SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Občan iz Velenja umrl med vožnjo do urgence, ker ni bilo reševalnega vozila #video

10

termometer

Iz Velenja poročajo o smrti občana, ta se je zaradi zdravstvenih težav na urgenco zdravstvenega doma kar dvakrat moral peljati sam, ker na voljo ni bilo reševalnega vozila. Drugič mu do cilja ni uspelo priti, saj je med vožnjo umrl, poroča Večer.

Zaradi hudih bolečin je občan v sredo dežurno službo Zdravstvenega doma Velenje klical dvakrat, a ker reševalnega vozila ni bilo na voljo, se je na urgenco obakrat peljal sam. 

Med drugo vožnjo do zdravstvene pomoči je na cesti žal umrl, še poroča Večer. 

V Zdravstvenem domu Velenje dogodka še ne komentirajo.

V avtomobilu sedel v pižami, ko ga je zjutraj našel reševalec 

Razlog za zaporo ceste ob zdravstvenem domu v sredo v zgodnjih jutranjih urah je bil nesrečni dogodek, so pojasnili pri Policijski upravi (PU) Celje. Po podatkih policije je voznik v bližini križišča Kidričeve in Vodnikove ceste nenadoma zapeljal v desno in trčil v kovinsko ograjo. Od kovinske ograje ga je odbilo v levo čez oba prometna pasova, kjer je zapeljal čez robnik in z vozilom obstal na živi meji, ki ločuje smerni vozišči.

Avto z vklopljenimi vsemi smerokazi je stal na otoku na cesti, v njem pa je sedel občan, ki je tik pred ciljem omahnil in umrl. Policisti so na kraju dogodka ugotovili, da 74-letnik ni umrl zaradi posledic prometne nesreče, pač pa je bil vzrok naravna smrt, so za 24ur.com zapisali na Policijski upravi Celje.

Uprava RS za zaščito in reševanje je poročala, da so voznika sicer oživljali reševalci nujne medicinske pomoči Velenje.

Prvič pomoč klical ob štirih zjutraj 

Štiriinsedemdesetletni občan naj bi dežurno službo velenjskega zdravstvenega doma prvič klical ob 4. uri zjutraj. Potožil je o hudih bolečinah, ki naj bi mu jih povzročali ledvični kamni. Opisal je tudi, da ima anevrizmo.

Dežurna zdravnica naj bi mu pojasnila, da nima na voljo nobenega reševalnega vozila, zato naj v zdravstveni dom pride sam. Ob prvem obisku je prejel injekcijo voltarena in poslali so ga domov. Po 15 minutah je doma začel močno bruhati, imel je hude bolečine, zato je 55 minut pozneje znova klical pomoč, znova s prošnjo, naj ga pridejo iskat z reševalnim vozilom, še poročajo na portalu. 

Zdravnica naj bi mu znova dejala, da do sedme ure zjutraj nima na voljo reševalnega vozila.

Znova se je sam odpeljal v zdravstveni dom, a je tik pred ciljem v avtomobilu umrl. 

Počakali bodo na rezultat strokovne komisije

"Ne morem vam dati še nobene izjave, dokler ne bo znan rezultat strokovne komisije," je za spletni Večer pojasnil direktor Zdravstvenega doma Velenje Janko Šteharnik.

Kot neuradno še poroča Večer, naj bi mu v ZD Velenje ponudili, da pridejo ponj, a naj bi odvrnil, da bo prišel sam. Zadnje naj bi hranili na posnetkih, saj vse klice snemajo. Neuradno naj bi v ZD trdili, da občan naj ne bi pojasnil, da ima anevrizmo in da je pomoč iskal zaradi drugih težav, ki niso spadale v nujno medicinsko pomoč.

Velenjski župan Peter Dermol je za N1 dejal, da čaka poročilo, ki ga bodo pripravili v ZD Velenje. Po zagotovilih ZD Velenje naj ne bi imeli težav z zagotavljanjem reševalnih vozil ponoči, je dejal. Ta morajo biti na voljo od 19. do 7. ure. "V praksi pa vemo, kakšen je zdravstveni sistem v Sloveniji na sploh," je dodal.

Novice Kaj bo z ljudmi brez osebnega zdravnika? Urgenca vsak dan prepolna. #video Novice V Kamniku naj bi brez vednosti direktorja ZD ukinili urgentni center #video Danijel Bešič Loredan Novice Minister zavrnil očitke o krčenju mreže nujne medicinske pomoči Urgenca Novice Kolaps sistema na ljubljanski urgenci: izpadi, izsiljevanja in grožnje s streljanjem #video UKC Ljubljana Novice Nujno obvestilo UKC Ljubljana: urgenca ječi pod obremenitvijo rešilec Novice Tega v Kranjski Gori še niso imeli Danijel Bešič Loredan Novice Bešič Loredan: Ljudje, ki se ne strinjajo z mojim principom, so odšli #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin