SiolNET. Trendi Kulinarika
6,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvaška je dobila novi Michelinovi zvezdici, obe sta blizu Slovenije

6,37

termometer

Ocena gostilne: Noel | Noel v Zagrebu, ena od dveh hrvaških restavracij, ki sta sveži lastnici Michelinove zvezdice. | Foto: Miha First
Noel v Zagrebu, ena od dveh hrvaških restavracij, ki sta sveži lastnici Michelinove zvezdice. Foto: Miha First

Naši južni sosedje so še okrepili prisotnost v najprestižnejšem kulinaričnem vodniku.

Še dve hrvaški restavraciji sta dobili Michelinovo zvezdico, priznanje slovitega mednarodnega kulinaričnega vodnika. Tako je na Hrvaškem že pet restavracij, ki se lahko pohvalijo s tem.

Michelin vodnik Trendi Zakaj slovenske gostilne nimajo Michelinovih zvezdic?

Novi članici hrvaškega ozvezdja sta zagrebška restavracija Noel in Draga di Lovrana v hribih nad opatijsko riviero, Michelinove zvezdice pa so zadržale tudi dozdajšnje imetnice, restavracije Monte v Rovinju, Pelegrini v Šibeniku in 360° v Dubrovniku.

Ocena gostilne: Draga di Lovrana Trendi Draga di Lovrana: nova hrvaška zvezdica nad Opatijo

Ko smo leta 2017 v Zagrebu obiskali takrat še svežo restavracijo Noel, smo napovedali, da so nedvomno resen kandidat za Michelinovo priznanje:

Ocena gostilne: Noel Trendi Noel: zagrebški kandidat za zvezdico

Hrvaški gostinci so prav tako okrepili svojo prisotnost v kategoriji Bib Gourmand, v katero Michelinovi ocenjevalci uvrščajo lokale z odlično ponudbo po dostopnih cenah. Takšnih so na Hrvaškem prepoznali osem, to so Mate na Korčuli, Dunav v Iloku, Vuglec Breg pri Krapini, Fetivi v Splitu, Batelina v Banjolah, Vinko v šibeniškem zaledju ter Agava in TAČ v Zagrebu.

Ocena gostilne: Batelina Trendi Batelina: morska konoba hrvaškega TV-zvezdnika

Hrvaška, ki je bila do zdaj s svojimi restavracijami prisotna le v spletni različici Michelinovega vodnika, bo letos uvrščena tudi v knjižno izdajo. Sicer ne bo dobila lastnega vodnika, ampak jo bodo omenili v vodniku po glavnih oziroma najpomembnejših evropskih mestih, ki izide konec marca.

Preberite še:

Monte, Rovinj Trendi Najboljše gostilne na Hrvaškem blizu slovenske meje Denis Ivošević Trendi Denis Ivošević: človek, ki je povsem spremenil turizem v Istri

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 78
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin