Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Četrtek,
5. 4. 2018,
20.07

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,53

Natisni članek

trend moda LJFW ljubljanski teden mode

Četrtek, 5. 4. 2018, 20.07

6 let

Kdo sedi v prvi vrsti ljubljanskega tedna mode? #foto #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,53
ljubljanski teden mode, LJFW | Foto Jure Makovec

Foto: Jure Makovec

Bolj kot kreacije je na vsakem tednu mode zanimivo videti, kdo zaseda stole v prvi vrsti. V tujini so to pomembne urednice revij, zvezdnice in modne blogerke, ki postajajo vse bolj cenjene. Kaj pa pri nas?

Na tujih tednih mode videvamo sama velika imena - od igralk, supermanekenk in pevk, tudi do britanske kraljice Elizabete II. Ta si je na letošnjem londonskem tednu mode ogledala revijo Richarda Quinna, družbo pa ji je delala slovita urednica revije Vogue Anna Wintour.

Britanska kraljica je prvič obiskala teden mode - in se očitno zabavala #foto

Doroteja Premužič in Katarina Benček sta redni obiskovalki. | Foto: Valentina Preziuso Doroteja Premužič in Katarina Benček sta redni obiskovalki. Foto: Valentina Preziuso

V prvi vrsti stranke, oblikovalci in vipovci

No, kraljice in svetovno znanih imen na naših tednih mode ne bomo videli, so pa tudi pri nas redni obiskovalci modne blogerke, oblikovalci in poznavalci mode ter drugi estradniki. Med njimi so Milan Gačanovič - Gačo, Katarina Benček in Doroteja Premužič ter blogerka Eva Ana Kazič, ki smo jih sinoči ujeli v prvi vrsti spomladanskega ljubljanskega tedna mode LJFW.



"Jaz sem, čeprav že pet let tudi v tujini obiskujem tedne mode, še vedno počaščena, ko me posedejo v prvo vrsto. Zdi se mi, da s tem pokažejo, da sem še vedno pomembna za občinstvo in za oblikovalca," nam je zaupala Eva Ana, Gačo pa dodal, da je prva vrsta res odlična, "ker se dobro vidi".

In komu je pravzaprav namenjena? "Stalnim strankam, oblikovalcem oziroma vipovcem, kakšnim pomembnejšim kupcem," razlaga Den Baruca, član organizacijske ekipe LJFW.

Fotogalerija
1 / 9

Kaj pa nosijo obiskovalci?

Prvi dan tedna mode LJFW, ki se tokrat odvija v filmskem studiu Viba film, si je ogledalo lepo število obiskovalcev, ki so lahko končno pospravili zimske oprave in si nadeli pomladne cvetlične vzorce in živahne barve.

A "odbitih" oprav kljub temu ni bilo mogoče opaziti zaslediti, saj pri Slovencih še vedno prevladuje črna barva, je pa vsako leto več takih, ki si upajo obleči vzorce in svetlejše barve.

Fotogalerija
1 / 8

Sinočnje kombinacije je pod drobnogled vzela Kaja Flisar:

Prvi dan modnega dogajanja se je začel z revijami prihajajoče generacije oblikovalcev, študentov Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani (NTF) ter nadaljeval z modnimi revijami teh oblikovalcev: Nebo (HR), Maja Zupan (SI), Barbara Vrbančič (SI), Kalastore (BiH), Ana Maria Ricov (HR), Simona Kogovšek (SI), Patricia Pie (SI), Nitoya (HR) in Lore (HR).

Neprespane noči so stalnica ekipe, ki ustvarja ljubljanski teden mode.

Ne spreglejte