Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
22. 10. 2018,
17.21

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,09

4

Natisni članek

bojkot modna revija Victoria's Secret Robyn Lawley

Ponedeljek, 22. 10. 2018, 17.21

5 let, 6 mesecev

Manekenka poziva k popolnemu bojkotu šova Victoria’s Secret

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,09

4

Robyn Lawley | Robyn v svetu mode velja za 'plus size' manekenko. | Foto Instagram

Robyn v svetu mode velja za 'plus size' manekenko.

Foto: Instagram

Priznana avstralska manekenka Robyn Lawley je javno pozvala ljudi, naj bojkotirajo modne revije Victoria's Secret, dokler ne bodo v šov vključili bolj raznolikih modelov.

Robyn Lawley, ki v svetu mode velja za obilnejšo oziroma 'plus size' manekenko, je na Instagramu pozvala k popolnemu bojkotu znamke perila Victoria’s Secret, predvsem pa njihove prihajajoče vsakoletne modne revije.

Victoria’s Secret že od leta 1995 vsak konec leta pripravi luksuzno modno revijo, ki je z leti postala vse bolj glamurozna, a tip manekenk ostaja ves čas isti: visoka in vitka dekleta. Medtem ko konkurenčne znamke častijo dekleta vseh oblik in številk, pri Victoria's Secret vztrajajo pri svojem, zaradi česar jih zapuščajo kupci in bojkotirajo številne zvezdnice.

Victoria's Secret
Trendi Znane podrobnosti najbolj pričakovane modne revije Victoria's Secret
Victoria's Secret
Trendi Kitajci manekenkam Victoria's Secret prepovedali vstop v državo

"Victoria's Secret že 30 let zapoveduje, kako naj bo videti žensko telo"

Med njimi je tudi Robyn, ki je pozvala k bojkotu letošnje modne revije in začela spletno peticijo. Tudi na letošnji reviji bodo namreč prevladovale enake manekenke kot vsa leta do zdaj. "Pomagajte mi spremeniti razmišljanje pri Victoria’s Secret, da bi postali bolj raznoliki in da bi vključili modele vseh oblik in velikosti na svoji modni brvi!"

Victoria's Secret na sceni vlada že skoraj 30 let in ženskam zapoveduje, da obstaja samo en lep tip ženskega telesa. Dokler ne bodo na odru predstavljali vseh žensk, pozivam k popolnemu bojkotu letošnje revije. Čas je, da znamka prepozna kupno moč in vpliv žensk vseh starosti, oblik, velikosti in etničnih pripadnosti.

Avstralska manekenka pravi, da se ob pogledu na manekenke Victoria's Secret vedno počuti slabo v svojem telesu. | Foto: Cover Images Avstralska manekenka pravi, da se ob pogledu na manekenke Victoria's Secret vedno počuti slabo v svojem telesu. Foto: Cover Images

Enak tip postave že 23 let

Šov, ki je eden najbolj gledanih na svetu, bo letos potekal v mestu, kjer se je vse skupaj začelo: v New Yorku. Tam je znamka leta 1995 gostila prvo modno revijo, letos pa bo revija v velikem jabolku že šestnajstič.

Organizatorji predvidevajo, da si ga bo ogledalo okoli 500 milijonov ljudi v več kot 150 državah. Po modni brvi se bo sprehodilo več kot 50 manekenk, med katerimi bodo Toni Garrn, Barbara Palvin, Shanina Shaik in Devon Windsor ter angelčki Adriana Lima, Taylor Hill in Candice Swanepoel. Vse z enakim tipom postave.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robyn Lawley (@robynlawley) on

"Na modni brvi hočem videti celulit"

Avstralska manekenka je ob tem dodala, da se ob pogledu na izjemno vitka dekleta počuti "usrano", saj jih prikazujejo kot edini lepotni ideal. Z bojkotom hoče to spremeniti predvsem zaradi svoje hčerke, za katero si želi, da ne bi odraščala obkrožena s takšnimi manekenkami. Nanjo je to še kako vplivalo, razlaga.

"Vedno sem se trudila, da bi dosegla te ideale. Štela sem kilokalorije, jemala dietne tablete in se stradala. Mislila sem, da moraš biti suhcan, da si lep, in da s svojo postavo nikoli ne bom lepa."

"Kje raznolikost?" se sprašuje ob tem in dodaja: "Na modni brvi hočem videti celulit, hočem, da se lahko dekleta po vsem svetu poistovetijo. Ženske hočejo videti raznolikost. Jaz hočem videti ženske, kot sem jaz. Ženske so lepe pri vseh velikostih, nizke, visoke. Me smo tiste, ki kupujemo izdelke."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robyn Lawley (@robynlawley) on

Preberite tudi:

Ashley Graham
Trendi Ne marajo oblin? Oblikovalci odklonili sodelovanje z močnejšim modelom.
obline
Trendi To so obline, ki spreminjajo svet mode #foto
Ne spreglejte