SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Televizija Telekoma Slovenije

Oglejte si letošnje nominirance za oskarje #video

0

termometer

 | Foto:

V videoteki DKino na televiziji Telekoma Slovenije si lahko že danes ogledate Dunirka, Zbeži!, Iztrebljevalca 2049 in nekatere druge celovečerce, ki se bodo 4. marca v Los Angelesu potegovali za najprestižnejše filmske nagrade.


Vsi filmi vas čakajo v videoteki DKino na televiziji Telekoma Slovenije (programsko mesto 5), zbrani v kategoriji Vroče: Oskarji 2018.

Za še več zanimivih filmov pobrskajte po katalogu videovsebin na televiziji Telekoma Slovenije.[video: 66896 / ]

8 NOMINACIJ: najboljši film leta, režija, fotografija, scenografija, filmska montaža, mešanje zvoka, montaža zvoka in glasbena podlaga.

Epski vojni film o največji pomorski evakuacijski akciji v zgodovini, s katerim si je Christopher Nolan (Vitez teme, Izvor, Medzvezdje) prislužil prvo nominacijo za oskarja za režijo.


[video: 64990 / Zbeži! (Get Out)]

Zbeži! (Get Out)
4 NOMINACIJE: najboljši film leta, režija, igralec v glavni vlogi (Daniel Kaluuya) in izvirni scenarij.

Komična srhljivka o temnopoltem mladeniču, ki obišče družinsko posestvo svojega belopoltega dekleta, tam pa odkrije resnico, ki je bolj srhljiva od česarkoli, kar si je lahko predstavljal.

Jordan Peele je šele peti temnopolti Američan, ki je nominiran za oskarja za režijo, za kipec pa se bo potegoval še v kategorijah najboljšega filma leta in najboljšega izvirnega scenarija.


[video: 66505 / ]

3 NOMINACIJE: filmska montaža, mešanje zvoka in montaža zvoka.
Film je v videoteki DKino na voljo samo še do torka, 27. februarja!

Izjemno razvedrilna akcijsko-komična kriminalka režiserja trilogije Kornet Edgarja Wrighta o mladem vozniku za pobege, ki se po neuspelem ropu znajde v smrtni nevarnosti.


[video: 66303 / ]

1 NOMINACIJA: najboljši posebni učinki.

Tretji del obujene franšize prikazuje neizprosen spopad med opicami in ljudmi (prve vodi Andy Serkis, druge pa Woody Harrelson), od katerega je odvisna usoda obeh vrst in prihodnost našega planeta.


[video: 67835 / ]

1 NOMINACIJA: najboljši tujejezični celovečerec (Švedska).

Provokativna satira švedskega režiserja Rubena Östlunda (Višja sila) preiskuje stanje zaupanja v družbi, ki jo zaznamujeta naraščajoči individualizem in razkroj družbene empatije.

Film je prejel zlato palmo v Cannesu in kar šest nagrad Evropske filmske akademije – za najboljši film, komedijo, režijo, scenarij, igralca in scenografijo.


[video: 67879 / ]

5 NOMINACIJ: fotografija, scenografija, filmska montaža, posebni učinki, montaža zvoka, mešanje zvoka.

Ryan Gosling in Harrison Ford v dolgo pričakovanem nadaljevanju kultnega ZF-trilerja Ridleyja Scotta iz leta 1982, s katerim je režiser Denis Villeneuve (Sicario, Prihod) navdušil tako kritike kot občinstvo.


[video: 67889 / ]

2 NOMINACIJI: najboljša maska in pričeska, najboljša kostumografija.

Biografska zgodovinska drama priznanega režiserja Stephena Frearsa (Kraljica, Philomena) o nepričakovanem prijateljstvu med britansko kraljico Viktorijo (Judi Dench) ter mladim in postavnim indijskim uradnikom Abdulom Karimom (Ali Fazal).


[video: 67809 / ]

1 NOMINACIJA: najboljša izvirna filmska pesem (Diane Warren in Common za Stand Up for Something).
Za ogled videospota pesmi, ki jo izvajata Andra Day in Common, kliknite na zgornjo fotografijo!

Thurgood Marshall je leta 1967 postal prvi temnopolti sodnik ameriškega vrhovnega sodišča, biografska drama Reginalda Hudlina s Chadwickom Bosemanom v naslovni vlogi pa se osredotoča na enega od prvih primerov v karieri mladega pravnika.


Vsi filmi vas čakajo v videoteki DKino na televiziji Telekoma Slovenije (programsko mesto 5), zbrani v kategoriji Vroče: Oskarji 2018.

Za še več zanimivih filmov pobrskajte po katalogu videovsebin na televiziji Telekoma Slovenije.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin