Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Petek,
14. 10. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,08

2

Natisni članek

Iskra Lawrence manekenka obline retuširanje

Petek, 14. 10. 2016, 4.00

6 let, 6 mesecev

Kako je manekenki z oblinami uspelo z neretuširanimi fotografijami

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,08

2

Iskra Lawrence | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Iskra Lawrence v zadnjih mesecih postaja vse bolj prepoznavna. A ne samo zaradi svojih seksi oblin, temveč tudi zaradi protestiranja proti pretirano obdelanim fotografijam v svetu mode.

Danes je Iskra Lawrence ena najbolj iskanih in občudovanih manekenk z oblinami, še pred enim letom pa se je borila za svoje mesto pod soncem. V intervjuju za revijo Seventeen je razkrila, kako je na začetku kariere prijatelji in družina sploh niso prepoznali v revijah, saj so fotografije pred objavo tako zelo obdelali.

Lani pa je imela še eno izkušnjo, ki je ne bo nikoli pozabila. "Pozirala sem nekemu fotografu in na snemanju sem bila navdušena nad fotografijami. Čez dva tedna pa mi je poslal povsem retuširane fotografije. Prosila sem ga, naj mi pošlje neobdelane, surove posnetke. Rekel mi je, da se s tem ne strinja. Nato sem ga vprašala, če misli, da nisem dovolj dobra neretuširana?"

 

👋 good morning Austria🌳💐⛰🏞 #iskralawrence #everyBODYisbeautiful no retouching

A photo posted by Iskra lawrence🦄✨ (@iamiskra) on

Držala se je svojih načel in uspela

Ni razkrila, kaj se je pozneje zgodilo s temi posnetki, a Iskra je kljub temu našla slavo s pomočjo Instagrama, kmalu pa jo je prepoznala še znamka spodnjega perila Aerie, ki zagovarja enaka prepričanja.

Njihove kampanje vključujejo manekenke različnih postav, višin in oblik, od konkurence pa se razlikujejo tudi po tem, da za oglase uporabljajo neobdelane fotografije. "Ko sem se videla na billboardu na Times Square, sem bila navdušena. Uau!"

Znamke se grebejo zanjo

Po tem delo prihaja samo od sebe - Iskro so izbrali tudi za naslovnico revije Arcadia, na kateri razkriva svoje obline v obleki z visokim razporkom, za svojo jo je vzela tudi znamka Simply Be, pred nekaj tedni pa je bila tudi ena od modelov, ki so hodili na newyorškem tednu mode.

Ni bila od nekdaj tako samozavestna

Čeprav je zdaj zadovoljna v svoji koži in izžareva veliko samozavest, ni bilo vedno tako, pravi. Dolgo si je želela biti tipična suhica, zdaj pa obožuje svoje obline in postavo v obliki peščene ure. Da je zdravo sprejemati svoje obline, dnevno kaže tudi 2,6 milijona sledilcem na Instagramu, kjer se lahko svobodno izraža.

A vseeno je pazljiva pri objavah, saj se zaveda, da ima vedno večji vpliv. "Z velikim številom sledilcev je prišla tudi odgovornost do tega, kaj objavljam, saj dobivam veliko odzivov ljudi, da jih moje objave navdihujejo."

Ena najbolj navdihujočih objav je bila nedvomno ta, ki jo je objavila pred meseci, po tem, ko so jo mnogi označili za debelo:

 

✨😝Had to make a #slow-mo too😂...This is for anyone who has ever been called FAT. Thanks for the inspirational words on a recent pic @zseanzbrown 👇🏼 "Fat cow. It's only cus every F****r on this planet is obese that that's the norm... Plus-size models? give me a F*****g breaking. Everyone needs to stop eating McDonald's, the NHS is f****d because of people like her eating too many bags of crisps." Ps I do not condone binge eating. I eat whatever I want in moderation. I will eat crisps but I'll also make healthy home cooked meals and workout regularly. The message is who gives a F what anyone else thinks of you. YOU are the only one who decides yourself worth✨ And sorry I'm usually not rude or give anyone the finger but these online trolls smdh 😂😂😂 #iskralawrence #everyBODYisbeautiful

A video posted by Iskra lawrence🦄✨ (@iamiskra) on

Ne spreglejte