Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 8. 2024,
11.30

Osveženo pred

2 uri, 24 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10
The Eras Tour turneja pevka Dunaj koncert Taylor Swift

Natisni članek

Torek, 6. 8. 2024, 11.30

2 uri, 24 minut

Taylor Swift konec tedna najbližje Sloveniji, na Dunaj tudi številni Slovenci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10
Taylor Swift | Ob zvezdnici, ki je v svoji karieri izdala 11 albumov, na vsakem koncertu sicer pleše tudi slovenski plesalec Jan Ravnik, skupaj pa zvezdnica za potrebe turneje zaposluje več kot 500 ljudi. | Foto Guliverimage

Ob zvezdnici, ki je v svoji karieri izdala 11 albumov, na vsakem koncertu sicer pleše tudi slovenski plesalec Jan Ravnik, skupaj pa zvezdnica za potrebe turneje zaposluje več kot 500 ljudi.

Foto: Guliverimage

Poleg italijanskega Milana, kjer je 34-letna ameriška pop zvezdnica nastopila prejšnji mesec, bo ta konec tedna Taylor Swift najbližje slovenskim oboževalcem. Na tri koncerte, ki so na sporedu v četrtek, petek in soboto, bo romalo tudi ogromno Slovencev, vstopnice so kupili že pred več kot letom dni.

Turneja The Eras se bo ustavila na dunajskem stadionu Ernst-Happel, kjer si jo bo v treh večerih skupaj ogledalo več kot 150 tisoč ljudi. Swiftova je turnejo sicer začela že marca lani, ko je z njo obiskala Severno in nato še Južno Ameriko, letošnje poletje pa koncertira po Evropi, kjer bo skupno nanizala kar 51 koncertov.

Pevka je turnejo zasnovala tako, da predstavi bogat opus svoje 18 let trajajoče glasbene kariere, zaradi česar koncert, na katerem zapoje več kot 45 pesmi, traja slabe tri ure in pol. Poleg tega je v turnejo vključila tudi akustični set, kjer oboževalce preseneti s pesmimi, ki jih sicer na turneji ne izvaja redno.

Dua Lipa in Callum Turner na Kosovu
Trendi Dua Lipa svojega fanta prvič peljala na Kosovo

Pred koncertom se v vsako mesto, ki koncerte gosti, pripelje okrog 90 tovornjakov

Za vstopnice je bilo že pred prodajo ogromno povpraševanja, zaradi česar so morali zainteresirani že pred več kot letom dni izraziti svoje zanimanje. Naključni izbranci so nato prejeli kode, s katerimi so poskušali vstopnice kupiti. Te so povsod nemudoma pošle, cene pa so se večinoma gibale med 60 in 300 evrov, dražje vstopnice so vključevale še darila, kot so majice s podobo zvezdnice.

Ob zvezdnici, ki je v svoji karieri izdala 11 albumov, na vsakem koncertu sicer pleše tudi slovenski plesalec Jan Ravnik, skupaj pa zvezdnica za potrebe turneje zaposluje več kot 500 ljudi. Za postavitev odra, osvetljavo in ureditev drugih tehničnih pogojev se že pred koncertom v vsako mesto, ki koncerte gosti, pripelje okrog 90 tovornjakov.

Mesta, ki gostijo zvezdnico, njen prihod obeležijo različno

V številnih mestih, kjer pevka gostuje, različno obeležijo prihod zvezdnice. Županja nemškega mesta Gelsenkirchen je julija, ko je imela Swiftova tam tri koncerte, mesto preimenovala v Swiftkirchen, v Londonu je muzej Victoria & Albert odprl razstavo oblek, ki jih je pevka nosila v karieri.

Oglejte si še:

Taylor Swift
Novice Veliki spopad med Taylor Swift in Elonom Muskom?
Rita Ora
Trendi Rita Ora odpovedala koncert v Budimpešti, odpeljali so jo v bolnišnico
Nuša Derenda thumb
Trendi Nuša Derenda iskreno: Povedala sem mu, da je dovolj #video
Taylor Swift
Novice Podnebni aktivisti v Varšavi protestirali proti Taylor Swift
Ne spreglejte