SiolNET. Trendi Potovanja
2,31

termometer

 • Messenger
 • Messenger

V Crikvenici enodnevni turisti niso zaželeni

2,31

termometer

Crikvenica

V hrvaškem mestu Crikvenica se želijo znebiti gruče turistov, ki se pripeljejo na enodnevno kopanje. Avtobusna podjetja bodo morala za vstop v mesto v sezoni odšteti več kot pet tisoč evrov.

Crikvenica je turističnim avtobusom v času poletne sezone prepovedala prost vstop v to obmorsko mesto. Avtobusi, ki iz notranjosti države na enodnevno kopanje vozijo turiste, bodo morali od 15. junija do 15. septembra za vstop v mesto kupiti vinjeto. Zanjo bodo odšteli 40 tisoč hrvaških kun oziroma okoli 5.400 evrov.

Bled, Blejsko jezero, vroče Novice Šef blejskega turizma sporoča: Slovenci, na Bledu poleti niste zaželeni

Mestne oblasti so za hrvaški spletni portal Index.hr pojasnile, da želijo z omenjenim ukrepom predvsem ob koncih tedna zmanjšati gnečo na mestnem kopališču. Kot trdijo oblasti, avtobusi ob sobotah in nedeljah pripeljejo več tisoč turistov.

Poleg vstopa v mesto tudi zagotovljeno parkirišče

Avtobusi bodo z nakupom vinjete poleg vstopa v mesto pridobili tudi zagotovljeno parkirišče, kjer bodo njihovi potniki varno izstopali in vstopali.

Benetke Novice Turistični biseri na robu kolapsa #video

Kot so še pojasnili v mestni upravi, so se na uvedbo ukrepa pripravljali že dlje časa, posvetovali pa so se tudi z javnostjo. Anketo so izvedli kar na družbenem omrežju Facebook, kjer se jih je od šest tisoč sodelujočih tri četrtine strinjalo s predlaganim ukrepom.

poletje zabava morje kopanje "Naš cilj ni prepoved obiska enodnevnim turistom, temveč želimo narediti več reda in kontrole. Čeprav 40 tisoč hrvaških kun na avtobus zveni ogromno, se bo po naših izračunih cena avtobusne vozovnice podražila za od 10 do 15 hrvaških kun na potnika, kar ni pretirano. Morali smo omejiti mestni promet, s tem pa tudi zaščiti goste, ki pri nas preživljajo daljši dopust," je za Index dejala predstavnica za odnose z javnostmi Crikvenice Tena Peričić.

Za nekatere turiste edina možnost morskega oddiha

Avtobusni prevozniki za enodnevni izlet v to obalno mesto zaračunavajo od 80 do 100 hrvaških kun (okoli 13 evrov). To za nekatere hrvaške državljane pa tudi turiste iz BiH, ki si ne morejo privoščiti večdnevnega morskega oddiha, predstavlja najcenejši način, da njihovi otroci sploh vidijo morje.

plaža, sončenje, morje, počitnice Posel danes Portoroški turizem bo spet pokal po šivih, a do mondenosti mu manjka še veliko

Uvedba vinjet tako posledično pomeni, da si mestne oblasti ne želijo množice enodnevnih turistov, od katerih mestna blagajna tako rekoč ne dobi niti evra. S seboj namreč večina prinese vso hrano in pijačo.

O podobnih ukrepih razmišljajo tudi v drugih obalnih mestih, hrvaška javnost pa je ogorčena.

Hrvaška morje Novice Na Hrvaškem višje kazni za goste, ki ne bodo plačali turistične takse?

 

Komentarji

6

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • paleoknives / 08.06.2018. ob 12:04 +8 0

  Požrešnost nima meja.

  +8 0
 • cuota / 08.06.2018. ob 13:09 +7 0

  Če nisi z majhnim zadovoljen,velikega vreden nisi!

  +7 0
 • MarkJurko / 08.06.2018. ob 23:39 +6 0

  Meni je vseeno kako koga skubijo. Zgleda, pa da bo to postala svetovna uspešnica. Ko pa ni turistov, pa vsi jokajo vključno z našimi turističnimi delavci, da naj pomaga država, ker nimajo zaslužka.

  +6 0
delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin