SiolNET. Novice Slovenija
2,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

SDS: Zahtevamo izločitev novinarja, ki dela za medijskega tajkuna Odlazka

2,23

termometer

Tomaž Modic | Pogodba za sodelovanje v komisiji s Tomažem Modicem je bila sklenjena 29. junija, in sicer za strokovno pomoč predsednici preiskovalne komisije Mojci Šetinc Pašek. | Foto: Matej Leskovšek
Pogodba za sodelovanje v komisiji s Tomažem Modicem je bila sklenjena 29. junija, in sicer za strokovno pomoč predsednici preiskovalne komisije Mojci Šetinc Pašek. Foto: Matej Leskovšek

Poslanska skupina SDS zahteva izločitev Tomaža Modica, tega je Gibanje Svoboda predlagalo za strokovnega sodelavca preiskovalne komisije, ki preiskuje domnevno nezakonito financiranje političnih strank. Modic je bil namreč sodelavec medija, ki je predmet preiskave, navajajo v SDS.

Tomaž Modic Novice Novinar Necenzuriranega bo dodatno služil v DZ

Zakon o parlamentarni preiskavi določa, da v komisiji ne sme sodelovati strokovni sodelavec, če je bil sam odgovorna oseba v organu ali pravni osebi, katere dejavnost se preiskuje, v času, na katerega se nanaša preiskava, so zapisali v SDS. Modic pa je po njihovem mnenju v konfliktu interesov.

Modic je direktor in soustanovitelj podjetja Providentia

Modic je direktor in soustanovitelj podjetja Providentia, d. o. o., novinar portala Necenzurirano.si, direktor TM, Medijska produkcija in svetovanje, s. p. Kot novinar in direktor podjetja je sodeloval s spletnim portalom siol.net, ki je v lasti podjetja TSmedia, to pa je v lasti Telekoma Slovenije, ki je družba v državni lasti. Predmet preiskav preiskovalne komisije bo med drugim prav poslovanje podjetja Telekom Slovenije in posledično podjetja TSmedia, navajajo v SDS.

Zapisali so tudi, da portal Necenzurirano spada pod okrilje "medijskega tajkuna" Martina Odlazka, in dodali, da so se po poročanju medijev pojavljale tudi finančne in vsebinske povezave med omenjenim portalom in državnimi podjetji, med drugim tudi z GEN-I, ki ga je vodil sedanji premier Robert Golob.

Danijel Bešič Loredan Novice Bešič Loredan o stanju in izzivih v slovenskem zdravstvu #video

SDS: Obstaja velika verjetnost, da se v predmetni preiskovalni komisiji znajde kot priča ali preiskovanec

"Glede na navedeno obstaja velika verjetnost, da se lahko Tomaž Modic zaradi sodelovanja z državnimi podjetji znajde kot priča ali preiskovanec v predmetni preiskovalni komisiji," so zapisali v SDS. Zato zahtevajo njegovo izločitev.

Pogodba za sodelovanje v komisiji s Tomažem Modicem je bila sklenjena 29. junija, in sicer za strokovno pomoč predsednici preiskovalne komisije Mojci Šetinc Pašek pri vodenju parlamentarnih preiskav in vsebinskem razreševanju predmeta parlamentarne preiskave za čas od 1. avgusta 2022 do prenehanja dela preiskovalne komisije.

s Novice Spektakularen posnetek pristanka letala na gorenjski avtocesti #video
Na spletnem portalu Necenzurirano so v odzivu zapisali, da portala v dveh letih in pol delovanja nikoli niso financirala državna podjetja. "Prav tako naš portal nikoli ni imel nobenih 'finančnih in vsebinskih povezav z državnimi podjetji'. Gre za laži, ki jih v povezavi s portalom in njegovimi novinarji že dlje časa širi propagandna tovarna SDS s ciljem diskreditacije in blatenja našega medija," je še zapisal odgovorni urednik portala Necenzurirano Primož Cirman.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin