Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 12. 2019,
11.33

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije grozljivka Octavia Spencer Tate Taylor advertorial

Četrtek, 26. 12. 2019, 11.33

2 meseca, 1 teden

Že v videoteki DKino!

Pri mami (Ma)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Pri mami | Ma © 2019 Universal Pictures. All Rights Reserved.

Ma © 2019 Universal Pictures. All Rights Reserved.

Oskarjevka Octavia Spencer (Služkinje) vam bo pognala srh v kosti v psihološki grozljivki o osamljeni ženski, ki skupini najstnikov v svoji hiši ponudi prostor za zabave, kmalu zatem pa se prizorišče sprevrže v nočno moro.

ZDA │ 2019 │ 95 min. │ Psihološka grozljivka

R: Tate Taylor│ I: Octavia Spencer, Diana Silvers, Juliette Lewis, Allison Janney

IMDb: 5,6/10 │ Rotten Tomatoes: 54 % │ Uporabniki Googla: 64 %

Skrivnostna ženska, ki jo poznajo le kot "Ma", pomaga skupini najstnikov kupiti alkohol, nato pa jih povabi v svojo hišo in jim kot prostor za prireditev zabave ponudi svojo klet.

Januar na Viasat Nature
Trendi V nevarni deželi velikih mačk

Najstniki menijo, da se jim ne more nasmehniti večja sreča, kmalu zatem pa se v hiši začnejo dogajati čudne stvari, zaradi katerih podvomijo v njene dobre namene.

Fotogalerija
1 / 8

"Film je srhljiv in napet in čeprav gre zadnje dejanje na avtopilota, ponuja nadpovprečno izkušnjo za tiste, ki imajo radi svoje psihopate neuravnovešene." James Berardinelli, ReelViews

Mačke
Trendi Je to najslabši film iztekajočega se desetletja?

"Film se hitro pomika naprej, medtem ko ponuja temelje za Landesov vedno bolj 'pritegnjen' scenarij (in, kar je najpomembneje, zabavno srhljiv nastop Spencerjeve)." Katie Walsh, Tribune News Service

Napovednik filma Pri mami:

Zanimivosti:

  • Film je režiral Tate Taylor (Služkinje, Get On Up, Dekle na vlaku) in produciral sloviti mojster srhljivk in grozljivk Jason Blum (Zbeži!, Noč čarovnic, Razcepljen, Resnica ali izziv, franšiza Očiščenje).
  • Pri mami | Foto: Octavia Spencer je z režiserjem Tatom Taylorjem sodelovala že pri njegovih prvih treh celovečercih – Lepih in grdih (2009), Služkinjah (2011) in Get On Up (2014) –, vloga v Služkinjah pa ji je prinesla tudi oskarja za najboljšo stransko igralko.
  • Film je nastal na podlagi Taylorjeve želje po tem, da bi režiral "nekaj zajebanega", in njegovega pogovora z Octavio Spencer, v katerem mu je igralka dejala, da je "naveličana, ker ji vsakič ponujajo enako vlogo in nikoli glavne".

    Taylor je nato pristopil do producenta Jasona Bluma, ta pa mu je dal v branje scenarij, ki ga njegova produkcijska hiša Blumhouse Productions odkupila samo dan prej.
    Pri mami | Foto:
    Čeprav je bila v prvotni različici scenarija glavna vloga napisana za belopolto igralko, je Taylor takoj pomislil na Spencerjevo. Ta je sprejela vodilno vlogo v grozljivki, še preden je prebrala scenarij.
  • Luke Evans in Allison Janney sta bila soigralca že v Tylorjevem filmu Dekle na vlaku (2016), Janneyjeva pa je igrala tudi v njegovih Služkinjah.
  • Erica (Juliette Lewis) v nekem prizoru omeni, da gleda maraton filmov režiserja Johna Hughesa. Lewisova je bila članica igralske zasedbe komedije Božične počitnice (1989), pod katero se je Hughes podpisal kot scenarist.
December na HBO
Trendi Saga o Harryju Potterju in veličasten zaključek Maščevalcev

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Dobro se skrij
Trendi Dobro se skrij (Ready or Not)
Mi
Trendi Mi (Us)
Annabelle 3
Trendi Annabelle 3 (Annabelle Comes Home)
Ne spreglejte