Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Petek,
17. 11. 2017,
12.40

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

3

Natisni članek

Victoria's Secret modna revija šov Kitajska prepoved

Petek, 17. 11. 2017, 12.40

6 let, 5 mesecev

Kitajci manekenkam Victoria's Secret prepovedali vstop v državo

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

3

Victoria's Secret | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Tradicionalna vsakoletna modna revija znamke Victoria's Secret se bo letos prvič odvijala v kitajskem Šanghaju, kar pa povzroča številne težave pri prečkanju meje manekenk in nastopajočih. Med drugim so prepovedali vstop Katy Perry in Gigi Hadid.

Zdaj že legendarna modna revija Victoria's Secret se bo letos prvič v zgodovini odvijala v Aziji, kar se je izkazalo za zelo tvegano potezo. Ker so za prizorišče šova, ki se bo odvijal v ponedeljek, 20. novembra, izbrali Kitajsko, natančneje Šanghaj, se je zapletlo pri vstopu manekenk in nastopajočih v državo.

Kitajske oblasti namreč natančno pregledujejo pretekle aktivnosti na družbenih omrežjih nastopajočih in iščejo kakršnekoli objave, ki bi bile žaljive za Kitajsko.

Gigi jih je užalila z oponašanjem bude ... | Foto: Getty Images Gigi jih je užalila z oponašanjem bude ... Foto: Getty Images

Katy in Gigi užalili Kitajce

Manekenka Gigi Hadid je denimo februarja letos posnela Instagram video, v katerem je v roki držala piškot v obliki bude, ob tem pa s priprtimi očmi oponašala versko figuro. Kasneje je video izbrisala, saj se je usul val kritik, češ da je rasistka, kitajski uporabniki Instagrama pa so jo takoj posvarili, naj ne prihaja v Šanghaj.

Kot kaže, je bil video več kot dovolj za Kitajce; Gigi je danes prek Twitterja sporočila, da letos ne bo hodila na modni reviji.

Pevka Katy Perry, ki bi morala peti na letošnjem šovu, pa jih je ujezila še veliko bolj. Sprva so ji sicer odobrili vstop v državo, a so kasneje izbrskali video njenega nastopa v Tajvanu iz leta 2015.

... Katy pa s podporo Tajvanu, ki je v dolgoletnem sporu s Kitajsko. | Foto: Getty Images ... Katy pa s podporo Tajvanu, ki je v dolgoletnem sporu s Kitajsko. Foto: Getty Images

Kitajska je že dolga leta v hudem ozemeljskem sporu s Tajvanom, Katy pa jih je razjezila z obleko, ki jo je nosila na nastopu: bleščečo kreacijo iz sončnic, te pa so simbol protikitajskih protestnikov. Za piko na i je med nastopom vihtela tajvansko zastavo v znak podopore Tajvanu. To pa so Kitajci vzeli zelo resno in Katy za nedoločen čas prepovedali vstop v državo in ji s tem onemogočili nastop na šovu.

Namesto nje bo na modni reviji nastopil britanski zvezdnik Harry Styles.

Harry Styles, sicer član skupine One Direction, bo nadomestil Katy Perry. | Foto: Getty Images Harry Styles, sicer član skupine One Direction, bo nadomestil Katy Perry. Foto: Getty Images

Zelo strogi do zvezdnikov

To ni prvič, da so kitajske oblasti tako stroge do tujih zvezdnikov, ki pridejo nastopat v njihovo državo. Vsakič, ko mora svetovno znana oseba prečkati mejo, temeljito pregledajo njena družbena omrežja in analizirajo, ali jih je s kakšno objavo kakorkoli užalila.

Pred nekaj leti so tako članu skupine Maroon 5 prepovedali vstop, ker je prek Twitterja dalajlami zaželel vse najboljše za rojstni dan. Kitajska namreč zavrača prizadevanja Tibeta za samostojnost in je kritična do vseh, ki podpirajo dalajlamo v takšnih prizadevanjih.

Tudi pri Adriani Lima ni šlo vse gladko. | Foto: Getty Images Tudi pri Adriani Lima ni šlo vse gladko. Foto: Getty Images

Zapletlo pa se ni samo pri Gigi in Katy, temveč tudi pri glavnemu Victorijinem angelčku Adriani Lima, ki so ji zadržali vizum zaradi "diplomatskih težav", vstop pa so prepovedali tudi manekenkam Julii Belyakovi, Kate Grigorievi in Irini Sharipovi, ki so prek svojih družbenih omrežij že sporočile, da ne bodo del šova.

Ne spreglejte