SiolNET. Trendi Kulinarika
3,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vogue je s pomočjo Ane Roš sestavil kulinarični vodnik po Sloveniji

3,85

termometer

Ana Roš, intervju
Foto: Vid Ponikvar

Ena najbolj priljubljenih modnih revij na svetu je na svoji spletni strani objavila vodnik po najboljših slovenskih gostilnah. Zanjo ga je sestavila naša Ana Roš, ki je bila letos razglašena za najboljšo kuharsko mojstrico na svetu.

"Če še niste slišali za Ano Roš, je samo še vprašanje časa," se glasi prvi stavek članka o Aninem izboru najboljših slovenskih kulinaričnih postojank. Pri Vogueu so z njeno pomočjo objavili seznam gostiln, ki jih priporoča najboljša kuharska mojstrica na svetu, pred tem pa je niso pozabili še predstaviti.

Ana Roš: V moji kuhinji se je izkazalo, da so ženske lahko enakovredne moškim

Naprej se avtorica sprašuje, kaj natanko predstavlja slovensko kulinariko, in ugotavlja, da smo gastronomska destinacija v vzponu, kjer domuje raznolika hrana, ki navdihe dobiva pri sosedih Italijanih, Hrvatih in Avstrijcih.

"To pomeni veliko domačih raviolov, svežega sira, rib in jagenjčka - pogosto postreženega s krompirjem, zelenolistno zelenjavo, svežim kruhom in olivnim oljem," je zapisala.

Ana Roš, intervju Foto: Vid Ponikvar

Ana je ekskluzivno za Vogue sestavila svoj seznam osmih restavracij in gostiln, ki jih priporoča turistom:

Restavracija Strelec, Bistro Monstera, Gostilna Grič, Gostilna pri Lojzetu, Restavracija Pikol, Gostilna Skaručna, Restavracija Topli Val in Hiša Denk.

Hiše Franko, katere kuhinjo vodi Ana sama, pa, zanimivo, ni dodala na seznam, čeprav so jo uvrstili med sto najboljših restavracij na svetu.


Preberite še:


Save

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 225
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin