Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 11. 2019,
14.16

Osveženo pred

2 meseca

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

advertorial narava dokumentarna serija Viasat Nature TV Telekoma Slovenije

Sreda, 27. 11. 2019, 14.16

2 meseca

December na Viasat Nature

Raziščite različne kotičke vesolja – od Sonca in črnih lukenj do številnih čudes živalskega sveta

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
December na Viasat Nature | Dokumentarna oddaja Lovci na črne luknje nam bo predstavila zgodbo o misiji, ki je poskušala zajeti prvo pravo fotografijo črne luknje. | Foto Windfall

Dokumentarna oddaja Lovci na črne luknje nam bo predstavila zgodbo o misiji, ki je poskušala zajeti prvo pravo fotografijo črne luknje.

Foto: Windfall

Televizijski program Viasat Nature vam prinaša najboljše oddaje o divjini ter navdihujočih osebnih stikih med ljudmi in živalmi. Preverite, katere zanimive vsebine si boste na njem lahko ogledali decembra.

December na Viasat Explore
Trendi Brutalen boj za preživetje v neukročeni kanadski pokrajini
Lovci na črne luknje (Black Hole Hunters)

V petek, 27. decembra, ob 18.55. │ Št. epizod: 1 x 60 min. │ Foto: Windfall

 | Foto: V petek, 27. decembra, ob 18.55. │ Št. epizod: 1 x 60 min. │ Foto: Windfall

Črne luknje spadajo med najbolj nenavadne in skrivnostne pojave v našem vesolju. Gre za kozmične zapore s tako močno gravitacijsko silo, da pred njimi ne more ubežati niti svetloba.

Dokazi, da te pošasti iz znanstvene fantastike resnično obstajajo, so se skozi leta močno nakopičili, toda bistven dokaz še vedno manjka – nihče še nikoli ni videl črne luknje.

Kamere programa Viasat Nature so dve leti spremljale mednarodno ekipo astronomov, ki si pod vodstvom dr. Shepa Doelemana prizadevajo zapolniti to luknjo v našem razumevanju.

Dokaz o obstoju črnih lukenj bi namreč utegnil za vselej spremeniti naše razumevanje Einsteinove teorije gravitacije, ki velja za enega najbolj temeljnih zakonov fizike.

Lovci na trole S2
Trendi Na male zaslone se vračajo Lovci na trole Guillerma del Tora
Skrivno življenje slonov (The Secret Life of Elephants)

Premierno od nedelje, 1. decembra, ob 13. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 3 x 60 min. │ Foto: BBC Studios

 | Foto: Premierno od nedelje, 1. decembra, ob 13. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 3 x 60 min. │ Foto: BBC Studios

Ta tridelna serija spremlja življenje slonov in delo dobrodelne organizacije Save the Elephants (Rešimo slone) na območju nacionalnega rezervata Samburu v Keniji.

Pobližje si bomo ogledali življenje afriških slonov v Samburuju, še zlasti pa se bomo osredotočili na zgodbe posameznih slonov in najbolj dramatične trenutke njihovih življenj. Vstopili bomo v njihov svet in ga spoznavali, od kompleksnosti družinskega življenja, njihove inteligence ter globine njihovih čustev.

Srečali bomo očeta in hčer, Iaina in Sabo Douglas-Hamilton, ki z ekipo proučujeta slone s pomočjo sledilnih ovratnic in si prizadevata razviti zdrav odnos med ljudmi in sloni.

Neverjetno življenje psička Enza
Trendi Neverjetno življenje psička Enza (The Art of Racing in the Rain)
24 ur na Zemlji (24 Hours on Earth)

Premierno od sobote, 21. decembra, ob 13.30. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 2 x 60 min. │ Foto: BBC Studios

 | Foto: Premierno od sobote, 21. decembra, ob 13.30. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 2 x 60 min. │ Foto: BBC Studios

Dnevno spreminjanje položaja Sonca na nebu vpliva na vedenje živali in rastlin po vsem planetu. Od trenutka, ko vzide, so živali pripravljene izkoristiti priložnosti, ki jih ponuja.

Čudaški kameleon uporabi sončno energijo za preživetje, medtem ko družina lemurjev uživa v jutranjem odmerku topline, toda ko dan napreduje in se Sonce dvigne višje na nebo in postane močnejše, se morajo živali vnovič prilagoditi na to spremembo.

Ko Sonce zaide in z njim usahneta velika vročina in svetloba, zaživi nočni svet z bitji, ki so se prilagodila na življenje v temi. Toda Sonce ni izgubljeno niti v temni noči, saj se njegovi žarki odbijajo od Lune.

Ljudje imamo vzhajanje in zahajanje Sonca za nekaj samoumevnega, a v resnici gre za izredno pomembno prelomnico, ki za naravni svet predstavlja razliko med uspehom in neuspehom ter med življenjem in smrtjo.

TV-Priporočila: Filmi Scarlett Johansson in Marka Ruffala
Trendi Praznujte s Črno vdovo in Hulkom!
Skrivno življenje Sonca (The Secret Life of the Sun)

V petek, 27. decembra, ob 18. uri. │ Št. epizod: 1 x 60 min. │ Foto: BBC Studios

 | Foto: V petek, 27. decembra, ob 18. uri. │ Št. epizod: 1 x 60 min. │ Foto: BBC Studios

145 milijonov kilometrov proč od nas se nahaja vir energije, ki kroji naš svet – Sonce. Vidimo ga svetiti na nebu nad nami, a onstran našega vidnega polja se dogaja nekaj resnično dramatičnega.

Sonce prehaja v višjo prestavo in je danes aktivnejše, kot je bilo še pred desetletjem, kar pošilja izbruhe supervroče plazme in različne elektromagnetne valove proti našemu planetu, ki bi utegnili globoko pretresti naša življenja.

S pomočjo najnovejših satelitskih fotografij in vodilnih britanskih znanstvenikov bomo spoznavali notranje delovanje naše zvezde in vpliv, ki ga imajo njeni skrivnostni cikli aktivnosti na naš planet.

Plazenje
Trendi Plazenje (Crawl)
Naravni svet – 2. del

Premierno od sobote, 7. decembra, ob 13. uri. │ Sezona: 2. │ Št. epizod: 4 x 60 min. │ Foto: BBC Studios

 | Foto: Premierno od sobote, 7. decembra, ob 13. uri. │ Sezona: 2. │ Št. epizod: 4 x 60 min. │ Foto: BBC Studios

V oddaji Spoznajte opice bomo spoznali Peanuta, Herota in Tarzana – tri prebrisane opice, ki živijo na indonezijskem rajskem otoku Sulavezi skupaj z drugimi člani tropa čopastih črnih makakov.

Teh prav posebnih primatov ne najdemo nikjer drugje na svetu. Pred petindvajsetimi leti je televizijski režiser Colin Stafford Johnson prvič obiskal Sulavezi. Zdaj se vrača na otok na potovanje, kakršnega si ni nikoli niti predstavljal.

V oddaji Ogroženi lemurji bomo obiskali gorovja Madagaskarja, kjer domuje ena od najbolj redkih živalskih vrst na svetu – lemur Silky sifaka.

Na svetu živi samo še približno sto primerkov – vendar bo vrsta lahko že kmalu izumrla, saj je njihov deževni gozd tik pred uničenjem zaradi nezakonite sečnje lesa.

Ta film pripoveduje zgodbo o boju za rešitev teh čudovitih samotarskih živali ter raziskuje njihova življenja, značaje in vedenjske navade.

Zdravilna kuhinja s Peggy
Trendi Hrana, ki vas bo pogrela v hladnih mesecih
Zimska pripoved

Od sobote, 21. decembra, vsak dan ob 18. uri. │ Foto: CBC

 | Foto: Od sobote, 21. decembra, vsak dan ob 18. uri. │ Foto: CBC

Ljubitelji snega, pozor! Na programu Viasat Nature so pobrskali po arhivu in za vas izbrali najosupljivejše dokumentarne filme z eno skupno lastnostjo – čudovito snežno odejo.

Decembra bodo predvajali epizode oddaj Divja Kanada, Velika ameriška odjuga, Skrivnost severnega sija, Sibirska odisejada in številne druge.

November na HBO
Trendi Njegova temna tvar, Zelena knjiga in Stotnica Marvel
Naše vesolje

Od petka, 27. decembra, vsak dan ob 18. uri. │ Foto: CBC

 | Foto: Od petka, 27. decembra, vsak dan ob 18. uri. │ Foto: CBC

Ta mesec se bomo skupaj s programom Viasat Nature odpravili v do zdaj neraziskano območje – vesolje.

Odkrijte, kako Sonce usmerja življenje živali, rastlin in ljudi ter spoznajte ekipo, ki si prizadeva ujeti prvo fotografijo črne luknje.

Decembra bodo na programu premierno predvajali dokumentarne filme Skrivnostno življenje Sonca, 24 ur na Zemlji, Dan v življenju Zemlje in zgoraj opisane Lovce na črne luknje.

HBO Speča agenta
Trendi Podoživite žametno revolucijo z napeto vohunsko serijo Speča agenta
Divji vikendi

Od 1. decembra vsako decembrsko soboto in nedeljo ob 13. uri. │ Foto: BBC Studios

 | Foto: Od 1. decembra vsako decembrsko soboto in nedeljo ob 13. uri. │ Foto: BBC Studios

To zimo se udobno namestite v naslanjače in se s programom Viasat Nature poglobite v čudesa živalskega sveta.

Spoznavali bomo presenetljiva dejstva o slonih, spremljali navdihujoča življenja čopastih črnih makakov na otoku Sulavezi in se seznanili z belimi lemurji vrste Silky sifaka v odmaknjenih deževnih gozdovih Madagaskarja.

Oglejte si vse to in še marsikaj več vsako soboto in nedeljo popoldne na programu Viasat Nature.

Liffe v videoteki DKino
Trendi Liffe v videoteki DKino

Program Viasat Nature je na televiziji Telekoma Slovenije na pr. mestu 129.*

Program je vključen v programske opcije MINI, STANDARD in MEGA HD ter omogoča funkcijo sedemdnevnega ogleda nazaj.

Če želite izvedeti podrobnosti o posameznih vsebinah in preveriti natančen čas njihovega predvajanja, obiščite najzanesljivejši TV-spored programa Viasat Nature.

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte