SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Šef blejskega turizma sporoča: Slovenci, na Bledu poleti niste zaželeni

10

termometer

Bled, Blejsko jezero, vroče
Foto: Thinkstock

Letošnji množični turistični obisk na Bledu in v Bohinju povzroča nemalo težav, ki so povezane predvsem z gnečo na cestah in nepravilnim parkiranjem. V Bohinju turiste in obiskovalce pozivajo k upoštevanju pravil ter razmišljajo o dvigu cene parkiranja in kazni. Na Bledu pa na enodnevne obiskovalce pozivajo, naj na Bled morda raje pridejo jeseni.

Bled v teh dneh poka po šivih. "V zadnjih treh letih je število gostov in nočitev poraslo za praktično 50 odstotkov. Srečujemo se z res neverjetnim porastom in, roko na srce, smo temu komaj kos," je povedal v. d. direktorja Turizma Bled Matjaž Berčon.

Nemalokrat se zgodi, da so čakalne dobe od avtoceste do Bleda daljše od pol ure. "Zato zlasti dnevne, slovenske obiskovalce pozivamo, da se morda v teh poletnih mesecih izognejo Bledu in si ga za svojo destinacijo izberejo jeseni, pozimi ali spomladi, ko ni takšne gneče. So pa seveda vedno dobrodošli," je izpostavil Berčon.

Kaj si mislite o izjavi šefa blejskega turizma?

 • Jo podpiram. 14,94%
 • Gre za nesprejemljiv odnos do domačih gostov. 82,38%
 • Ne vem./Me ne zanima. 2,68%

 

Komentarji

20

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Bankomat / 09.08.2017. ob 13:37 +13 - 1

  Turist povprečno potroši 50 eur na dan in vi jih nočete? To lahko govori edino nekdo s polno ritjo. Namesto, da bi spodbujali turizem, da bi ljudem omogočili zaslužek, so same prepovedi, če nimajo piskrčka pristavljenega zraven. Namesto da pošiljate redarje, da pobirajo kazni za parkiranje, jih dajte rajo na semafor v Bledu. Zaradi tega, ker nekdo ne zna nastaviti ustreznega intervala, je kolona ob vikendih do avtoceste.

  +13 - 1
 • 7klemen9 / 09.08.2017. ob 13:46 +11 - 1

  Kakšni kreteni!! Namesto, da bi kaj naredili, da bi postali še boljši in potegnili še kak € več od obiskovalcev/turistov javno izražajo takšne in drugačne traparije. Opažam podobna mnenja/komentarje torej...

  +11 - 1
 • Bankomat / 09.08.2017. ob 13:40 +9 - 2

  Za bohinjskega župana se pa tud sprašujem, če ma vse urejeno na podstrešju

  +9 - 2
delitve: 1689
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin