SiolNET. Novice Slovenija
4,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Golob, Fajonova in Mesec ob koncu kampanje #video

4,75

termometer

"Udeležite se referenduma," je volivce ob koncu referendumske kampanje 3xZA! na novinarski konferenci na Prešernovem trgu v Ljubljani ponovno pozval predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob. Sodelovala sta še predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon in koordinator Levice Luka Mesec. 

Golob: Trikrat ZA prihodnost 

"Referendum je pomemben, ne samo simbolno, pomemben je zato, da vlada, ki ste jo vi demokratično izvolili, lahko začne dejansko delati," je poudaril Golob. "Da bomo končno osvobodili javno RTV stranke SDS in njenih kadrov," je dodal. 

Referendum je pomemben tudi zato, da bodo starostniki, ki potrebujejo dolgotrajno oskrbo, to prejemali tudi na domu in ne bodo prisiljeni čakati na prosto posteljo, je še poudaril predsednik Gibanja Svoboda. "Referendum je pomemben predvsem zato, da zaključimo to supervolilno leto s pomembnim sporočilom: želimo si nove, svobodne, demokratične oblasti, ki ne bo utrujala ljudi s svojimi političnimi preigravanji, ampak bo zazrta v prihodnost. In glas trikrat ZA je glas za prihodnost," je volivce nagovoril Golob. 

Fajonova: ZA za demokracijo, solidarnost in napredno družbo 

"Socialni demokrati bomo v nedeljo glasovali trikrat ZA," je dejala Tanja Fajon: "Za demokracijo, solidarnost in napredno družbo; za demokracijo - da RTV postane spet javni servis, brez politike, da bo to servis v rokah novinarjev, urednikov, kar je temelj demokratične družbe; za zakon o vladi - da bomo lahko delali tisto, kar smo obljubili - za stanovanjsko politiko, za boj proti podnebju, za mlade, za napredno družbo; in za zakon o dolgotrajni oskrbi, da zagotovimo medgeneracijsko solidarnost in varno starost." 

Mesec: Potrebujemo novo družbeno pogodbo 

"Slovenija je postala drugačna, odkar imamo novo oblast," pa je dejal Luka Mesec, ki bo prav tako glasoval trikrat ZA. Ti referendumi po njegovem nimajo prav nobenega drugega smisla "kot to, da je SDS, ki ni zmogla prenesti poraza na volitvah, poskušala že v začetku, s prvim zakonom o vladi, nas spotakniti in pokazati, da smo nesposobni". 

"Stanje smo zdaj umirili," je še dejal Mesec, ki meni, da potrebujemo novo družbeno pogodbo, s katero bodo gradili stanovanja za mlade, z novim podnebnim ministrstvom pa vzpostavili podnebno politiko in s tem varovanje naravnih virov. 

sds Novice SDS pred referendumskim trojčkom zadnjič pred volivce #video volišče, volitve, volivci, volilni listič, predsedniške volitve, glasovnica Novice Konec predčasnega glasovanja, takšna je bila udeležba RTV Novice Anketa Dela: Glede referendumskega trojčka neopredeljena še dobra petina vprašanih Predčasno glasovanje Novice Zadnji dan kampanje, opolnoči volilni molk Rtv je zakon Novice Sindikat novinarjev: razgradnja javne RTV je nesprejemljiva RTV Slovenija Novice Weber zaskrbljen zaradi sprememb zakona o RTV Slovenija Branimir Štrukelj Novice Konfederacija sindikatov javnega sektorja: Podpiramo novi zakon o RTV Rtv je zakon Novice Podporniki sprememb zakona na shod za javno RTV #foto #video Sporna grafika Novice Po koalicijskih strankah še Inštitut 8. marec: O zlorabah bomo obvestili odvetnico

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin