SiolNET. Novice Slovenija
5,42

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ukom prevzema nekdanja novinarka RTV Slovenija: Gre za karierni izziv

5,42

termometer

Petra Bezjak Cirman | Robert Golob je za novo v. d. direktorice Ukoma predlagal Petro Bezjak Cirman.  | Foto: STA
Robert Golob je za novo v. d. direktorice Ukoma predlagal Petro Bezjak Cirman. Foto: STA

Po odstopu vršilca dolžnosti direktorja urada vlade za komuniciranje (Ukom) Dragana Barbutovskega, je premier Robert Golob za vršilko dolžnosti direktorice Ukoma predlagal Petro Bezjak Cirman, nekdanjo novinarko RTV Slovenija in ženo novinarja portala Necenzurirano.si Primoža Cirmana. 

"Gre za karierni izziv po dvajsetih letih novinarstva. Čakam na odločitev vlade," je za portal siol.net povedala Bezjak Cirmanova, ki je trenutno poklicna predsednica sveta delavcev RTV Slovenija in članica Nadzornega sveta RTV Slovenija kot predstavnica zaposlenih.

"Zaradi izrednih okoliščin, predhodnik je z mesta direktorja Ukom odstopil, se je generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough odločil, da ugodi prošnji zaposlene, da se odpovedni rok v največji meri skrajša. Petra Bezjak Cirman bo tako lahko že predvidoma prihodnji teden začela z delom na delovnem mestu direktorice Ukom," so v sporočilu za javnost zapisali na RTV Slovenija in se ji zahvalili za dolgoletno delo. 

"Vlada bo o zamenjavi na mestu direktorja Urada Vlade RS za komuniciranje predvidoma odločala v prihodnjih dneh. Dragan Barbutovski bo v prihodnje zaposlen v Kabinetu predsednika vlade na področju komuniciranja z mednarodno javnostjo," so zapisali v vladnem sporočilu.

V sporočilu so na vladi še dodali, da so stranke, ki sestavljajo vlado, že v predvolilni kampanji opozarjale na škodljivost sovražnega govora v političnem diskurzu, poleg drugih organov pa se mora tej problematiki v večji meri posvetiti prav Urad Vlade RS za komuniciranje.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin