Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 1. 2020,
21.42

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

advertorial Jamie Bell biografski film neonacizem TV Telekoma Slovenije

Torek, 14. 1. 2020, 21.42

2 meseca, 2 tedna

Že v videoteki DKino!

Koža (Skin)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Koža | Karantanija Cinemas

Karantanija Cinemas

Izjemen Jamie Bell v biografski zgodbi o težavni življenjski preobrazbi nekdanjega obritoglavca, ki je bil nekoč tako zloglasen, da ga je FBI uvrstil na seznam najbolj iskanih zagovornikov bele prevlade.

ZDA, Kanada │ 2018 │ 114 min. │ Biografska kriminalna drama

R: Guy Nattiv │ I: Jamie Bell, Danielle Macdonald, Vera Farmiga, Bill Camp

IMDb: 7,3/10 │ Rotten Tomatoes: 78 % │ Uporabniki Googla: 83 %

Zloglasen obritoglavec Bryon Widner se zaljubi in odloči spremeniti svoje življenje, vendar je slovo od njegovega dolgoletnega skrajnega življenja vse prej kot preprosto.

Januar 2020 na HBO
Trendi Aquaman proti Temnemu feniksu in štiri odlične serije

Izdati mora svojo nekdanjo tolpo in sodelovati s FBI, da bi odstranil telesne in obrazne tetovaže, ki so tako dolgo predstavljale njegovo rasistično identiteto, pa tudi breme zločinov tolpe.

Fotogalerija
1 / 10

"Po zaslugi silovitega nastopa Jamieja Bella /…/ je ta na podatkih temelječa drama o neonacistu, ki premaga svojo strupeno vzgojo, film, ki ga ne moremo izbiti iz glave." Peter Travers, Rolling Stone


"Neverjetna zgodba o človeku, ki je sprejel skrajne ukrepe za spremembo na zunaj in v svojem srcu." Richard Roeper, Chicago Sun-Times

Top 30 filmov preteklega desetletja
Trendi Top 30 filmov preteklega desetletja

"Vsi igralski nastopi so izjemni, Bell pa je prvi med enakimi …" Leslie Felperin, Hollywood Reporter


"Če imate močan želodec, si je film vredno ogledati zaradi lekcij, ki učijo o vrednosti preživetja v prizadevanju za odrešitev." Rex Reed, Observer

Napovednik filma Koža:

Zanimivosti:

  • Izraelski režiser in scenarist Guy Nattiv je leta 2018 prejel oskarja za najboljši kratki igrani film Koža (Skin, 2018). Ta ima enak naslov in obravnava podobno tematiko kot njegov celovečerec, sicer pa filma nista povezana.
  • Koža | Foto: Avtor je idejo za film dobil leta 2012, ko je v kavarni med prebiranjem časopisa naletel na fotografije Bryona Widnerja.
    Kot vnuka štirih, ki so preživeli holokavst, ga je takoj zanimalo več. Članek je pokazal svojemu dedku, ta pa ga je spodbujal, naj sledi zgodbi, in bil njegov največji navdih.
    Z žen in soproducentko filma Jamie Ray Newman sta izsledila Bryona, ki se je z režiserjem takoj ujel.
  • Koža | Foto: Jamie Bell (Billy Elliot, Rocketman) se je temeljito pripravil na vlogo Widnerja – v kratkem času je pridobil deset kilogramov, srečal se je s pravim Bryonom in ga preučeval, pregledal številne dokumentarce in preučeval skupine.
    Režiser je igralcu dopustil precej svobode, tako da je ta veliko prispeval k oblikovanju glavnega lika.
  • Jamie Bell in Bryon Widner sta se prvič slišala prek telefona 12. avgusta 2017, na dan, ko je v mestecu Charlottesville potekal shod desničarskih, nacističnih in rasističnih skupin.
  • Koža | Foto: V nekem trenutku je produkciji zmanjkalo denarja za izdelavo protagonistovih zapletenih tetovaž, 14 na njegovem obrazu in 39 na drugih delih telesa, zato jih je moral Jamie Bell več dni obdržati na sebi. Igralec je pozneje izjavil: "Noben član snemalne ekipe se ni želel družiti z menoj. Jedel sem osamljen."
  • Življenje Bryona Widnerja je obravnaval že dokumentarec Erasing Hate (Brisanje sovraštva), ki so ga na programu MSNBC predvajali leta 2011, Windner pa se je prav po zaslugi tega dokumentarca znašel na seznamu najbolj iskanih zagovornikov bele prevlade v ZDA.
Novi papež
Trendi Jude Law in John Malkovich v razburljivi zgodbi o dveh papežih

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Čista zloba
Trendi Čista zloba (Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile)
Mustang
Trendi Mustang (The Mustang)
Pri mami
Trendi Pri mami (Ma)
Ne spreglejte