SiolNET. Trendi Potovanja
0,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ideja za izlet: v vas olimpijcev na najdaljši spust v Evropi

0,63

termometer

Vas olimpijcev, kot se imenuje Črna na Koroškem, je znana tudi kot kraj, kjer lahko spoznate, kako se počuti planinski orel, ki jadra nad vrhovi in dolinami.

Oglejte si video, kako sta se Aleš in Igor odrezala na vrtoglavem spustu:

Spust po Olimplinu je bil njuna prva postojanka na enotedenski pustolovščini z berlingom po Sloveniji. V spletni oddaji S kavča na plano ju lahko spremljajte tudi na Siol.net.


Ali vam dopust predstavlja tudi raziskovanje manj znanega sveta?

Potem ste gotovo navdušeni nad malce drugačnimi destinacijami in ste pravi kandidat za nepozaben spust po Olimplinu, najdaljšem neprekinjenem ziplinu v Sloveniji? Nepozabna avantura vam bo brez dvoma pospešila srčni utrip. Tudi Alešu in Igorju Novaku, ki nam v novi popotniški oddaji S kavča na plano vsak teden predstavita nove izletniške točke po Sloveniji, je srce kar zaigralo ob pogledu na dolino, ki je ležala pod njunimi nogami.

S kavča 01 Zipline

Celodnevno potepanje po čarobni Koroški si lahko ogledate tukaj:

S kavča 01 Trendi Po Koroški drvela s 120 kilometri na uro

Podvig, ki zahteva dobro mero poguma

S kavča 01 Zipline

Spust po jeklenici Olimpline ni za vsakogar, saj potrebujete dobro mero poguma. Le kako drugače bi zmogli premagati 1.260 metrov jeklenice, ki se pne 206 metrov nad vrhom? Hitrost, ki jo lahko dosežete ob spustu, je blizu 120 kilometrov na uro, vendar so nameščeni magnetni sistemi, ki jo uravnavajo glede na vašo telesno težo. Aleš in Igor sta bila preprosto navdušena in tudi vam bo ta pustolovščina ostala za vedno v spominu.

Spust poteka z Navrškega Vrha nad Črno proti smučišču, pristajalna ploščad pa je v bližini kmetije Kogelnik.

S kavča 01 Zipline

Navrški Vrh, od koder vas spustijo v dolino, je približno sedem kilometrov oddaljen od Črne na Koroškem. Tja vas odpeljejo organizatorji, ki vas na pristajalni ploščadi v bližini smučišča – ob kmetiji Kogelnik – tudi poberejo in pripeljejo nazaj v Črno.

Za varnost obiskovalcev skrbi 15 izurjenih inštruktorjev, ki vam bodo namestili primerno opremo. Dobili boste tudi čelado, pas s kompletom varovalnih popkovin, škripec oziroma voziček in vsa navodila, potrebna za varen spust.

S kavča 01 Zipline

Olimpline je del skupnega čezmejnega projekta Naravni geološki igralni prostor Peca (NatureGame) in je vključen v mrežo ponudb Geoparka Karavanke, ki zaokrožajo doživljajski prostor okrog mogočne gore Pece.

Rezervacija: 041 743 442, tic@crna.si

Zbirno mesto: TIC Črna, Center 23, 2393 Črna na Koroškem

S kavča na plano - nagrade Trendi Nagradna igra Kako dobro poznaš Slovenijo je zaključena

Kdo sta Aleš in Igor Novak?

Aleš in Igor S kavča Trendi Komik in programer na misiji: kdo sta junaka nove spletne oddaje?

Več o oddaji S kavča na plano:

S kavča na plano Trendi Po Sloveniji z Alešem in Igorjem

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 67
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin