SiolNET. Trendi Moda
4,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ne marajo oblin? Oblikovalci odklonili sodelovanje z močnejšim modelom.

4,98

termometer

Ashley Graham
Foto: Getty Images

Za hip se je zazdelo, da so oblikovalci v letu 2016 končno sprejeli obline manekenk in da nočejo oblačiti samo suhljatih deklet. A kot kaže, se bo treba boriti še naprej.

Američanka Ashley Graham je za močnejše modele letos naredila veliko. Ljudi je začela ozaveščati prek družbenih omrežij, pojavila se je na mnogih modnih revijah, kjer so večinoma paradirale suhice, krasila pa je tudi naslovnice revij, kot so Cosmopolitan, Sports Illustrated in Maxim.

Pred kratkim ji je uspel še en veliki met: naslovnica revije Vogue. Ashley pogleduje z januarske številke britanske izdaje, kar si šteje v veliko čast, a z grenkim priokusom. Kar nekaj modnih oblikovalcev je namreč odklonilo ponudbo, da bi jo oblekli za fotografiranje.

Modna industrija potrebuje več časa

Alexandra Shulman, odgovorna urednica britanskega Vogua je razkrila, da jo je užalostil odziv nekaterih oblikovalcev, ki so jih prosili za sodelovanje. "Preostali svet si obupno želi, da bi stopili iz okvirov in prepoznali več oblik fizične lepote, a nekateri v tej industriji potujejo ravno v nasprotno smer."

Razkritje je prišlo na dan dober mesec po tem, ko je Ashley ponosno povedala, da so se oblikovalci začeli prilagajati željam žensk z oblinami, ki nosijo večje konfekcijske številke.

Rada poudari svoj seksapil. Rada poudari svoj seksapil. Foto: Getty Images

Obline brez perila, ki oblikuje postavo. Obline brez perila, ki oblikuje postavo. Foto: Getty Images

"Počasi, a zagotovo so začeli oblikovati oblačila tudi za dekleta, kot sem jaz. Veliko je takšnih, ki bi morali slediti vzoru znamk Michael Kors, Donna Karan in Calvin Klein ter začeti ponujati tudi večje kose. Hočem, da bi vse večje znamke začele šivati večje številke, saj si jih želim nositi!"

Eden od tistih, ki ga močnejše manekenke ne prepričajo, je tudi naš znani fotograf Stane Jerko. Pred meseci nam je zaupal, da je to le trend, ki se ne bo obdržal. "Moda in obleke bodo po mojem mnenju vedno bolj naklonjene vitkim dekletom."

Ashley s svojo močnejšo barbiko. Ashley s svojo močnejšo barbiko. Foto: Getty Images

Mnogi oblikovalci res niso naklonjeni manekenkam z oblinami, kot je Ashley, so jim pa zato toliko bolj nekatera druga podjetja. Med ta spada na primer Mattel, ki je po Ashley oblikoval novo barbiko. Kot kaže, vseeno spreminja svet mode, tako kot Iskra Lawrence, ki je na podobni misiji. Angležinja je vztrajala pri objavi fotografij brez retuširanja in uspelo ji je.

Preberite si še:

- "Nimam razloga, da bi skrivala svoje obline"
- Manekenka s pravimi ženskimi oblinami

Save

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin