Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 8. 2022,
10.43

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,89

209

Natisni članek

Mojca Šetinc Pašek Vesna Vuković Primož Cirman RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough Petra Bezjak Cirman Robert Golob

Četrtek, 11. 8. 2022, 10.43

1 leto, 8 mesecev

Golob o Cirmanu kot uredniku Siol.net: Je eden najboljših. Kamorkoli ga vzamem v službo. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,89

209

"Primož Cirman je eden najboljših, če ne celo najboljši raziskovalni novinar v Sloveniji. Če bo kdaj to želel, ga vzamem v službo kamorkoli," je neuradne informacije, da naj bi novinar Necenzurirano.si Primož Cirman postal odgovorni urednik spletnega portala Siol.net, po poročanju Dela komentiral predsednik vlade Robert Golob.

Na Primoža Cirmana smo naslovili vprašanje, kako komentira izjavo predsednika vlade Roberta Goloba. Odgovor bomo objavili takoj, ko ga prejmemo.

Informacije o Cirmanovem prihodu na Siol.net, za katerega je v preteklosti kot novinar že pisal, so se v javnosti pojavile po tem, ko je bilo uradno potrjeno sodelovanje njegovih najožjih sodelavcev s stranko Gibanje Svoboda in odhod njegove žene na čelo vladnega urada za komuniciranje.

1. Novinar Necenzuriranega bo dodatno služil v DZ

Najprej smo prejšnji teden na Siol.net razkrili, da je Tomaž Modic, poleg Cirmana in Vesne Vuković eden izmed treh novinarjev spletnega portala Necenzurirano.si, postal strokovni sodelavec preiskovalne komisije državnega zbora (DZ), ki preiskuje sume nezakonitega financiranja volilne kampanje strank pred letošnjimi državnozborskimi volitvami. Na tem mestu bo strokovno pomagal nekdanji novinarki RTV Slovenija in zdaj poslanki Gibanja Svoboda Mojci Šetinc Pašek.

Stranka SDS pa je že zahtevala Modičevo izločitev, saj menijo, da bi se zaradi sodelovanja z državnimi podjetji lahko znašel v vlogi priče ali pa preiskovanca v postopkih preiskovalne komisije.

2. Vukovićeva prevzema stike z javnostjo Gibanja Svoboda

Teden dni kasneje je nato v javnost prišla informacija, da bo Vukovićeva, katere podjetju je družba GEN-I v času Golobovega vodenja nakazala 103 tisoč evrov, pri čemer še vedno ni jasno, kakšen je bil namen nakazil, postala tiskovna predstavnica Gibanja Svoboda, največje vladne stranke.

3. Cirmanova žena nova šefinja Ukoma

Včeraj pa je postalo jasno, da se h Golobu seli tudi nekdanja novinarka RTV Slovenija in Cirmanova žena Petra Bezjak Cirman. Po le dveh mesecih vodenja vladnega urada za komuniciranje (Ukoma) bo vlada namreč zamenjala Dragana Barbutovskega in na njegov položaj imenovala Petro Bezjak Cirman, ki je trenutno predsednica sveta delavcev RTV Slovenija. Kot poroča Delo, ima Barbutovski 30 let izkušenj na področju odnosov z javnostmi, zato so v Gibanju Svoboda (oziroma predsednik vlade) pričakovali, da bo kot vodja Ukoma deloval proaktivno in v korist Gibanja Svoboda.

Dragan Barbutovski
Novice Dragan Barbutovski ne bo več direktor Ukoma

Barbutovski bo po odhodu z Ukoma zaposlen v kabinetu predsednika vlade Roberta Goloba, kjer bo skrbel za komuniciranje z mednarodno javnostjo. V Gibanju Svoboda medtem zanikajo kakršnakoli namigovanja o sporih znotraj stranke. 

Petra Bezjak Cirman
Novice Ukom prevzema nekdanja novinarka RTV Slovenija: Gre za karierni izziv

Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough je Bezjak Cirmanovi skrajšal odpovedni rok v zdajšnji službi. "Petra Bezjak Cirman bo tako lahko predvidoma že prihodnji teden začela delo na delovnem mestu direktorice Ukoma," so v sporočilu za javnost zapisali na RTV Slovenija in se ji zahvalili za dolgoletno delo.

Vesna Vuković, Robert Golob
Novice Vesna Vuković zapustila Necenzurirano, gre k Robertu Golobu

Kaj pravijo v Društvu novinarjev Slovenije?

Na novinarske odhode v politiko se je na Facebooku odzvala predsednica Društva novinarjev Slovenije Petra Lesjak Tušek, ki je zapisala:

Facebook Petra Lesjak Tušek | Foto: Facebook Petra Lesjak Tušek

Tomaž Modic
Novice Šetinc Paškova v bran Modicu: Gre za diskreditacijo, vse je …

Tomaž Modic
Novice Novinar Necenzuriranega bo dodatno služil v DZ
Tomaž Modic
Novice SDS: Zahtevamo izločitev novinarja, ki dela za medijskega tajkuna Odlazka

 

Ne spreglejte