Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 8. 2022,
12.35

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,51

35

UKOM Robert Golob vlada Dragan Barbutovski

Natisni članek

Sreda, 10. 8. 2022, 12.35

1 leto, 11 mesecev

Dragan Barbutovski ne bo več direktor Ukoma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,51

35

Dragan Barbutovski | Foto STA

Foto: STA

Vršilec dolžnosti direktorja urada vlade za komuniciranje (Ukom) Dragan Barbutovski zapušča Golobovo vlado, je prvi poročal časnik Dnevnik. To so kasneje za STA potrdili tudi v kabinetu predsednika vlade. Dodatna pojasnila naj bi iz kabineta posredovali v kratkem. Glavni vzrok za odstop naj bi bil po neuradnih informacijah Dnevnika spor znotraj stranke Gibanje Svoboda.

V Dnevniku pojasnjujejo, da je Barbutovski po načinu delovanja uradnik, naklonjen uradni in transparentni komunikaciji, ne pa politik, kar naj bi se po drugi strani pričakovalo od njega. V stranki Gibanje Svoboda naj bi po informacijah Dnevnika od njega pričakovali, da bo kot vodja Ukoma deloval tudi kot politik, mimo uradnih in ustaljenih načinov. Različna pričakovanja glede načina in metod dela naj bi tako privedla do njegovega odhoda. Kdo naj bi ga nasledil, v tem trenutku še ni jasno.

Vlada Roberta Goloba je Barbutovskega za v. d. direktorja Ukoma imenovala na svoji prvi seji, 1. junija, potem ko je s tega položaja razrešila nekdanjega direktorja Uroša Urbanijo. Barbutovski je bil dotlej direktor slovenskega British Councila.

Dragan Barbutovski
Novice Šef Ukoma sedi na dveh stolih: bi moral odstopiti z mesta direktorja nevladne organizacije?

Gre za že drugo odmevno kadrovsko rošado v dveh dneh, ki je povezana z Golobovo vlado. Včeraj je odjeknila vest, da bo novinarka Vesna Vuković iz spletnega medija Necenzurirano v stranki Gibanje Svoboda prevzela skrb za odnose z javnostmi. V stranki sicer informacije niso ne potrdili ne zanikali, je pa Vukovićeva za N1 potrdila, "da pogovori potekajo v tej smeri".

Vesna Vuković, Robert Golob
Novice Vesna Vuković zapustila Necenzurirano, gre k Robertu Golobu

 

Ne spreglejte