Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 9. 2024,
6.22

Osveženo pred

2 uri, 59 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Natisni članek

saten jesen moda obleke

Ponedeljek, 30. 9. 2024, 6.22

2 uri, 59 minut

Velika vrnitev satena: kako ga bomo nosile to jesen?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,27
moda | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Letos na modna prizorišča ponovno prihajajo kosi oblačil iz satena, ki so prijetni za nošenje in jih lahko enostavno kombiniramo. V jesenskih dneh bodo priljubljena predvsem krila iz satena, ki jim lahko dodate pleten pulover in s tem pričarate čudovit in hkrati udoben stajling.

Kakšen je čar satena?

Saten je zaradi svojega leska in gladkosti vedno veljal za luksuzen in eleganten material. Ima nežno strukturo, ki se lepo prilega telesu, ustvarja občutek ženstvenosti in prefinjenosti. Prav zato so satenaste obleke pogosto izbira za posebne priložnosti, kot so poroke, maturantski plesi ali gala dogodki. Danes pa jih vse pogosteje srečujemo tudi v vsakdanjih modnih kombinacijah, ki jih modni navdušenci obožujejo.

Saten je edinstven, saj vsakemu oblačilu doda pridih glamurja, ne da bi bil videti pretirano formalen. V preteklih letih so bile satenaste obleke pogosto rezervirane za posebne priložnosti, vendar jih zdaj modni oblikovalci preoblikujejo v bolj sproščene kroje, ki so primerni za vsak dan, poslovne sestanke ali celo sproščene večere.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by N7_enseven (@n7_enseven)

Kako kombinirati satenasto obleko?

Ena izmed največjih prednosti satenastih oblek je njihova vsestranskost. Danes jih lahko nosimo na različne načine. Čez satenasto obleko lahko oblečemo usnjeno jakno ali pa jo kombiniramo s pletenim puloverjem za sproščen, a eleganten videz. Poleg tega so satenaste obleke odlične tudi za plastenje, kar pomeni, da jih lahko nosimo čez dolge majice, pod blejzerji ali celo z visokimi škornji za bolj drzen slog.

Barvne palete satenastih oblek prav tako ni težko prilagoditi osebnim željam. Nevtralne barve, kot so črna, bela ali bež, ponujajo brezčasno eleganco, medtem ko živahnejši odtenki, kot so smaragdno zelena, kraljevsko modra ali rdeča, ustvarjajo opazen in drzen videz.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura (@lglora)

Preberite še:

jope
Trendi Prihaja čas pletenin. Kje najdete najlepše?
Paris fashion week
Trendi Kakšne stajlinge so izbrali zvezdniki za teden mode v Parizu?
sponka za lase
Trendi Dodatki za lase, ki jih to jesen ne smete pozabiti
Ne spreglejte