Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 6. 2024,
16.37

Osveženo pred

1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,86

Natisni članek

deklica posilstvo Francija Pariz

Sreda, 19. 6. 2024, 16.37

1 teden

Francija v šoku: skupina najstnikov posilila 12-letno judovsko deklico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,86
Pariz, Policija, Francija, Eifflov stolp | Deklica je policiji povedala, da so jo v soboto zvečer ogovorili trije fantje, medtem ko je bila s prijateljem v parku blizu svojega doma, in jo odvlekli v zapuščeno barako, jo tam zlorabljali, žalili in posilili. | Foto Guliverimage

Deklica je policiji povedala, da so jo v soboto zvečer ogovorili trije fantje, medtem ko je bila s prijateljem v parku blizu svojega doma, in jo odvlekli v zapuščeno barako, jo tam zlorabljali, žalili in posilili.

Foto: Guliverimage

Francijo pretresa primer skupinskega posilstva 12-letne judovske deklice, ki se je zgodil prejšnji konec tedna v predmestju Pariza. Oblasti so v zvezi z napadom, ki naj bi bil povezan z antisemitizmom, uvedle preiskavo proti trem najstnikom. Francoska judovska skupnost je nad napadom zgrožena, predsednik Emmanuel Macron pa je obsodil antisemitizem.

Francoske oblasti so zaradi suma posilstva v severozahodnem pariškem predmestju Courbevoie v ponedeljek prijele tri najstnike, stare med 12 in 13 let, je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal policijski vir.

Tožilstvo v Nanterreu je v zvezi z napadom v torek sporočilo, da so odprli preiskavo proti trojici osumljencev v povezavi s spolnim nasiljem, grožnjami s smrtjo in antisemitskimi žalitvami.

Dva najstnika so obtožili skupinskega posilstva 12-letne deklice. Tretji je bil prav tako obtožen antisemitskih žalitev in nasilja ter groženj s smrtjo, ne pa tudi posilstva. Po obtožbi so mu dovolili, da se je vrnil domov.

Povedala je, da so jo odvlekli v zapuščeno barako 

Deklica je policiji povedala, da so jo v soboto zvečer ogovorili trije fantje, medtem ko je bila s prijateljem v parku blizu svojega doma, in jo odvlekli v zapuščeno barako, jo tam zlorabljali, žalili in posilili, pri čemer naj bi ji grozili s smrtjo in obkladali z antisemitskimi žaljivkami.

Njenemu prijatelju je uspelo identificirati dva napadalca. Po poročanju francoskih medijev naj bi bil eden od domnevnih storilcev njen prejšnji fant.

Napad je pretresel francosko judovsko skupnost in povečal napetosti pred predčasnimi volitvami v Franciji konec meseca, ki bi lahko prvič pripeljale na oblast skrajno desni Nacionalni zbor, poroča AFP.

Glavni francoski rabin Haim Korsia je na družbenem omrežju X izrazil zgroženost ob napadu in pozval h kaznovanju storilcev "tega podlega dejanja", ob tem pa zapisal, da "nihče ne sme biti oproščen spričo tega vala antisemitizma brez primere".

Macron je obsodil napad 

Napad je obsodil tudi predsednik Macron. Na današnji seji vlade je govoril o "nadlogi antisemitizma", ki grozi francoskim šolam, je povedal vir blizu predsednika. Macron je pozval k dialogu o rasizmu in sovraštvu do Judov v šolah, da bi preprečili, da bi "sovražni govor z resnimi posledicami" prodrl v razrede, dodaja AFP.

Francija, ki je dom največje muslimanske skupnosti v Evropi, je doživela porast antisemitskih dejanj od napada palestinskega islamističnega gibanja Hamas na Izrael 7. oktobra, ki mu je sledila izraelska povračilna ofenziva na Gazo.

Hrvaška policija
Novice Posilstvo 18-letnice na Hrvaškem: policija prijela napačnega, storilca še vedno iščejo
split
Novice Hrvaška pretresena: 18-letnico udaril s kovinsko palico in jo posilil
Ne spreglejte