Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 11. 2018,
17.15

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije Liffe filmski festival film

Torek, 6. 11. 2018, 17.15

4 leta, 6 mesecev

Filmski kotiček Telekoma Slovenije na 29. Liffu

Telekom Slovenije bo obiskovalce Liffa znova razvajal z brezplačnimi filmi #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Filmski kotiček Telekoma Slovenije na 29. Liffu

Telekom Slovenije vas v času 29. Liffa že tradicionalno vabi v drugo preddverje Cankarjevega doma, kjer si boste lahko brezplačno ogledali filme, ki so v preteklih letih navduševali obiskovalce festivala.

Ne puščaj sledi
Trendi Ne puščaj sledi (Leave No Trace)

Med 7. in 18. novembrom bo v prestolnici potekal 29. ljubljanski mednarodni filmski festival Liffe, ki bo ljubiteljem sedme umetnosti postregel z najbolj kakovostnimi aktualnimi filmi evropske in svetovne produkcije

Ker pa dobrih filmov ni nikoli preveč, nam bo glavni pokrovitelj festivala Telekom Slovenije na ogled ponudil kar 46 festivalskih uspešnic, ki so pomagale pisati 28-letno zgodovino festivala.

Fotogalerija
1 / 46

Filme si lahko ogledate tudi doma

Število prostih mest za brezplačen ogled filmov v filmskem kotičku je omejeno, a naj vas ne skrbi, če boste katerega med njimi zamudili.

Vsi filmi vas čakajo tudi v videoteki DKino na televiziji Telekoma Slovenije (programsko mesto 5), zbrani v kategoriji Liffe. Za še več zanimivih filmov pa pobrskajte po katalogu videovsebin na SiOL TV.

In ne pozabite -v videoteki DKino filmski festival traja vse dni v letu. Pa obilo filmskih užitkov!

Filmi Quentina Tarantina
Trendi Popolna filmografija Quentina Tarantina #foto #video
V sredo, 7.11.

18.00: Ovna (Hrútar, 2015)

Nežna, z zadržanim humorjem prežeta islandska komična drama o odtujenih bratih, ki združita moči, da bi rešila tisto najpomembnejše. Zmagovalec canske sekcije Posebni pogled in 26. Liffa.

 | Foto: Nežna, z zadržanim humorjem prežeta islandska komična drama o odtujenih bratih, ki združita moči, da bi rešila tisto najpomembnejše. Zmagovalec canske sekcije Posebni pogled in 26. Liffa.

20.00: Zaklonišče (Take Shelter, 2011)

Spreten preplet družinske drame, psihološkega trilerja in apokaliptične grozljivke o moškem, ki gradi zaklonišče, da bi zavaroval svojo družino pred apokalipso. Zmagovalni film 22. Liffa je režiral Jeff Nichols, v glavnih vlogah pa sta se izkazala Michael Shannon in Jessica Chastain.

 | Foto: Spreten preplet družinske drame, psihološkega trilerja in apokaliptične grozljivke o moškem, ki gradi zaklonišče, da bi zavaroval svojo družino pred apokalipso. Zmagovalni film 22. Liffa je režiral Jeff Nichols, v glavnih vlogah pa sta se izkazala Michael Shannon in Jessica Chastain.

V četrtek, 8. 11.

15.00: Pasolini (2014)

Abel Ferrara in Willem Dafoe si zamišljata zadnji dan v življenju vizionarskega in provokativnega umetnika Pasolinija, pri čemer prepleteta podrobno raziskane biografske podatke z uprizoritvami odlomkov iz njegovih zadnjih dveh nedokončanih del.

 | Foto: Abel Ferrara in Willem Dafoe si zamišljata zadnji dan v življenju vizionarskega in provokativnega umetnika Pasolinija, pri čemer prepleteta podrobno raziskane biografske podatke z uprizoritvami odlomkov iz njegovih zadnjih dveh nedokončanih del.

17.00: Neruda (2016)

Duhovita, energična in nekoliko nadrealistična "antibiografija" s pridihom filma noir, v kateri je Pablo Larraín (Ne!, Klub, Jackie) zajel duh in osebnost velikega čilskega poeta in politika Pabla Nerude. Nominiranec za zlati globus in čilski nominiranec za tujejezičnega oskarja.

 | Foto: Duhovita, energična in nekoliko nadrealistična "antibiografija" s pridihom filma noir, v kateri je Pablo Larraín (Ne!, Klub, Jackie) zajel duh in osebnost velikega čilskega poeta in politika Pabla Nerude. Nominiranec za zlati globus in čilski nominiranec za tujejezičnega oskarja.

19.00: Konvoj (Le convoi, 2016)

Sedem ljudi, štirje avtomobili in le en dan časa, da gangsterji iz Málage na jugu Španije v Pariz pretihotapijo več kot tono hašiša. Triler ceste, v katerem ne manjka hitrosti, škripanja avtomobilskih gum in adrenalina.

 | Foto: Sedem ljudi, štirje avtomobili in le en dan časa, da gangsterji iz Málage na jugu Španije v Pariz pretihotapijo več kot tono hašiša. Triler ceste, v katerem ne manjka hitrosti, škripanja avtomobilskih gum in adrenalina.

21.00: Victoria (2015)

S šestimi nemškimi filmskimi nagradami nagrajen dramatičen triler, ki ga je režiser Sebastian Schipper na ulicah Berlina posnel v enem samem neprekinjenem posnetku.

 | Foto: S šestimi nemškimi filmskimi nagradami nagrajen dramatičen triler, ki ga je režiser Sebastian Schipper na ulicah Berlina posnel v enem samem neprekinjenem posnetku.

V petek, 9. 11.

15.00: Srečen konec (Happy End, 2017)

Dvakratni prejemnik zlate palme Michael Haneke se vrača z mračno farso o slepoti in brezbrižnosti srednjega razreda. Nominacija za zlato palmo in za dve nagradi evropske filmske akademije - za najboljšo igralko (Isabelle Huppert) in najboljšega igralca (Jean-Louis Trintignant).

 | Foto: Dvakratni prejemnik zlate palme Michael Haneke se vrača z mračno farso o slepoti in brezbrižnosti srednjega razreda. Nominacija za zlato palmo in za dve nagradi evropske filmske akademije - za najboljšo igralko (Isabelle Huppert) in najboljšega igralca (Jean-Louis Trintignant).

17.00: Obupana (Aus dem nichts/In the Fade, 2017)

Pretresljiva in napeta psihološka drama Fatiha Akina (Z glavo ob zid) o ženski (Diane Kruger), ki se po umoru moža in sina maščuje odgovornim za bombni napad. Zlati globus za najboljši tujejezični film in nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.

 | Foto: Pretresljiva in napeta psihološka drama Fatiha Akina (Z glavo ob zid) o ženski (Diane Kruger), ki se po umoru moža in sina maščuje odgovornim za bombni napad. Zlati globus za najboljši tujejezični film in nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.

19.00: Višja sila (Turist/Force Majeure, 2014)

Film lanskega prejemnika zlate palme Rubena Östlunda z neprizanesljivim humorjem postavlja pod vprašaj vlogo moškega v sodobni družini. Senzacija festivala v Cannesu in dobitnik velike nagrade žirije v sklopu Posebni pogled.

 | Foto: Film lanskega prejemnika zlate palme Rubena Östlunda z neprizanesljivim humorjem postavlja pod vprašaj vlogo moškega v sodobni družini. Senzacija festivala v Cannesu in dobitnik velike nagrade žirije v sklopu Posebni pogled.

21.00: Birdman (2014)

S štirimi oskarji nagrajena črna komedija Alejandra Gonzáleza Iñárritua o hollywoodskem igralcu (Michael Keaton), ki je pred leti zaslovel z vlogo superjunaka, zdaj pa poskuša obuditi svojo kariero z ambiciozno broadwajsko predstavo. | Foto: S štirimi oskarji nagrajena črna komedija Alejandra Gonzáleza Iñárritua o hollywoodskem igralcu (Michael Keaton), ki je pred leti zaslovel z vlogo superjunaka, zdaj pa poskuša obuditi svojo kariero z ambiciozno broadwajsko predstavo.

V soboto, 10. 11.

15.00: Sol zemlje (The Salt of the Earth, 2014)

Življenje in delo Sebastiãa Salgada, enega največjih mojstrov reportažne fotografije, v z oskarjem nominiranem dokumentarcu, ki sta ga posnela njegov sin Juliano in Wim Wenders, tudi sam fotograf.

 | Foto: Življenje in delo Sebastiãa Salgada, enega največjih mojstrov reportažne fotografije, v z oskarjem nominiranem dokumentarcu, ki sta ga posnela njegov sin Juliano in Wim Wenders, tudi sam fotograf.

17.00: Za vsako ceno (Hell or High Water, 2016)

Chris Pine, Ben Foster in Jeff Bridges blestijo v odlični kriminalni drami Davida Mackenzia o teksaških bratih, ki se lotita ropanja bančnih podružnic, da bi družini vrnila ukradeno prihodnost. Štiri nominacije za oskarja, tudi za najboljši film leta.

 | Foto: Chris Pine, Ben Foster in Jeff Bridges blestijo v odlični kriminalni drami Davida Mackenzia o teksaških bratih, ki se lotita ropanja bančnih podružnic, da bi družini vrnila ukradeno prihodnost. Štiri nominacije za oskarja, tudi za najboljši film leta.

19.00: Oblika vode (The Shape of Water, 2017)

Domišljijska romanca Guillerma del Tora (Favnov labirint) o ljubezni med nemo čistilko (Sally Hawkins) in podvodnim bitjem, ki ga ameriška vlada zadržuje v tajnem laboratoriju. Film je prejel beneškega zlatega leva in štiri oskarje, tudi za najboljši film leta in najboljšo režijo.

 | Foto: Domišljijska romanca Guillerma del Tora (Favnov labirint) o ljubezni med nemo čistilko (Sally Hawkins) in podvodnim bitjem, ki ga ameriška vlada zadržuje v tajnem laboratoriju. Film je prejel beneškega zlatega leva in štiri oskarje, tudi za najboljši film leta in najboljšo režijo.

21.00: Ameriška ljubica (American Honey, 2016)

Surovo in neolepšano, a hkrati lirično in upanja polno popotovanje po robovih ameriške družbe. Film je britanski režiserki Andrei Arnold (Akvarij, Viharni vrh) prinesel že tretjo nagrado žirije v Cannesu.

 | Foto: Surovo in neolepšano, a hkrati lirično in upanja polno popotovanje po robovih ameriške družbe. Film je britanski režiserki Andrei Arnold (Akvarij, Viharni vrh) prinesel že tretjo nagrado žirije v Cannesu.

V nedeljo, 11. 11.

15.00: Pesem morja (Song of the Sea, 2014)

Ganljiva animirana pripoved, v kateri se mojstrsko prepletajo zgodbe iz irske in škotske mitologije z zgodbo sodobne družine, ki se spopada z izgubo mame. Nominacija za oskarja in nagrada Evropske filmske akademije za najboljši animirani film 2015.

 | Foto: Ganljiva animirana pripoved, v kateri se mojstrsko prepletajo zgodbe iz irske in škotske mitologije z zgodbo sodobne družine, ki se spopada z izgubo mame. Nominacija za oskarja in nagrada Evropske filmske akademije za najboljši animirani film 2015.

17.00: Žarek v srcu (Un beau soleil intérieur, 2017)

Čuten, duhovit in pretanjen film francoske režiserke Claire Denis, navdahnjen s knjigo Fragmenti ljubezenskega diskurza Rolanda Barthesa, nas popelje skozi prizore iz življenja ženske (Juliette Binoche), ki neutrudno išče ljubezen … • V videoteki DKino od srede, 7. novembra.

 | Foto: Čuten, duhovit in pretanjen film francoske režiserke Claire Denis, navdahnjen s knjigo Fragmenti ljubezenskega diskurza Rolanda Barthesa, nas popelje skozi prizore iz življenja ženske (Juliette Binoche), ki neutrudno išče ljubezen … • V videoteki DKino od srede, 7. novembra.

19.00: Potovanje časa: pot življenja (2016)

Prvi, a dolga desetletja tleč in monumentalen dokumentarni projekt Terrencea Malicka (Tanka rdeča črta, Drevo življenja) o vesolju in življenju v njem. Film, ki ga je produciral Brad Pitt, spremlja pripoved oskarjevke Cate Blanchett.

 | Foto: Prvi, a dolga desetletja tleč in monumentalen dokumentarni projekt Terrencea Malicka (Tanka rdeča črta, Drevo življenja) o vesolju in življenju v njem. Film, ki ga je produciral Brad Pitt, spremlja pripoved oskarjevke Cate Blanchett.

21.00: O telesu in duši (Testről és Lélekről, 2017)

V klavnico govedi postavljena ljubezenska zgodba, ki z izrazitim vizualnim pečatom raziskuje povezavo med telesno in čustveno odtujenostjo. Madžarski zmagovalec Berlinala 2017 in nominacija za tujejezičnega oskarja.

 | Foto: V klavnico govedi postavljena ljubezenska zgodba, ki z izrazitim vizualnim pečatom raziskuje povezavo med telesno in čustveno odtujenostjo. Madžarski zmagovalec Berlinala 2017 in nominacija za tujejezičnega oskarja.

V ponedeljek, 12. 11.

15.00: Mustang (2015)

Navdihujoča zgodba o petih odraščajočih sestrah in njihovem uporu zoper patriarhalne družbene norme, ki vladajo na podeželju sodobne Turčije. Nominaciji za oskarja in zlati globus za najboljši tujejezični film.

 | Foto: Navdihujoča zgodba o petih odraščajočih sestrah in njihovem uporu zoper patriarhalne družbene norme, ki vladajo na podeželju sodobne Turčije. Nominaciji za oskarja in zlati globus za najboljši tujejezični film.

17.00: Lore (2012)

Pretresljiva drama o otrocih nacističnih staršev, ki so ob propadu tretjega rajha primorani oditi na pot prek Nemčije. Da bi preživeli, morajo zaupati človeku, za katerega so jih vse življenje učili, da ga morajo sovražiti. Prejemnik nagrade občinstva na 23. Liffu.

 | Foto: Pretresljiva drama o otrocih nacističnih staršev, ki so ob propadu tretjega rajha primorani oditi na pot prek Nemčije. Da bi preživeli, morajo zaupati človeku, za katerega so jih vse življenje učili, da ga morajo sovražiti. Prejemnik nagrade občinstva na 23. Liffu.

19.00: Glej in se čudi: sanjarjenje o povezanem svetu (2016)

Dokumentarec, v katerem nam sloviti Werner Herzog razkrije, kako je internet preoblikoval skoraj vse vidike naših življenj. Film je bil premierno prikazan na festivalu neodvisnega filma Sundance.

 | Foto: Dokumentarec, v katerem nam sloviti Werner Herzog razkrije, kako je internet preoblikoval skoraj vse vidike naših življenj. Film je bil premierno prikazan na festivalu neodvisnega filma Sundance.

21.00: Leviatan (Leviathan, 2014)

Moralno kompleksna drama, umeščena na podeželje Putinove Rusije. Nagrada za najboljši scenarij na festivalu v Cannesu ter zlati globus in nominacija za oskarja za najboljši tujejezični film.

 | Foto: Moralno kompleksna drama, umeščena na podeželje Putinove Rusije. Nagrada za najboljši scenarij na festivalu v Cannesu ter zlati globus in nominacija za oskarja za najboljši tujejezični film.

V torek, 13. 11.

15.00: Paterson (2016)

Tiha filmska pesnitev o iskanju lepote v najbolj neznatnih trenutkih vsakdanjega življenja, s katero je velikan ameriškega neodvisnega filma Jim Jarmusch očaral kritike in občinstvo na predlanskem festivalu v Cannesu.

 | Foto: Tiha filmska pesnitev o iskanju lepote v najbolj neznatnih trenutkih vsakdanjega življenja, s katero je velikan ameriškega neodvisnega filma Jim Jarmusch očaral kritike in občinstvo na predlanskem festivalu v Cannesu.

17.00: Brez ljubezni (Neljubov/Loveless, 2017)

Ruski cineast Andrej Zvjagincev (Leviatan) svojo nepopustljivo kritiko razčlovečenja in moralnega razkroja ruske družbe tokrat alegorično prenese v polje intimnih vezi in družinske drame. Nagrada žirije v Cannesu ter nominaciji za zlati globus in oskarja za najboljši tujejezični film.

 | Foto: Ruski cineast Andrej Zvjagincev (Leviatan) svojo nepopustljivo kritiko razčlovečenja in moralnega razkroja ruske družbe tokrat alegorično prenese v polje intimnih vezi in družinske drame. Nagrada žirije v Cannesu ter nominaciji za zlati globus in oskarja za najboljši tujejezični film.

19.00: Mladost (Youth, 2015)

Oskarjevec Paolo Sorrentino je po Neskončni lepoti znova skočil v čevlje starejših in modrejših, da bi z nežno, s humorjem prepojeno in v elegantne kompozicije ujeto dramo razmišljal o minevanju časa. Evropska filmska nagrada za najboljši film, režijo in igralca (Michael Caine).

 | Foto: Oskarjevec Paolo Sorrentino je po Neskončni lepoti znova skočil v čevlje starejših in modrejših, da bi z nežno, s humorjem prepojeno in v elegantne kompozicije ujeto dramo razmišljal o minevanju časa. Evropska filmska nagrada za najboljši film, režijo in igralca (Michael Caine).

21.00: Neskončna lepota (La grande bellezza, 2013)

Italijanska mojstrovina, v kateri nam Paolo Sorrentino razkriva blišč in bedo sodobne rimske visoke družbe. Prejemnik evropske filmske nagrade za najboljši film ter zlatega globusa in oskarja za najboljši tujejezični film.

 | Foto: Italijanska mojstrovina, v kateri nam Paolo Sorrentino razkriva blišč in bedo sodobne rimske visoke družbe. Prejemnik evropske filmske nagrade za najboljši film ter zlatega globusa in oskarja za najboljši tujejezični film.

V sredo, 14. 11.

15.00: Sredozemlje (Mediterranea, 2015)

Italijansko-ameriški režiser Jonas Carpignano (V Ciambri) v svojem celovečernem prvencu postavi ogledalo kruti migracijski politiki današnje Evrope. Film je bil uvrščen v program canskega Tedna kritike in prejel nagrado ameriškega združenja filmskih kritikov za najboljši prvenec.

 | Foto: Italijansko-ameriški režiser Jonas Carpignano (V Ciambri) v svojem celovečernem prvencu postavi ogledalo kruti migracijski politiki današnje Evrope. Film je bil uvrščen v program canskega Tedna kritike in prejel nagrado ameriškega združenja filmskih kritikov za najboljši prvenec.

17.00: Philomena (2013)

Režiser Stephen Frears in igralka Judi Dench nam predstavita resnično zgodbo o starejši irski gospe, ki se je s pomočjo nekdanjega novinarja odpravila poiskat davno izgubljenega sina. Štiri nominacije za oskarja, tudi za najboljši film leta.

 | Foto: Režiser Stephen Frears in igralka Judi Dench nam predstavita resnično zgodbo o starejši irski gospe, ki se je s pomočjo nekdanjega novinarja odpravila poiskat davno izgubljenega sina. Štiri nominacije za oskarja, tudi za najboljši film leta.

19.00: Rdeča želva (La Tortue rouge, 2016)

Presunljiva, poetična animirana alegorija o večnem kroženju življenja, človekovi povezanosti z naravo ter globokih vezeh družine in ljubezni. Nominacija za oskarja za najboljši animirani celovečerec in posebna omemba žirije v canskem sklopu Posebni pogled.

 | Foto: Presunljiva, poetična animirana alegorija o večnem kroženju življenja, človekovi povezanosti z naravo ter globokih vezeh družine in ljubezni. Nominacija za oskarja za najboljši animirani celovečerec in posebna omemba žirije v canskem sklopu Posebni pogled.

21.00: Surovo (Grave, 2016)

Režiserka Julie Ducournau v svojem krvavem prvencu predstavi zgodbo o odraščanju, iniciacijskih obredih prehoda, pritiskih družbe, tabujih človeštva in iskanju prave identitete. Opozorilo: film vsebuje nazorne prizore kanibalizma in je primeren samo za polnoletne gledalce!

 | Foto: Režiserka Julie Ducournau v svojem krvavem prvencu predstavi zgodbo o odraščanju, iniciacijskih obredih prehoda, pritiskih družbe, tabujih človeštva in iskanju prave identitete. Opozorilo: film vsebuje nazorne prizore kanibalizma in je primeren samo za polnoletne gledalce!

V četrtek, 15. 11.

15.00: Bravo! (Aferim!, 2015)

Radu Jude nas skozi duhovito, s staroveško grobostjo in ostrim jezikom podmazano reinterpretacijo vesterna zabriše v brbotajoči kotel kulturne in etnične zmešnjave Romunije z začetka 19. stoletja, da bi iz njega destiliral nastavke sodobne romunske miselnosti. Berlinski srebrni medved za najboljšo režijo.

 | Foto: Radu Jude nas skozi duhovito, s staroveško grobostjo in ostrim jezikom podmazano reinterpretacijo vesterna zabriše v brbotajoči kotel kulturne in etnične zmešnjave Romunije z začetka 19. stoletja, da bi iz njega destiliral nastavke sodobne romunske miselnosti. Berlinski srebrni medved za najboljšo režijo.

17.00: 20.000 dni na Zemlji (20,000 Days on Earth, 2014)

Film, ki opisuje namišljeni dan v življenju glasbenika in kulturne ikone Nicka Cava, od jutranjega zvoka budilke do sprehoda po plaži po večernem koncertu. Nagradi za najboljšo režijo in montažo na festivalu Sundance.

 | Foto: Film, ki opisuje namišljeni dan v življenju glasbenika in kulturne ikone Nicka Cava, od jutranjega zvoka budilke do sprehoda po plaži po večernem koncertu. Nagradi za najboljšo režijo in montažo na festivalu Sundance.

19.00: Thelma (2017)

V hvaljeni misteriozni grozljivki priznanega norveškega režiserja Joachima Trierja prva (lezbična) ljubezen v osamljenem dekletu iz globoko verne družine prebudi skrivnostne nadnaravne sposobnosti.

 | Foto: V hvaljeni misteriozni grozljivki priznanega norveškega režiserja Joachima Trierja prva (lezbična) ljubezen v osamljenem dekletu iz globoko verne družine prebudi skrivnostne nadnaravne sposobnosti.

21.00: 120 utripov na minuto (120 battements par minute, 2017)

Na resničnih dogodkih zasnovan film o pravih junakih boja proti aidsu - skupini francoskih uličnih aktivistov, ki so v devetdesetih letih prejšnjega stoletja izvajali pritisk na politiko in farmacevtska podjetja. Prejemnik šestih cezarjev in velike nagrade žirije v Cannesu.

 | Foto: Na resničnih dogodkih zasnovan film o pravih junakih boja proti aidsu - skupini francoskih uličnih aktivistov, ki so v devetdesetih letih prejšnjega stoletja izvajali pritisk na politiko in farmacevtska podjetja. Prejemnik šestih cezarjev in velike nagrade žirije v Cannesu.

V petek, 16. 11.

15.00: V Ciambri (A Ciambra, 2017)

Film, postavljen na italijanski jug in posnet s člani romske družine, pripoveduje avtentično zgodbo o fantu, za katerega zgodnji vstop v svet odraslih ni zgolj stvar preživetja. Producent filma je Martin Scorsese. • V videoteki DKino od srede, 7. novembra.

 | Foto: Film, postavljen na italijanski jug in posnet s člani romske družine, pripoveduje avtentično zgodbo o fantu, za katerega zgodnji vstop v svet odraslih ni zgolj stvar preživetja. Producent filma je Martin Scorsese. • V videoteki DKino od srede, 7. novembra.

17.00: Zveri južne divjine (Beasts of the Southern Wild, 2012)

Poetična pravljica, ki jo spremljamo skozi oči neustrašne šestletne deklice in v kateri se mali človek spopade z uničujočimi silami narave. Velika nagrada žirije Sundancea, zlata kamera v Cannesu in štiri nominacije za oskarja.

 | Foto: Poetična pravljica, ki jo spremljamo skozi oči neustrašne šestletne deklice in v kateri se mali človek spopade z uničujočimi silami narave. Velika nagrada žirije Sundancea, zlata kamera v Cannesu in štiri nominacije za oskarja.

19.00: Trije plakati pred mestom (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri/2017)

Izjemna Frances McDormand v tragikomični kriminalni drami o materi umorjene deklice, ki z obcestnimi reklamnimi panoji izzove policiste k razreševanju primera. Film je prejel štiri zlate globuse ter oskarja za najboljšo glavno igralko in najboljšega stranskega igralca (Sam Rockwell). | Foto: Izjemna Frances McDormand v tragikomični kriminalni drami o materi umorjene deklice, ki z obcestnimi reklamnimi panoji izzove policiste k razreševanju primera. Film je prejel štiri zlate globuse ter oskarja za najboljšo glavno igralko in najboljšega stranskega igralca (Sam Rockwell).

21.00: Toni Erdmann (2016)

S človeško toplino in drznim humorjem prežeta pripoved o obujanju ljubezni med očetom in hčerjo, ki je navdušila kritike na lanskem festivalu v Cannesu. Evropski film leta 2016 in nominacija za tujejezičnega oskarja.

 | Foto: S človeško toplino in drznim humorjem prežeta pripoved o obujanju ljubezni med očetom in hčerjo, ki je navdušila kritike na lanskem festivalu v Cannesu. Evropski film leta 2016 in nominacija za tujejezičnega oskarja.

V soboto, 17. 11.

15.00: Bučko (Ma vie de Courgette, 2016)

V slovenščino sinhroniziran lutkovni animirani film o zaupanju, pripadnosti in iskanju družine. Nominiranec za oskarja in zlati globus ter nagrajenec evropske filmske akademije za najboljši animirani celovečerec.

 | Foto: V slovenščino sinhroniziran lutkovni animirani film o zaupanju, pripadnosti in iskanju družine. Nominiranec za oskarja in zlati globus ter nagrajenec evropske filmske akademije za najboljši animirani celovečerec.

17.00: Dheepan (2015)

S cansko zlato palmo nagrajena kriminalna drama Jacquesa Audiarda (Prerok, Rja in kost) o treh šrilanških priseljencih, ki v Franciji iščejo priložnost za nov začetek.

 | Foto: S cansko zlato palmo nagrajena kriminalna drama Jacquesa Audiarda (Prerok, Rja in kost) o treh šrilanških priseljencih, ki v Franciji iščejo priložnost za nov začetek.

19.00: Golob je sedel na veji in razmišljal o življenju (2014)

Sklepni del trilogije "o tem, kako je biti človek", ki je švedskemu mojstru tragikomedije, nadrealizma in absurda Royu Anderssonu (Pesmi iz drugega nadstropja) prinesel zlatega leva na Beneškem filmskem festivalu.

 | Foto: Sklepni del trilogije "o tem, kako je biti človek", ki je švedskemu mojstru tragikomedije, nadrealizma in absurda Royu Anderssonu (Pesmi iz drugega nadstropja) prinesel zlatega leva na Beneškem filmskem festivalu.

21.00: Nemirna obala (A Bigger Splash, 2015)

Čuten, z erotiko in rokenrolom prepojen psihološki triler Luce Guadagnine o štirih ljudeh (Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Dakota Johnson in Matthias Schoenaerts), ki na razbeljenem otoku sredi Sredozemskega morja odprejo Pandorino skrinjico spominov, strasti in ljubosumja.

 | Foto: Čuten, z erotiko in rokenrolom prepojen psihološki triler Luce Guadagnine o štirih ljudeh (Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Dakota Johnson in Matthias Schoenaerts), ki na razbeljenem otoku sredi Sredozemskega morja odprejo Pandorino skrinjico spominov, strasti in ljubosumja.

V nedeljo, 18. 11.

15.00: Jaz, Daniel Blake (I, Daniel Blake/2016)

Brezkompromisna drama o moči sočutja in solidarnosti v boju proti birokratski brezbrižnosti sistema, ki je veteranskemu režiserju Kenu Loachu predlani v Cannesu prinesla drugo zlato palmo.

 | Foto: Brezkompromisna drama o moči sočutja in solidarnosti v boju proti birokratski brezbrižnosti sistema, ki je veteranskemu režiserju Kenu Loachu predlani v Cannesu prinesla drugo zlato palmo.

17.00: Foxtrot (2017)

Neprizanesljiv, a sočuten portret družbe, ujete v brezkončen ples s travmatično preteklostjo. Film izraelskega režiserja Samuela Maoza (Libanon) je s svojo premišljeno zgradbo, vizualno drznostjo in absurdnim humorjem navdušil kritike ter prejel veliko nagrado žirije v Benetkah.

 | Foto: Neprizanesljiv, a sočuten portret družbe, ujete v brezkončen ples s travmatično preteklostjo. Film izraelskega režiserja Samuela Maoza (Libanon) je s svojo premišljeno zgradbo, vizualno drznostjo in absurdnim humorjem navdušil kritike ter prejel veliko nagrado žirije v Benetkah.

19.00: Čisto nova zaveza (Le tout nouveau testament, 2015)

Religiozno nekorektna, a sila zabavna belgijska komedija, ki svetopisemsko izročilo postavi povsem na glavo, saj nam pokaže, da je bog baraba, ki živi s svojo ženo in hčerko v Bruslju. Nominacija za zlati globus in belgijski kandidat za tujejezičnega oskarja.

 | Foto: Religiozno nekorektna, a sila zabavna belgijska komedija, ki svetopisemsko izročilo postavi povsem na glavo, saj nam pokaže, da je bog baraba, ki živi s svojo ženo in hčerko v Bruslju. Nominacija za zlati globus in belgijski kandidat za tujejezičnega oskarja.

21.00: Ritem norosti (Whiplash, 2014)

Pri kritikih in gledalcih odlično sprejeta glasbena drama z oskarjem nagrajenega režiserja Dežele La La, ki željo po uspehu jemlje z resnostjo boja za življenje ali smrt. Prejemnik treh oskarjev in senzacija filmskega festivala Sundance. | Foto: Pri kritikih in gledalcih odlično sprejeta glasbena drama z oskarjem nagrajenega režiserja Dežele La La, ki željo po uspehu jemlje z resnostjo boja za življenje ali smrt. Prejemnik treh oskarjev in senzacija filmskega festivala Sundance.

HBO oktober
Trendi Izkoristite akcijsko ponudbo opcije HBO na televiziji Telekoma Slovenije in uživajte ob vrhunskih TV-vsebinah

Napovednik filma Oblika vode:

Oblika vode
Trendi Oskarji: zmaga favorita, najboljši film je Oblika vode

Vsi filmi vas čakajo tudi v videoteki DKino na televiziji Telekoma Slovenije (programsko mesto 5), zbrani v kategoriji Liffe. Za še več zanimivih filmov pa pobrskajte po katalogu videovsebin na SiOL TV.

Ne spreglejte