Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 6. 2024,
11.08

Osveženo pred

1 dan, 7 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

koncert Arena Pulj Avril Lavigne

Sobota, 15. 6. 2024, 11.08

1 dan, 7 ur

Avril Lavigne v puljski Areni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Avril Lavigne | Leta 2022 se je Avril Lavigne vrnila v studio in k svojim punk koreninam ter izdala ploščo Love Sux, ki je postala njen najvišje ocenjen album do danes. | Foto Profimedia

Leta 2022 se je Avril Lavigne vrnila v studio in k svojim punk koreninam ter izdala ploščo Love Sux, ki je postala njen najvišje ocenjen album do danes.

Foto: Profimedia

V puljski Areni bo v ponedeljek prvič nastopila ena od najbolj znanih pop izvajalk zadnjih dveh desetletij Avril Lavigne. Večkrat nagrajena kanadska glasbenica in Guinnessova rekorderka bo na Hrvaškem predstavila svoj zadnji studijski album Love Sux, s katerim se je vrnila k punk koreninam.

Avril Lavigne se je v glasbeno zgodovino vpisala kot eden od najbolj prepoznavnih ženskih glasov svoje generacije.

Doslej je prodala 40 milijonov izvodov albumov in prejela osem nominacij za nagrado grammy. Osvojila je osem nagrad juno, eno MTV Music Awards in eno Brit Music Awards. Uvrstila se je tudi na Billboardovo lestvico "Best of the 2000s" in še vedno ohranja Guinnessov svetovni rekord za najmlajšo solo izvajalko na vrhu britanske lestvice. Videospot za pesem Girlfriend z albuma The Best Damn Thing je medtem postal tudi prvi glasbeni video, ki je dosegel sto milijonov ogledov na YouTubu.

Dua Lipa
Trendi Dua Lipa v Pulju s koncertom zamudila več kot uro in pol

Z založbo podpisala pri 16 letih

V Kanadi rojena glasbenica je prvo pogodbo z založbo podpisala pri 16 letih, pri 17 letih pa je izdala svoj debitantski album Let Go (2002). Plošča je s 16 milijoni prodanih izvodov postala najbolj prodajani kanadski album in osmi najbolje prodajani album 21. stoletja. Na njej so bile med drugim pesmi Complicated, Sk8er Boi in I'm With You, ki so postale svetovne uspešnice.

Po plošči Let Go je Avril dosegla trojno platinasto naklado albuma Under My Skin (2004), dvojno platinasto naklado albuma The Best Damn Thing (2007), zlato naklado albuma Goodbye Lullaby (2011) in zlato naklado albumov Avril Lavigne (2013) in Head Above Water (2019).

Leta 2022 se je vrnila v studio in k svojim punk koreninam ter izdala ploščo Love Sux, ki je postala njen najvišje ocenjen album do danes.

Hrvaška koncert
Trendi Država bo dala denar, da koncerti ne bi bili le v glavnem mestu
Basi hlače thumb
Trendi Luka Basi med koncertom na odru strgal hlače #video
Baby Lasagna
Trendi Baby Lasagna prihaja v Laško
Ne spreglejte