtevala, da je sojenje javno, saj so storilci želeli ostati anonimni, je poročal Guardian. 

Andrew Tate
Novice Vplivnež Andrew Tate znova pridržan v Romuniji #video
Indija stavka zdravnikov
Novice Stavka zdravnikov zaradi pošastnega posilstva in umora kolegice
Policija
Novice Grozljivka v Novi Gorici: Italijan spolno napadel mlado Slovenko
Pariz, Policija, Francija, Eifflov stolp
Novice Francija v šoku: skupina najstnikov posilila 12-letno judovsko deklico
split
Novice Hrvaška pretresena: 18-letnico udaril s kovinsko palico in jo posilil
Josef Fritzl
Novice Zloglasnega Fritzla bodo premestili v običajen zapor #video #foto
Ne spreglejte