SiolNET. Trendi Moda
0,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izbira modnih oblikovalcev za teden mode je vse težja #ljfw #video

0,57

termometer

teden mode, LJFW | Jesenska edicija tedna mode LJFW poteka od 5. do 7. novembra. | Foto: Žiga Intihar
Jesenska edicija tedna mode LJFW poteka od 5. do 7. novembra. Foto: Žiga Intihar

Sinoči se je v prestolnici začel teden mode Ljubljana Fashion Week (LJFW), kjer bo svoje kolekcije predstavilo kar 29 oblikovalcev in znamk. Naval oblikovalcev, ki si želijo na tednu mode predstaviti svoje delo, je vedno večji, hkrati pa je izbira, kdo bo dejansko šel na brv, tudi težja.

Tedni mode so v Sloveniji vedno bolj obiskani in cenjeni. Slovenci vse bolj prepoznavajo slovenske modne oblikovalce, občudujejo njihove kose, jih kupujejo in tudi s ponosom nosijo. Pozitivna sprememba se zato pozna tudi v vse večji želji oblikovalcev predstaviti svoje delo na tednu mode.

Prvi kriterij kakovost, drugi celovitost kolekcije

Organizatorji ljubljanskega tedna mode tako zadnje čase dobivajo veliko prošenj oblikovalcev za predstavitev svojih kolekcij, kar jih seveda veseli, razlaga izvršna producentka LJFW Melinda Rebrek.

"Po eni strani jih je vedno lažje izbirati, po drugi strani pa vedno težje, ker imamo večji naval. V zadnjem času, odkar smo Ljubljana Fashion Week razširili na širšo regijo, imamo zelo veliko samoprijav. Ljudje nas že vnaprej kličejo, kdaj bo naslednja edicija."

Prvi kriterij pri določanju, kdo bo lahko svoje kose predstavil na brvi tedna mode, je kakovost, sledi celovitost kolekcije, še dodaja Rebrekova. "Pomembno je, da ne pridejo predstavit oblek, ki jih prodajajo v svojih butikih in trgovinah, ampak da so sposobni ustvariti kolekcijo, ki ima zgodbo, glavo in rep."

Melinda Rebrek je izvršna producentka LJFW (levo), Andreja Freyer pa skrbi za stike z mediji. | Foto: Mimi Antolovic Melinda Rebrek je izvršna producentka LJFW (levo), Andreja Freyer pa skrbi za stike z mediji. Foto: Mimi Antolovic

Z nošenjem se pokaže uspešnost tedna mode

Ljubljana Fashion Week jim da priložnost, da se pokažejo Slovencem, ki so začeli tudi v vsakdanjem življenju vse bolj nositi kose s podpisom naših oblikovalcev. In prav v tem se kaže uspeh tedna mode po tem, ko je že zaključen.

Izvršna producentka se ravno zato najbolj veseli tretjega dne tedna mode, ko bodo v showroomu razstavili kose vseh oblikovalcev. "Svoje kolekcije bodo lahko že prodajali, stranke bodo lahko kose pomerile, jih naročile. Pomembno nam je predvsem to, da se vzpostavi tržna aktivnost vseh znamk, da ni po modni reviji vsega konec, ampak da lahko ljudje že takoj pomerijo, kupijo in seveda nosijo."

Oblikovalci bodo na tednu mode predstavili 480 različnih videzov. | Foto: Žiga Intihar Oblikovalci bodo na tednu mode predstavili 480 različnih videzov. Foto: Žiga Intihar

V sredo brezplačen ogled vseh kosov

Prvi dan se je v Viba filmu, kjer od 5. do 7. novembra poteka jesenska edicija LJFW, predstavilo 14 modnih oblikovalcev in znamk. Med njimi tudi Matea Benedetti, ki oblikuje trajnostno in ekološko modo, njeno vizijo pa je podprla tudi ena najbogatejših Slovenk, Iza Login.

Matea Benedetti Trendi Slovenska oblikovalka, ki jo je finančno podprla najbogatejša Slovenka #video

Danes bo kolekcije pokazalo še 15 oblikovalcev, jutri pa si bodo obiskovalci vse kose lahko ogledali brezplačno. V sredo od 16. do 22. ure bo v Viba filmu namreč showroom, ki bo obiskovalcem omogočil ponovni ogled vseh kosov, lahko jih bodo pomerili, naročili in kupili.

Preverite tudi:

Randolph Gray Trendi Frizer, ki je friziral Beyonce: To se mi pri tednu mode v Ljubljani zdi čudno #intervju ljubljanski teden mode, LJFW Trendi Kdo sedi v prvi vrsti ljubljanskega tedna mode? #foto #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin