SiolNET. Novice Slovenija
1,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Jesenicah prostora v intenzivi ni več #foto

1,52

termometer

SB Jesenice covid
Prostih intenzivnih postelj na covidnem oddelku jeseniške bolnišnice ni več. Foto: Reuters/Borut Živulović

V slovenskih bolnišnicah danes zdravijo 914 covidnih bolnikov, kažejo podatki vlade. 244 med njimi jih potrebuje intenzivno nego. Razmere se izboljšujejo, a ni še razloga za veselje, opozarjajo v bolnišnicah. Sredi mednarodne pozornosti so se v zadnjih dneh znašle fotografije iz Splošne bolnišnice Jesenice, kjer na današnji dan zdravijo 29 covidnih bolnikov. 

Mednarodna agencija Reuters, v kateri je zaposlenih okoli 2.500 novinarjev in 600 fotoreporterjev, ki delujejo na približno 200 lokacijah po vsem svetu, je pozornost tokrat namenila Splošni bolnišnici Jesenice, kjer, kljub kadrovskim težavam, bijejo bitko z boleznijo covid-19 in zdravljenjem covidnih bolnikov. 

Na dveh navadnih covidnih oddelkih danes zdravijo 24 pacientov, pet bolnikov pa je v enoti intenzivne terapije.  Na dveh navadnih covidnih oddelkih danes zdravijo 24 pacientov, pet bolnikov pa je v enoti intenzivne terapije.  Foto: Reuters/Borut Živulović

"Pomagajo nam tudi kolegi iz drugih zdravstvenih ustanov, ki pa jih na matičnih deloviščih že pogrešajo," so nam povedali v jeseniški bolnišnici.

Na Jesenicah je za bolnišnično oskrbo covidnih bolnikov prostih le še šest navadnih postelj, za zdravljenje intenzivnih bolnikov pa prostora ni več.

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6
Testiranje zaposlenih v osnovnih šolah Novice Znano je: toliko manj okužb je bilo potrjenih včeraj #video sledilnik Novice Romunija najboljša v Evropi, Slovenija deseta najslabša Velika Britanija covid-19 Novice Na Otoku zaostrujejo ukrepe proti covidu anitwaxer Novice Zadnje besede proticepilca, ki je umrl zaradi covid-19 covid Avstrija cepljenje Novice V Avstriji se zaprtje načeloma končuje, a je po deželah različno Intenzivna nega Novice Proticovidno zdravilo pri nas na voljo v ponedeljek #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin