SiolNET. Novice Slovenija
2,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Italija dovolila izkrcanje 82 migrantom z ladje Ocean Viking

2,53

termometer

Ocean Viking migranti ladja
Ladja Ocean Viking je na prvi misiji rešila več kot 350 ljudi. Foto: Reuters

Italija je po dogovoru petih držav EU o razdelitvi migrantov dovolila 82 ljudem na ladji Ocean Viking, da se izkrcajo na otoku Lampedusa. Ladja je bila na svoji drugi misiji in je skoraj dva tedna plula med Malto in Italijo, kjer je iskala pristanišče za vplutje.

Francoski notranji minister Christophe Castaner je dejal, da so Italija, Francija, Nemčija, Portugalska in Luksemburg dosegli dogovor o razdelitvi migrantov, da se bodo lahko izkrcali v Italiji. Castaner se je tudi zavzel za vzpostavitev pristnega začasnega evropskega mehanizma za razdelitev migrantov.

migranti Italija Novice Nova italijanska vlada bo dovolila vplutje ladjam z migranti

Organizacija Zdravniki brez meja, ki skupaj z organizacijo SOS Mediterranee upravlja ladjo, je sporočila, da je na ladji 18 otrok, šest žensk in 58 moških.

Ko je ladja avgusta čakala na izkrcanje, je s svojim plutjem poslala posebno sporočilo. Takrat je bilo na njej 365 žensk in moških. Ko je ladja avgusta čakala na izkrcanje, je s svojim plutjem poslala posebno sporočilo. Takrat je bilo na njej 365 žensk in moških. Foto: Reuters

ladja open arms Novice Italijanski tožilec odredil izkrcanje migrantov z ladje Open Arms Migranti

Italija naj bi se zavzemala za samodejni sistem razdeljevanja migrantov, ki jih rešijo v Sredozemskem morju, med evropskimi državami. Takšen dogovor bi preprečil pogajanja o vsakem primeru posebej. S tem sta se že strinjali Francija in Nemčija, vključeni pa bi lahko bili še Luksemburg, Malta, Portugalska, Romunija in Španija, poročata italijanska časnika La Repubblica in La Stampa.

Ladja Ocean Viking je na prvi misiji rešila več kot 350 ljudi.

Ladja Alan Kurdi Novice Migranti z ladje Alan Kurdi so se izkrcali na Malti Migranti v BiH Novice Minister BiH trdi, da ima dokaze o neprimernem ravnanju hrvaških policistov z migranti Migranti v BiH Novice Nov posnetek nezakonitega ravnanja hrvaških policistov z migranti #video migranti Novice Po brodolomu čolna z migranti pri Libiji našli 62 trupel Migranti, policija Novice Policija o ravnanju z migranti pri Ilirski Bistrici: Postopki so bili zakoniti in strokovni #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin