Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2024,
18.02

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,13

Natisni članek

pevka podjetnica Celje napad Hajdi.si Hajdi Korošec Jazbinšek

Sreda, 6. 3. 2024, 18.02

1 mesec, 2 tedna

Slovenska podjetnica pretresena: Ne morem verjeti, kaj se dogaja pri nas v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,13
Hajdi Korošec Jazbinšek, pevka; Urban Jazbinšek | Podjetnica in pevka Hajdi Korošec Jazbinšek (v družbi moža Urbana Jazbinška) je bila pretresena, da se fizični napadi še vedno dogajajo v središču Celja. | Foto Mediaspeed

Podjetnica in pevka Hajdi Korošec Jazbinšek (v družbi moža Urbana Jazbinška) je bila pretresena, da se fizični napadi še vedno dogajajo v središču Celja.

Foto: Mediaspeed

Slovenska podjetnica in pevka Hajdi Korošec Jazbinšek je na svojem profilu na družbenem omrežju delila zgodbo, da je bila njena sodelavka priča nasilju v poslovnih prostorih v središču Celja.

"Ne morem verjeti, kaj se dogaja pri nas v Sloveniji. Klicala me je sodelavka, da je doživela fizični napad na Telemachovem centru v središču Celja. Neki moški je napadel žensko, in to tik pred 8. marcem. Ne morem verjeti, da se to dogaja v Celju," je dogodek, ki mu je bila v enem od poslovnih prostorov priča tudi njena sodelavka, opisala podjetnica Hajdi Korošec Jazbinšek.

Korošec Jazbinškova se je s svojo družino ravno vračala z družinskih počitnic v Indoneziji. Podjetnica ima eno izmed svojih trgovin v središču Celja in že sama dlje časa opaža, da mesto ni več tako varno, kot je bilo nekoč. "Ve se, da ima mesto težave. Policija in občina se nekaj trudita v tej smeri, a kaže, da premalo. Bo treba bolj stopiti na gas," je povedala podjetnica.

Petra Parovel
Trendi Slovenska podjetnica jezna zaradi kazni, razmišlja o selitvi podjetja v tujino

Korošec Jazbinškova: Treba bo najprej nekaj storiti za varnost

Dodala je, da ni v redu, da se ljudje bojijo delati v mestu in obiskati središče Celja. "Tudi za nas ne, ki vztrajamo v tem mestu, v katerem vidimo lepoto in potencial. A treba bo najprej nekaj storiti za varnost," je bila kritična nekdanja pevka in uspešna podjetnica.

Identitete napadalca še niso odkrili

Za Slovenske novice so na Policijski upravi Celje potrdili, da je v Celju na Stanetovi ulici v torek dopoldne neznanec vstopil v poslovne prostore, se neprimerno vedel do zaposlenih in poškodoval računalnik. Identitete napadalca še niso odkrili, ko pa jo bodo, bodo policisti zoper njega ustrezno ukrepali.

Kot je za Slovenske novice ocenila predstavnica za odnose z javnostmi na PU Celje Milena Trbulin, je Celje varno mesto, saj podobnih primerov, kot se je zgodil v torek, na srečo ne beležijo pogosto. A omenjeni primer še zdaleč ni edini, ki se je v zadnjem obdobju zgodil v knežjem mestu. Med bolj izpostavljenimi so bili še fizični grožnje zaposlenim in napadi nanje v celjski bolnišnici, medvrstniško nasilje na parkirišču enega izmed nakupovalnih središč v Celju ter nočni pretepi v mestu.

Preberite še:

Medvrstniško nasilje v Celju
Novice Po družbenih omrežjih zaokrožil posnetek medvrstniškega nasilja
Novice Podrobnosti medvrstniškega nasilja v Celju: identificirali pet osumljencev #video
Pretep
Novice Pretepena sedmošolka povedala, da se grožnje nadaljujejo tudi po brutalnem pretepu
Indija
Novice Grozljivka na potovanju po Indiji: "Posililo me je sedem moških" #video
Ne spreglejte