Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 6. 2021,
11.03

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,72

11

Natisni članek

Victorijini angelčki Victoria's Secret

Petek, 18. 6. 2021, 11.03

2 leti, 10 mesecev

Pri Victoria's Secret so ukinili seksi angelčke #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,72

11

Victoria's Secret | Foto Reuters

Foto: Reuters

Namesto manekenk s popolnimi telesi bodo ambasadorke znane znamke spodnjega perila uspešne podjetnice, aktivistke in športnice.

Pri Victoria's Secret, priljubljenem ameriškem proizvajalcu spodnjega perila, so se odločili za drastične spremembe. Znamka je do zdaj svojo prepoznavnost gradila na poudarjanju seksapila, predvsem pa z glamuroznimi modnimi revijami, na katerih so perilo nosili njihovi "angelčki" s popolnimi telesi.

Postati Victorijin angelček je bil cilj večine mladih manekenk, nastop na tej reviji je dekleta praviloma izstrelil med zvezde in jim nedvomno dvignil ceno v modnem svetu. Med Victorijinimi angelčki se je od konca 90. let zvrstila množica znanih modelov in manekenk, med njimi Gisele BündchenTyra BanksHeidi Klum in Adriana Lima.

Victoria's Secret
Trendi Adriana Lima se je poslovila od angelskih kril #foto

Zdaj pa so iz podjetja sporočili, da Victorijinih angelčkov ni več. "Niso več kulturno relevantni," direktor Victoria's Secret Martin Waters izjavil v intervjuju za New York Times.

"V preteklosti je imela ta znamka le en vidik, ki se mu je reklo 'seksi'," je še dejal in poudaril, da je teh časov zdaj konec. Znamko Victoria's Secret bodo odslej promovirali na drugačen način, ne s prodajanjem spolnosti, temveč s pomočjo uspešnih, navdihujočih žensk.

Ena od novih ambasadork Victoria's Secret je kapetanka ameriške nogometne reprezentance Megan Rapinoe. | Foto: Reuters Ena od novih ambasadork Victoria's Secret je kapetanka ameriške nogometne reprezentance Megan Rapinoe. Foto: Reuters

Predstavili so sedem novih ambasadork: to so ameriška nogometašica, zlata olimpijka in aktivistka za pravice žensk Megan Rapinoe, igralka in podjetnica Priyanka Chopra Jonas, manekenka in aktivistka za pravice skupnosti LGBTQ+ Valentina Sampaio, južnosudanska manekenka Adut Akech, britanska novinarka in zagovornica enakosti med spoloma Amanda de Cadenet, kitajsko-ameriška smučarka prostega sloga Eileen Gu ter manekenka in zagovornica zdravega odnosa do telesa Paloma Elsesser.

Med novimi ambasadorkami je tudi znan obraz znamke Victoria's Secret, Valentina Sampaio, prva transspolna manekenka, ki je sodelovala na njihovi modni reviji. | Foto: Guliverimage/AP Med novimi ambasadorkami je tudi znan obraz znamke Victoria's Secret, Valentina Sampaio, prva transspolna manekenka, ki je sodelovala na njihovi modni reviji. Foto: Guliverimage/AP

Krog ambasadork bodo v prihodnje še razširili, so pojasnili v Victoria's Secret, vsem pa bo skupno predvsem to, da želijo biti gonilna sila pozitivnih sprememb. "Te naše izjemne sodelavke bodo s svojimi edinstvenimi lastnostmi vplivale in oblikovale našo prihodnost," so sporočili, "z njimi bomo razvijali nove revolucionarne izdelke in navdihujoče vsebine ter podpirali iniciative, ki so pomembne za ženske."

Drastične spremembe so se pri Victoria's Secret nakazovale že kar nekaj časa. Leta 2019 je zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju, nasilju in poniževanju odstopil njihov dolgoletni šef marketinga Ed Razek, ki je skozi leta sprejemal vse glavne odločitve glede slovite modne revije.

Kmalu zatem so iz podjetja sporočili, da modne revije v obliki, kot je bila, ne bo več, in da bodo razmislili, kako se v prihodnje lotiti trženja znamke.

Več o tem:

Victoria’s Secret
Trendi Zdaj je uradno: najbolj glamurozna revija na svetu je ukinjena #video
Ed Razek
Trendi "Pozabi hlačke": Victoria’s Secret obtožujejo spolnega nadlegovanja #video
Ne spreglejte