SiolNET. Novice Slovenija
3,87

termometer

  • Messenger
  • Messenger
REFERENDUMSKA KAMPANJA

Podporniki sprememb zakona na shod za javno RTV #foto #video

3,87

termometer

Ob 18. uri so se pred javno RTV Slovenija zbrali podpornice in podporniki sprememb zakona o RTV Slovenija. Dogodka so se udeležila tudi mnoga znana imena novinarstva, glasbe in športa.

Pred nedeljskim referendumom, na katerem bodo volivci odločali tudi o noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS), je danes potekal shod za RTV, na katerem so udeleženci poudarili pomen neodvisne javne radiotelevizije in nedopustnost trenutnega dogajanja na RTVS. 

1 / 14
2 / 14
3 / 14
4 / 14
5 / 14
6 / 14
7 / 14
8 / 14
9 / 14
10 / 14
11 / 14
12 / 14
13 / 14
14 / 14

"Zbrali smo se za zmago neodvisnih kritičnih medijev, neodvisnih kritičnih novinark in novinarjev, za zmago javne, kakovostne, profesionalne, pokončne in neodvisne radiotelevizije," je ob začetku shoda izpostavila novinarka Radia Slovenija Tatjana Pirc.

Shoda so se med drugim udeležili novinarka Miša Molk, slovenski športni strelec Rajmond Debevec, pesnik in pisatelj Andrej Rozman Roza ter TV-voditelj Marcel Štefančič, ki so spregovorili o pomenu izglasovanja novele zakona o RTVS na nedeljskem referendumu. Štefančič je nekaj besed namenil tudi oddaji Studio City, ki so jo ukinili maja letos. 

"Možnost imate, da izločite tiste, ki je nočete več gledati. Vaš da pomeni, dosti vas imamo, zato obkrožite za! Na referendumu se bo  odločalo tudi o tem, ali Studio City spada na javno televizijo ali ne," je povedal Štefančič, svoj govor pa zaključil z besedami: "V nedeljo bo tega kratkega potovanja v srednji vek konec. Še vedno nas je jeb*** več."

Za glasbene točke pa so med drugim poskrbeli Vlado Kreslin, Rudi Bučar, Zoran Predin in Fed Horses.

Dogodek so organizirali Društvo novinarjev Slovenije, Mirovni inštitut, Pravni center za varstvo človekovih pravic in okolja, Zavod za kulturo raznolikosti Open in prijatelji kampanje RTV je zakon.
Sporna grafika Novice Po koalicijskih strankah še Inštitut 8. marec: O zlorabah bomo obvestili odvetnico Andrej Grah Whatmough, Uroš Urbanija Novice Whatmough in Urbanija odgovarjata evroposlancem o stanju na RTVS Matevž Tomšič Novice Združenje novinarjev in publicistov kritično do novele zakona o RTVS Andrej Grah Whatmough, Uroš Urbanija Novice Pismo iz Evropskega parlamenta: Vzdržite se neutemeljenih kaznovanj in groženj novinarjem Špela Stare, Matevž Tomšič Novice Tomšič: Depolitizacija RTVS je zgolj pesek v oči. Staretova: Politika naj se umakne iz javnega medija. RTV Novice Pravna mreža o noveli o RTV: S tem mnenjem se nikakor ne moremo strinjati Andrej Grah Whatmough Novice Grah Whatmough: Prepričan sem o svojem korektnem ravnanju #foto Andrej Grah Whatmough Novice Sindikat novinarjev o Grahu Whatmoughu: Ne more reči, da je zdaj samo Andrej, ne več generalni direktor

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin