SiolNET. Trendi Zdravje
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V službo kolesarilo še enkrat več kolesarjev kot lani #foto

0,08

termometer

Foto: Ana Kovač

Danes se je s kolesarskim zajtrkom na Prešernovem trgu končala pobuda Pripelji srečo v službo.

Projekt Pripelji srečo v službo se je odvijal šele drugo leto, a število sodelujočih se je kar podvojilo. Razlog za to je bilo tudi dejstvo, da so lahko sodelovali tudi posamezniki in ne samo kolesarke trojke, pravi Andrej Hrovat, predstavnik projekta. "Letos smo zelo presenečeni in zadovoljni z rezultati ter številom sodelujočih. Prijavljenih je bilo 233 ekip in 599 posameznikov. To je skupaj 1.298 kolesarjev."

Andrej Hrovat je z ekipo pobude Pripelji srečo v službo zelo zaodvoljen z letošnjimi rezultati. Andrej Hrovat je z ekipo pobude Pripelji srečo v službo zelo zaodvoljen z letošnjimi rezultati. Foto: Ana Kovač

Prijavljeni so kolesarili v obdobju od 16. maja do 10. junija, pri čemer so ves čas beležili kilometre. "Skupno so prevozili več kot 160 tisoč kilometrov in pri tem prihranili 26 ton izpusta ogljikovega dioksida, ki bi se sicer spustil v okolje, če bi ti kolesarji za prevozno sredstvo raje izbrali osebni avtomobil," ponosno pove Andrej in pravi, da bodo pobudo prihodnje leto vsekakor nadaljevali.

Ljubljana tako iz leta v leto postaja kolesarjem vse bolj prijazno mesto, več o tem pa si lahko preberete v članku Kolesarji končno dobivajo svoje mesto v Ljubljani.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin