Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 6. 2017,
13.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ben Foster Chris Pine Jeff Bridges kriminalna drama bančni rop David Mackenzie Oskarji televizija film Telekom Slovenije DKino

Četrtek, 15. 6. 2017, 13.05

6 let, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Za vsako ceno (Hell or High Water)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Za vsako ceno

Chris Pine, Ben Foster in Jeff Bridges v odlični kriminalni drami o teksaških bratih, ki se lotita ropanja bančnih podružnic, da bi družini vrnila ukradeno prihodnost. Štiri nominacije za oskarja, tudi za najboljši film leta!

ZDA/2016/97 min.
Režija: David Mackenzie
Igrajo: Chris Pine, Ben Foster, Jeff Bridges, Dale Dickey, William Sterchi, Buck Taylor, Kristin Berg
Žanr: Kriminalna drama
Ocena IMDb: 7,7/10

Brata Toby in Tanner v življenju nimata veliko sreče – prvi je prestal bolečo ločitev, drugi pa je zaradi različnih prekrškov že pristal za rešetkami. Ko se zdi, da bosta zaradi nezmožnosti odplačevanja posojila izgubila tudi družinsko posest, se odločita izvesti serijo bančnih ropov.

Ker ju krajevna policija ne more ustaviti, se na lov za njima podata izkušena teksaška moža postave Marcus in Albert. Kljub njunemu prizadevanju brata še naprej uspešno ropata in pereta denar v igralnicah, meja med zakoni in pravico pa postaja vedno bolj zabrisana.


Nominacije za oskarja: najboljši film leta, najboljši igralec v stranski vlogi (Jeff Bridges), najboljši izvirni scenarij (Taylor Sheridan) in najboljša filmska montaža (Jake Roberts).

Za vsako ceno | Foto:


"Kot filmskega ustvarjalca me vedno privlačijo zgodbe, ki niso črno-bele glede svojih moralnih odtenkov. Tako me je kot ena od prvin pri tem filmu zanimala tako imenovana 'povračilna kriminalnost', ko dobri ljudje počnejo slabe stvari iz dobrih razlogov." David Mackenzie, režiser filma


V videoteki DKino si oglejte tudi: Ameriška pastorala (American Pastoral)

"Za vsako ceno je navdušujoče dober film – imenitna drama o zločinu, strahu in bratski ljubezni, umeščena v varljivo zaspani, od sonca ožgani zahodni Teksas, ki je tako avtentičen, da se zdi že kar eksotičen." Owen Gleiberman, Variety


"Scenariju Taylorja Sheridana (Sicario) – polnemu citiranja vrednih duhovitosti, pomenljivih značajskih podrobnosti in času primernega besa – vdahnejo življenje igralci, zlasti Bridges, za katerega se zdi, da je končno spet našel lik, vreden svojega talenta." Bilge Ebiri, The Village Voice


"Film s prizoriščem iz enaindvajsetega stoletja, koreninami v devetnajstem stoletju in filmsko virtuoznostjo iz sredine dvajsetega stoletja je tisto, čemur so nekoč rekli vestern za odraslo občinstvo." Thomas Doherty, Cineaste


Za vsako ceno | Foto:


Zanimivosti:

• Režiser David Mackenzie je film posvetil svojima staršema Davidu Johnu Mackenziu (1929-2015) in Ursuli Sybil Mackenzie (1940-2015). Oba sta umrla med snemanjem filma.

Chris Pine, ki igra mlajšega od obeh bratov, je v resnici dva meseca starejši od svojega soigralca Bena Fosterja. Zvezdnika sta sicer sodelovala že pri lanski akcijski biografski drami Ure preizkušenj.

• Film so premierno prikazali v sekciji Poseben pogled (Un Certain Regard) na lanskem filmskem festivalu v Cannesu.

• Scenarij Taylorja Sheridana (Sicario: Onkraj zakona) se je leta 2012 uvrstil na znamenito črno listo najboljših neproduciranih hollywoodskih scenarijev.

• Čeprav se zgodba dogaja v Teksasu, niso tam posneli niti enega prizora. Celotna produkcija filma je potekala v zvezni državi Nova Mehika.

• Izvirni naslov filma se je glasil Comancheria. S tem imenom označujejo ozemlje v centralnem delu ZDA, ki so ga pred 60. leti 19. stoletja zasedali ameriški staroselci iz plemena Komančev.

• Izvirno glasbo za film sta ustvarila Nick Cave in Warren Ellis.

• Brata najprej oropata bančni podružnici v teksaških mestih Archer City in Olney. Peter Bogdanovich je prav tam posnel z dvema oskarjema nagrajeno dramo Zadnja predstava (1971), v kateri je prav tako igral Jeff Bridges.


Napovednik filma Za vsako ceno:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD ready TV-sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte