Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 10. 2024,
22.09

Osveženo pred

2 uri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

Natisni članek

vanilija cimet jesen parfumi dišave

Nedelja, 13. 10. 2024, 22.09

2 uri

Kakšne dišave nosimo letošnjo jesen?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,00
dišave | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Jesen je čas, ko se poletna svežina umakne v ozadje. Namesto nje v ospredje prodrejo globoki vonji, ki prinašajo bogatejše in bolj zapeljive arome. Vse to se odlično poveže z jesenskim vzdušjem, ki ga že občudujemo. Letos bodo dišave zaznamovali predvsem lesni, začimbni in orientalski toni, ki dajejo občutek topline in udobja.

vonji | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Lesni toni za pridih narave

Vonji po lesu so stalnica v jesenskih dišavah, saj predstavljajo zemeljske odtenke narave in ustvarjajo občutek topline. Dišave z vonji cedrovine, sandalovine, pačulija in vetiverja bodo letos priljubljene izbire. Ti toni pogosto vsebujejo nežne pridihe smole ali dimljenega lesa, kar dišavam doda globino in skrivnostnost. Lesne note lahko kombiniramo s cvetličnimi ali sadnimi za bolj uravnotežen vonj, ki je hkrati topel in svež. Ta dišava pa ni primerna le za parfume, temveč tudi za sveče.

Sveži začimbni vonji so nova klasika

Čeprav sveže vonje povezujemo predvsem s poletjem, se bodo letos jeseni pojavili v nekoliko bolj pikantni obliki. Kombinacije zelišč, kot so žajbelj, rožmarin in sivka, z začimbnimi toni, kot sta črni poper ali ingver, bodo ustvarile unikatne dišave, ki so lahkotne, a vseeno primerne za hladnejše dneve. Takšne dišave bodo všeč tistim, ki si želijo nekaj svežega in živahnega, a so hkrati primerne za jesenske dni. S takšno izbiro boste vsekakor izstopali iz množice.

dišave | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Orientalske dišave za eksotičnost in razkošje

Orientalske dišave so znane po svoji intenzivnosti in bogastvu. Zanje so značilni ambra, agarov les in vanilja. Letos bodo še posebej v ospredju dišave, ki vključujejo kombinacijo orientalskih tonov z modernimi elementi, kot so temni čaj, usnje ali tobak. Te dišave ustvarjajo prefinjen in skrivnosten vtis, primerne pa so predvsem za večerne priložnosti ali posebne dogodke.

Cvetlični toni s temnejšim pridihom

Čeprav nas cvetlični vonji običajno spominjajo na pomlad, jih jeseni srečujemo v nekoliko temnejših in bolj zapeljivih različicah. Letos so v ospredju vrtnica, jasmin in iris, vendar v kombinaciji z lesnimi, smolnatimi ali začimbnimi toni, kar jim doda globino in dramatičnost. Takšne dišave so idealne za tiste, ki želijo ohraniti cvetlični pridih tudi v hladnejših mesecih, a v bolj skrivnostni obliki.

dišave | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Gurmanski vonji so dišave, ki vabijo k užitku

Gurmanski vonji, ki spominjajo na sladke dobrote, kot so čokolada, karamela, vanilja in med, so vedno dobrodošli v hladnejšem obdobju. Letos bodo gurmanske dišave pogosto združene z bolj pikantnimi ali kadilnimi notami, kar bo ustvarilo zanimivo ravnovesje med sladkim in toplim. Te dišave so zapeljive in vabljive ter primerne za hladne jesenske večere, ko si želimo nekaj prijetnega in udobnega, ne glede na hladen zrak.

Začimbe izražajo toplino in udobje

Jesenski čas je idealen za bogate začimbne vonje, ki prinašajo občutek topline. Cimet, klinčki, muškatni orešček in kardamom so pogosto prisotni v dišavah za hladnejše dni. Letos izberite kombinacijo začimb z drugimi elementi, kot so vanilja, med ali celo pomarančna lupina, kar dišavam doda sladkost in sočnost. Takšne dišave so odlične za tiste, ki iščejo nekaj izrazitega in privlačnega.

vonji | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Preberite še:

LJFW
Trendi Kako se je za teden mode oblekla Tina Gorenjak?
moda
Trendi Velika vrnitev satena: kako ga bomo nosile to jesen?
Maja Ferme, Spotkast
Novice Modna oblikovalka Maja Ferme: Uresničila se mi je želja iz otroštva!
Ne spreglejte