Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 8. 2022,
17.26

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,23

14

Natisni članek

UKOM Dragan Barbutovski

Ponedeljek, 1. 8. 2022, 17.26

1 leto, 11 mesecev

Šef Ukoma sedi na dveh stolih: bi moral odstopiti z mesta direktorja nevladne organizacije?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,23

14

Dragan Barbutovski | Direktor Ukoma Dragan Barbutovski je obenem tudi direktor in soustanovitelj neprofitne organizacije Evropa misli. | Foto STA

Direktor Ukoma Dragan Barbutovski je obenem tudi direktor in soustanovitelj neprofitne organizacije Evropa misli.

Foto: STA

Na družbenih omrežjih so se pojavili očitki, da se je Dragan Barbutovski kot direktor Urada vlade za komuniciranje in obenem direktor zavoda Evropa misli, središče evropskih idej, znašel v konfliktu interesov. Pri Barbutovskem smo zato preverili, ali res sedi na dveh stolih in bi zato moral odstopiti z mesta direktorja nevladne organizacije Evropa misli. 

Evropa misli, središče evropskih idej je zavod za spodbujanje razprave o evropskih temah, katerega direktor je, sicer šef Ukoma, Dragan Barbutovski. Zavod je ustanovil skupaj z Andrejem Lavtarjem in Urošem Traunerjem

Na Twitterju se je ob tej informaciji marsikdo vprašal, ali se je Barbutovski pri opravljanju funkcije šefa Ukoma in obenem direktorja omenjenega zavoda, znašel v konfliktu interesov in s tem krši zakon. Kot je Barbutovski pojasnil za Siol.net, zavod Evropa misli, središče evropskih idej od leta 2017 ne izvaja nobenih aktivnosti, a ostaja vpisan v poslovni register.

Evropa misli | Foto: Ajpes Foto: Ajpes

Barbutovski: Zavod nima prihodkov

"Zavod nima nobenih prihodkov razen mojih lastnih donacij za pokrivanje stroškov vodenja transakcijskega računa. Zavod do nadaljnjega ostaja 'v mirovanju'," je še zapisal Barbutovski.

Kljub večletni neaktivnosti zavoda bomo spremljali, ali bo nevladna organizacija v prihodnosti deležna kakšnih večjih finančnih prilivov.

robert golob
Novice Golob na službeno pot v Bruselj odpeljal tudi otroke

 

Ne spreglejte