SiolNET. Novice Slovenija
2,34

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Teš začasno izklopili iz omrežja

2,34

termometer

Teš 6 | V družbi so dodali, da bodo za namene ogrevanja lokalnih skupnosti zagnali plinska bloka, kot energent pa večinoma uporabljali ekstra lahko kurilno olje. | Foto: STA
V družbi so dodali, da bodo za namene ogrevanja lokalnih skupnosti zagnali plinska bloka, kot energent pa večinoma uporabljali ekstra lahko kurilno olje. Foto: STA

Termoelektrarno Šoštanj (Teš) so v petek začasno izklopili iz omrežja. Holding Slovenske elektrarne (HSE), katerega del je Teš, je namreč ocenil, da lahko trenutno proizvede dovolj elektrike in da je smotrno s premogom varčevati za zimske mesece.

"Od HSE smo dobili komercialno obvestilo, da se Teš 6 izključi iz omrežja, saj so cene električne energije na trgu nekoliko padle. Trenutno je v Sloveniji dovolj vode in vetra, kar pomeni, da je tudi dovolj elektrike," je za STA danes povedal direktor Teša Mitja Tašler.

Po njegovem mnenju je takšna odločitev smotrna, saj premoga primanjkuje in ga je zato treba prihraniti za krizne zimske mesece, ko bodo tudi potrebe po električni energiji višje.

Boštjan Lindav Novice Teš 6: Lindav umaknil ključnega kriminalista, ki mu je zadevo uspelo pripeljati na sodišče

Preventivni izklop

V Tešu so za spletno izdajo časnika Finance povedali, da Premogovnik Velenje zaradi tehničnih težav ne zagotavlja dovolj premoga. "Gre za preventivni izklop, da se kopiči energent. Premogovnik Velenje nam v tem trenutku ne zagotavlja pogodbenih obveznosti. Elektriko, ki bi jo sicer proizvedli, bo treba nadomestiti na trgu, trenutno so cene relativno ugodne. Če bodo ugodne razmere na trgu, bo izklop trajal dlje," so časniku povedali v družbi.

Teš bi moral imeti v času remonta Nuklearne elektrarne Krško (Nek), ki traja od 1. oktobra do 2. novembra, osrednjo vlogo pri domači oskrbi z elektriko. Finance navajajo, da bo treba v času, ko ne bosta delovala ne Teš ne Nek, približno 75 odstotkov elektrike uvoziti.

TEŠ, TEŠ 6, avgust 2011 Novice General Electric mora v zadevi Teš 6 plačati 23 milijonov evrov kazni Teš 6 Novice Sodnica sprejela sporazum o odgovornosti skupine General Electric v aferi Teš 6 Sojenje Teš Uroš Rotnik Novice Na celjskem sodišču začeli sojenje vpletenim v afero Teš 6 Boštjan Lindav Novice Komu so na policiji po novem dodelili zadevo Teš 6, ostaja skrivnost

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin