Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 6. 2024,
10.50

Osveženo pred

1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

De Liri Križanke koncert Žan Serčič

Sreda, 19. 6. 2024, 10.50

1 teden

Žan Serčič: To je bil najboljši koncert v moji karieri #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Žan Serčič, Križanke | "To je bila ena sama ljubezen. Kdor je bil nocoj z nami, ve, o čem govorim. Tega na odru še nisem začutil tako močno," je tik po končanem koncertu v Križankah povedal Serčič. | Foto Lea Remic Valenti

"To je bila ena sama ljubezen. Kdor je bil nocoj z nami, ve, o čem govorim. Tega na odru še nisem začutil tako močno," je tik po končanem koncertu v Križankah povedal Serčič.

Foto: Lea Remic Valenti

Žan Serčič je sinoči v razgretih Plečnikovih Križankah priredil svoj največji samostojni koncert v karieri. Na polnem prizorišču je v dveh urah zaigral vse svoje največje uspešnice, na odru pa zapel tudi z gostjama presenečenja.

"Ta koncert ... to je bil vrhunec vseh mojih dosedanjih koncertov. In ta publika danes: hvala vsem, ki ste prišli in nam dali to noro energijo," je misli in občutke takoj po prihodu z odra strnil Žan Serčič ter nadaljeval: "To je bila ena sama ljubezen. Kdor je bil nocoj z nami, ve, o čem govorim. Tega na odru še nisem začutil tako močno. Stati dve uri na odru in slišati publiko, kako poje s tabo vse pesmi – celo neizdano Brez tebe ne znam, katere refren sem pred dnevi objavil na Instagramu ... To je res neverjetno."

Več utrinkov s koncerta najdete v spodnji fotogaleriji (foto: Lea Remic Valenti):

Fotogalerija
1
 / 14

Kot je dodal zvezdnik večera, je dve leti živel v bližini Križank in razmišljal, da bo enkrat stal na tem odru pred polnim avditorijem. "To se je nocoj zgodilo – in zgodilo se je na najlepši mogoči način. Prvih nekaj pesmi sem bil kar brez besed," je povedal eden izmed najbolj priljubljenih slovenskih glasbenikov ta trenutek.

Nedavno je Žan Serčič gostoval tudi v Siolovem podkastu (Spotkastu). Kaj je povedal, lahko pogledate v spodnjem videu:

Žan Serčič
Novice Žan Serčič: Vedno me najprej očara energija človeka #Spotkast

Največje oboževalke so si želele izboriti najboljša mesta pod odrom

Največje oboževalke in ljubiteljice dela Žana Serčiča so se že pozno popoldne utaborile pred vhodom, pol ure pred koncertom pa je sledil tudi boj za najboljša mesta v prvi vrsti pod odrom.

Žan in njegovi Šakali (njegov spremljevalni band) so v dveh urah čustvenega koncerta zaigrali 21 pesmi, gostitelj večera pa je v tem času zamenjal kar nekaj oprav, pri dveh skladbah se jim je na odru pridružil damski dvojec s harfo De Liri, potem pa je Serčič zaigral še zadnji sklop največjih uspešnic.

V zaodrju se je Žanu Serčiču pridružil tudi slovenski kantavtor in glasbenik Tomaž Domicelj. | Foto: Lea Remic Valenti V zaodrju se je Žanu Serčiču pridružil tudi slovenski kantavtor in glasbenik Tomaž Domicelj. Foto: Lea Remic Valenti

Po kratkem predahu se je Serčič z ekipo vrnil na oder in odigrali so še venček pol ducata največjih uspešnic, piko na i pa so postavili z vrnitvijo na začetek – in še enkrat odigrali aktualni singel Bela lilija.

Venček oboževalk je po koncertu prišel na svoj račun, saj je Serčič z njimi zapel še nekaj pesmi v intimnem vzdušju. | Foto: Lea Remic Valenti Venček oboževalk je po koncertu prišel na svoj račun, saj je Serčič z njimi zapel še nekaj pesmi v intimnem vzdušju. Foto: Lea Remic Valenti

Po koncertu je priljubljeni pevec za šopek najbolj zagretih oboževalk pripravil še kratko druženje, kjer so lahko z njim poklepetale ob penini, si izborile avtograme in spominske fotografije. Le zanje in z njimi je Serčič v intimnem vzdušju ob kitari zapel še nekaj pesmi.

Oglejte si še:

Fehtarji, Gojzar Tanc
Trendi Glasbeni spektakel, kot ga še ni bilo: Fehtarji na oder prišli kar s helikopterjem #video
Maraaya, Križanke
Trendi Maraaya oboževalce v Križankah razvnela z vrtiljakom čustev #foto
Miran Rudan in Vili Resnik
Trendi Miran Rudan in Vili Resnik bosta združila moči v prvem skupnem koncertu
Dua Lipa
Trendi Dua Lipa v Pulju s koncertom zamudila več kot uro in pol
Luka Basi, pevec
Trendi Luka Basi med koncertom na odru strgal hlače #video
Žan Serčič
Trendi Žan Serčič o samskem življenju v Ljubljani: Še nikoli nisem tako užival #video #foto
Ne spreglejte